Ухвала
від 02.04.2024 по справі 906/1232/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

майдан Путятинський, 3/65, м. Житомир, 10002, тел. (0412) 48 16 20,

e-mail: inbox@zt.arbitr.gov.ua, web: https://zt.arbitr.gov.ua,

код ЄДРПОУ 03499916

УХВАЛА

Від "02" квітня 2024 р. м. Житомир Справа № 906/1232/22

Господарський суд Житомирської області у складі судді Костриці О.О., розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Галактік",

за участю представників сторін:

- від кредиторів: Діброва Л.О. - представник Головного управління Державної податкової служби у Житомирській області (виписка з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань);

- від боржника: не з`явилися;

- від розпорядника майна: не з`явилися,-

ВСТАНОВИВ:

у провадженні Господарського суду Житомирської області перебуває справа про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Галактік" (далі - ТОВ "Галактік", боржник).

Ухвалою господарського суду від 19.03.2024, серед іншого, відкладено підсумкове засідання суду на 02.04.2024 об 11:10 год.

29.03.2024 на електронну пошту господарського суду надійшло клопотання Акціонерного товариства "Банк інвестицій та заощаджень" від 29.03.2024 про продовження строку процедури розпорядження майном боржника на 2 місяці та відкладення підсумкового судового засідання.

Обґрунтовуючи вказане клопотання, Акціонерним товариством "Банк інвестицій та заощаджень" зазначено, що на засіданні комітету кредиторів боржника 29.03.2024 розпорядник майна боржника арбітражний керуючий Григор`єв В.В. повідомив, що строк процедури розпорядження майном боржника сплинув. Представник Акціонерного товариства "Банк інвестицій та заощаджень" зазначила про неможливість визначитися з подальшою судовою процедурою у справі про банкрутство боржника під час даного засідання комітету кредиторів. Прийняття остаточного рішення за результатами тривалих перемовин з потенційним інвестором - Товариством з обмеженою відповідальністю "Профільтех" заплановано на другу половину квітня 2024 року. Враховуючи сплив строку процедури розпорядження майном боржника, переговори з інвестором, приписи абзацу 5 пункту 1-2 розділу "Прикінцеві та перехідні положення" Кодексу України з процедур банкрутства комітетом кредиторів боржника вирішено звернутися до господарського суду з клопотанням про продовження строку процедури розпорядження майном у справі про банкрутство боржника. Також, Акціонерним товариством "Банк інвестицій та заощаджень" у клопотанні зазначено, що арбітражним керуючим Григор`євим В.В. подано заяву про відсторонення його від виконання повноважень розпорядника майна боржника. За викладених обставин, Акціонерним товариством "Банк інвестицій та заощаджень" заявлено клопотання про продовження строку процедури розпорядження майном боржника на 2 місяці та відкладення підсумкового судового засідання.

Розпорядник майна боржника арбітражний керуючий Григор`єв В.В. у судове засідання 02.04.2024 не з`явився.

Представники боржника та Акціонерного товариства "Банк інвестицій та заощаджень" у судове засідання 02.04.2024 не з`явилися.

Представник Головного управління ДПС у Житомирській області у судовому засіданні зазначила про необхідність задоволення клопотання Акціонерного товариства "Банк інвестицій та заощаджень" від 29.03.2024 про продовження строку процедури розпорядження майном боржника на 2 місяці та відкладення підсумкового судового засідання.

Розглянувши клопотання Акціонерного товариства "Банк інвестицій та заощаджень" від 29.03.2024 про продовження строку процедури розпорядження майном боржника на 2 місяці та відкладення підсумкового судового засідання, заслухавши пояснення представника кредитора, дослідивши матеріали справи, всебічно і повно з`ясувавши фактичні обставини, на яких ґрунтується клопотання, об`єктивно оцінивши докази, які мають значення для його розгляду, господарський суд вважає за необхідне зазначити наступне.

Згідно з частиною 1 статті 2 Кодексу України з процедур банкрутства провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законами України. Застосування положень Господарського процесуального кодексу України та інших законодавчих актів України здійснюється з урахуванням особливостей, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до статті 17 Закону України "Про виконання рішень та застосування практики Європейського суду з прав людини" суди застосовують при розгляді справ Конвенцію про захист прав людини і основоположних свобод та практику Європейського суду з прав людини як джерело права.

Частина 4 статті 11 Господарського процесуального кодексу України передбачає застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод 1950 року і протоколи до неї, згоду на обов`язковість яких надано Верховною Радою України та практику Європейського суду з прав людини як джерело права.

Пунктом 1 статті 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод гарантовано, що кожен має право на справедливий і публічний розгляд його справи упродовж розумного строку незалежним і безстороннім судом, встановленим законом, який вирішить спір щодо його прав та обов`язків цивільного характеру.

У рішеннях Європейського Суду з прав людини "Савенков проти України" від 02.05.2013, "Папазов проти України" від 15.03.2012 зазначено, що розумність тривалості провадження повинна визначатися з огляду на обставини справи та з урахуванням таких критеріїв: складність справи, поведінка заявника та відповідних органів влади, а також ступінь важливості предмета спору для заявника.

Згідно з частиною 13 статті 39 Кодексу України з процедур банкрутства процедура розпорядження майном вводиться господарським судом на строк, визначений частиною другою статті 44 цього Кодексу, одночасно з постановленням ухвали про відкриття провадження у справі.

Відповідно до частин 1, 2 статті 44 Кодексу України з процедур банкрутства під розпорядженням майном розуміється система заходів щодо нагляду та контролю за управлінням і розпорядженням майном боржника з метою забезпечення збереження, ефективного використання майнових активів боржника, здійснення аналізу його фінансового стану, а також визначення наступної процедури (санації чи ліквідації). Про призначення розпорядника майна господарський суд постановляє ухвалу. Процедура розпорядження майном боржника вводиться строком до 170 календарних днів.

Ухвалою господарського суду від 14.02.2023 відкрито провадження у справі про банкрутство ТОВ "Галактік"; введено процедуру розпорядження майном боржника строком на сто сімдесят календарних днів; призначено розпорядником майна боржника - ТОВ "Галактік" арбітражного керуючого Григор`єва В.В.

Отже, станом на дату судового засідання строк процедури розпорядження майном боржника закінчився.

Приписами частини 2 статті 49 Кодексу України з процедур банкрутства передбачено можливість продовження строку процедури розпорядження майном боржника у межах граничних строків, визначених цим Кодексом.

Разом з тим, абзацом 5 пункту 1-2 розділу "Прикінцеві та перехідні положення" Кодексу України з процедур банкрутства установлено, що тимчасово, під час дії воєнного стану, введеного Указом Президента України від 24.02.2022 № 64/2022 "Про введення воєнного стану в Україні", затвердженим Законом України від 24.02.2022 № 2102-IX, а також протягом шести місяців після його припинення чи скасування: господарський суд за клопотанням комітету кредиторів, кредитора, арбітражного керуючого чи з власної ініціативи може продовжити строки, зокрема, процедури розпорядження майном.

За викладених обставин, враховуючи відсутність у матеріалах справи доказів виконання всіх визначених Кодексом України з процедур банкрутства завдань процедури розпорядження майном боржника, відсутність рішення зборів кредиторів про перехід до наступної судової процедури, продовження переговорів з інвестором, які відповідно до пояснень заявника заплановано завершити у другій половині квітня 2024 року, необхідність призначення нового розпорядника майна боржника, господарський суд вважає за необхідне клопотання Акціонерного товариства "Банк інвестицій та заощаджень" від 29.03.2024 задовольнити частково; продовжити строк процедури розпорядження майном ТОВ "Галактік" на 1 місяць; відкласти підсумкове засідання суду.

Керуючись статтями 6, 44, 48, 49 Кодексу України з процедур банкрутства, статтями 234, 235 Господарського процесуального кодексу України,-

УХВАЛИВ:

1. Клопотання Акціонерного товариства "Банк інвестицій та заощаджень" від 29.03.2024 задовольнити частково.

2. Продовжити строк процедури розпорядження майном Товариства з обмеженою відповідальністю "Галактік" на 1 місяць.

3. Відкласти підсумкове засідання суду на "30" квітня 2024 р. о 11:00 год, в приміщенні Господарського суду Житомирської області, зал судових засідань № 509.

Повноваження учасників провадження підтверджувати у відповідності з вимогами статті 60 Господарського процесуального кодексу України.

Учасникам судового процесу звернути увагу на необхідність належного оформлення документів (заяв, клопотань), що подаються до суду, з врахуванням того, що зміст об`єднуваних вимог у відповідній заяві чи клопотанні повинен мати однорідний характер, у випадку заявлення вимог, що мають різні підстави виникнення, то вказані вимоги слід розділяти та пред`являти до суду окремими оформленими документами.

Повідомити учасників провадження у справі про банкрутство про дату, час та місце розгляду справи, шляхом надіслання на їхню адресу копії даної ухвали, для забезпечення участі у судовому засіданні.

Ухвала господарського суду набирає законної сили 02.04.2024 та в частині пунктів 1, 2 ухвали може бути оскаржена до Північно-західного апеляційного господарського суду в порядку та строки, встановлені Господарським процесуальним кодексом України, з урахуванням особливостей, передбачених Кодексом України з процедур банкрутства.

Повний текст ухвали складено та підписано 03.04.2024.

Суддя Костриця О.О.

Дата ухвалення рішення02.04.2024
Оприлюднено05.04.2024
Номер документу118102109
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Галактік",

Судовий реєстр по справі —906/1232/22

Ухвала від 03.05.2024

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Крейбух О.Г.

Ухвала від 30.04.2024

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 30.04.2024

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 01.05.2024

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Крейбух О.Г.

Ухвала від 16.04.2024

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Крейбух О.Г.

Ухвала від 02.04.2024

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 02.04.2024

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 01.04.2024

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Рішення від 28.03.2024

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 19.03.2024

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні