Ухвала
від 02.04.2024 по справі 161/2127/24
ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 161/2127/24

Провадження № 2-о/161/138/24

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

про залучення до участі у справі заінтересованої особи

02 квітня 2024 року місто Луцьк

Луцький міськрайонний суд Волинської області в складі :

головуючого судді Гриня О. М.,

за участю секретаря судового засідання Жежерун Д. А.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Луцьку цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Боремельська сільська рада, про встановлення факту постійного проживання зі спадкодавцем, -

В С Т А Н О В И В:

Заявник ОСОБА_1 через свого представника адвоката Сидорук О. В. звернулася в суд із заявою про встановлення фактів родинних відносин та постійного проживання зі спадкодавцем.

Ухвалою судді від 05 лютого 2024 року прийнято до розгляду заяву та відкрито провадження у справі.

Ухвалою суду від 02 квітня 2024 року заяву ОСОБА_1 в частині вимог про встановлення факту родинних відносин залишено без розгляду.

01 квітня 2024 року від представника заявника адвоката Сидорук О. В. надійшла заява про залучення до участі у справі заінтересованих осіб. Враховуючи те, що брат заявниці ОСОБА_2 та сестра спадкодавця ОСОБА_2 можуть мати юридичну заінтересованість у цій справі та потенційно претендувати на спадщину після смерті ОСОБА_3 чи оспорювати право заявниці на прийняття спадщини, а також встановлення фактів, що мають значення. На підставі наведеного представник заявника просить залучити до участі в цій справі заінтересованих осіб ОСОБА_2 та ОСОБА_2 .

Згідно з ч.3 ст.42 ЦПК України у справах окремого провадження учасниками справи є заявники, інші заінтересовані особи.

Відповідно до ч.3 ст.294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені цим розділом.

Згідно з роз`ясненнями Верховного Суду України у листі «Судова практика розгляду справ про встановлення фактів, що мають юридичне значення» від 01.01.2012, заявниками у справі про встановлення факту родинних відносин можуть бути: спадкоємці померлої особи, які мають право на спадщину як за законом, так і за заповітом і для яких у зв`язку із встановленням факту родинних відносин мають настати певні юридичні наслідки; особи, які мають право на пенсію у зв`язку із втратою годувальника і яким органи пенсійного фонду відмовили в її призначенні через відсутність доказів, що підтверджують родинні відносини; інші особи, якщо встановлення такого факту тягне виникнення юридичних наслідків для цих осіб. Заінтересовані особи беруть участь у справах цієї категорії з метою захисту своїх інтересів або інтересів держави.

Заінтересованими особами у справах про встановлення факту родинних відносин з метою отримання права спадкування можуть бути й інші особи, які мають право на спадщину.

Таким чином, суд дійшов висновку, що рішення, ухвалене за результатами розгляду справи за заявою ОСОБА_1 про встановлення факту постійного проживання зі спадкодавцем може вплинути на обсяг прав ОСОБА_2 та ОСОБА_2 , що зумовлює необхідність залучення вказаних осіб до участі в цій справі в якості заінтересованих осіб.

На підставі наведеного та керуючись ст. ст. 294 ЦПК України, суд, -

П О СТ А Н О В И В:

Залучити до участі у справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Боремельська сільська рада, про встановлення факту постійного проживання зі спадкодавцем ОСОБА_2 (адреса проживання: АДРЕСА_1 ) та ОСОБА_2 (адреса проживання: АДРЕСА_2 ) в якості заінтересованих осіб.

Направити заінтересованим особам ОСОБА_2 та ОСОБА_2 копію цієї ухвали та копію позовної заяви з доданими до неї документами.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Луцького міськрайонного суду

Волинської області О. М. Гринь

Дата ухвалення рішення02.04.2024
Оприлюднено05.04.2024
Номер документу118102596
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту постійного проживання зі спадкодавцем

Судовий реєстр по справі —161/2127/24

Ухвала від 02.04.2024

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Гринь О. М.

Ухвала від 02.04.2024

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Гринь О. М.

Ухвала від 05.02.2024

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Гринь О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні