Ухвала
від 02.04.2024 по справі 295/4775/24
БОГУНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа №295/4775/24

Категорія 43

2/295/1568/24

У Х В А Л А

Про відкриття провадження у справі

02.04.2024 року м. Житомир

Суддя Богунського районного суду м. Житомира Чішман Л. М.,

вирішуючи питання про відкриття провадження по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до Житомирської міської ради (м. Житомир, м-н ім. С.П. Корольова, 4/2), Приватного підприємства «КВЖРЕП №15» (м. Житомир, вул. Старовільська, 5-А, кв. 1), Житлово-будівельного кооперативу «Полісся» (м. Житомир, вул. Короленка, 8, кв. 1) про стягнення заподіяної шкоди, треті особи: Комунальне підприємство «Зеленбуд» Житомирської міської ради (м. Житомир, пров. Кавалерійський, 13), КП «Інспекція з благоустрою м. Житомира» Житомирської міської ради (м. Житомир, вул. Юрія Вороного, 18), -

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернулася до суду з позовом, в якому просить стягнути з відповідачів на її користь 12462, 22 грн матеріального збитку, завданого в результаті пошкодження належного їй транспортного засобу падінням гілки дерева, стягнути з відповідачів судові витрати.

Підстав для залишення заяви без руху, повернення позовної заяви та відмови у відкритті провадження у справі, передбачених статями 185, 186 ЦПК України, не вбачається.

Позовна заява підлягає розгляду в порядку спрощеного позовного провадження.

Керуючись ст. ст. 174, 178, 181, 187, 353, 354 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Відкрити провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Житомирської міської ради, Приватного підприємства «КВЖРЕП №15», Житлово-будівельного кооперативу «Полісся» про стягнення заподіяної шкоди, треті особи: Комунальне підприємство «Зеленбуд» Житомирської міської ради, КП «Інспекція з благоустрою м. Житомира» Житомирської міської ради.

Призначити розгляд справи на 11-30 год., 28 травня 2024 року, викликати сторін до Богунського районного суду м. Житомира за адресою: м. Житомир, м-н Соборний 1, зал № 4-Б-5.

Одночасно з копією цієї ухвали відповідачу надсилається копія позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Відповідно до вимог ч.ч. 1, 2 ст. 174 ЦПК України при розгляді справи судом у порядку позовного провадження учасники справи викладають письмово свої вимоги, заперечення, аргументи, пояснення та міркування щодо предмета спору виключно у заявах по суті справи, визначених цим Кодексом. Заявами по суті справи є: позовна заява; відзив на позовну заяву (відзив); відповідь на відзив; заперечення; пояснення третьої особи щодо позову або відзиву.

Відповідач маєправо подати до суду письмові заперечення проти позову та посилання на докази, якими вони обґрунтовуються, який викладається у відзиві на позовну заяву. Вимоги до відзиву на позовну заяву встановлені ст. 178 ЦПК України.

Встановити відповідачустрок 15днів з дня вручення копії ухвали про відкриття провадження у справі для подачі відзиву на позов та доказів, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем. У разі подання відповідачем до суду відзиву на позовну заяву до нього повинні бути долучені документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

В разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк, без поважних причин, справа буде розглянута за наявними матеріалами.

Позивач маєправо надати відповідь на відзив на протязі 5 днів з моменту отримання відзиву.

Відповідачі маютьправо подати заперечення на відповідь на відзив на протязі 5 днів з моменту отримання відповіді на відзив.

Треті особи має право подати письмові пояснення щодо позову або відзиву, в яких треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, викладають свої аргументи і міркування в підтримку або заперечення проти позову. До пояснень третьої особи застосовуються правила, встановлені частинами 3-6 ст. 178 ЦПК України.

Одночасно з подачею пояснень на позовну заяву треті особи надають суду докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються аргументи та міркування на підтримку або заперечення щодо предмета позову, а також документи, що підтверджують надіслання (надання) пояснень і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається за електронною адресою inbox@bg.zt.court.gov.ua на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Л.М. Чішман

Дата ухвалення рішення02.04.2024
Оприлюднено05.04.2024
Номер документу118102748
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заподіяної шкоди,

Судовий реєстр по справі —295/4775/24

Ухвала від 02.04.2024

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Чішман Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні