Ухвала
від 03.04.2024 по справі 285/1260/24
БОГУНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа №285/1260/24

6/295/158/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03.04.2024 року м. Житомир

Суддя Богунського районного суду м. Житомира Полонець С.М. розглянувши матеріали заяви Товариства з обмеженою відповідальністю «Дебт Форс» про заміну сторони у виконавчому провадженні, шляхом заміни стягувача його правонаступником, -

ВСТАНОВИВ:

ТОВ «Дебт Форс» звернулося до суду із заявою, в якій просить замінити вибулого стягувача ТОВ «Вердикт Капітал» на правонаступника ТОВ «Дебт Форс» у виконавчому провадженні, відкритому на підставі виконавчого напису №7687, вчиненого 13.11.2019 року приватним нотаріусом Гамзатовою А.А. про стягнення з ОСОБА_1 боргу на користь ТОВ «Вердикт Капітал».

Ухвалою судді Новоград-Волинського міськрайонного суду Житомирської області від 12.03.2024 року цивільну справу передано до Богунського районного суду м. Житомира.

Вирішуючи питання прийняття вказаної заяви до розгляду, встановлено наступне.

Відповідно достатті 446ЦПК України процесуальні питання, пов`язані з виконанням рішень інших органів (посадових осіб), вирішуються судом за місцем виконання відповідного рішення.

Згідно ст. 24 Закону України «Про виконавче провадження» приватний виконавецьприймає довиконання виконавчідокументи замісцем проживання,перебування боржника-фізичної особи,за місцезнаходженнямборжника -юридичної особиабо замісцезнаходженням майнаборжника. Виконавчі дії у виконавчих провадженнях, відкритих приватним виконавцем у виконавчому окрузі, можуть вчинятися ним на всій території України. Виконавець має право вчиняти виконавчі дії щодо звернення стягнення на доходи боржника, виявлення та звернення стягнення на кошти, що перебувають на рахунках боржника у банках чи інших фінансових установах, на рахунки в цінних паперах у депозитарних установах на території, на яку поширюється юрисдикція України.

Як вбачається з матеріалів виконавчого провадження №60731739, що містяться в Автоматизованій системі виконавчого провадження, приватним виконавцем виконавчого округу міста Київ Клітченко О.А. 05.12.2019 року винесено постанову, відповідно до якої звернуто стягнення на доходи боржника ОСОБА_1 , що отримує дохід від особи, якою є Товариство з обмеженою відповідальністю «Аптека низки ліків», ЄДРПОУ 38365955, адреса місця реєстрації: 03142, м. Київ, Святошинський район, вул. Семашка, будинок 13.

Разом з тим, з матеріалів справи не вбачається, що виконання вищенаведеного виконавчого напису нотаріуса здійснюється приватним виконавцем за зареєстрованим місцем проживання боржника у Богунському районі м. Житомира.

Таким чином, в матеріалах заяви відсутні будь-які належні, допустимі, достатні та достовірні докази виконання виконавчого напису нотаріуса на території Богунського району м. Житомира і, навпаки, відповідно до відомостей, що містяться в АСВП, приватним виконавцем звернуто стягнення на доходи боржника, що отримує дохід від юридичної особи, місцезнаходження якої на території Святошинського району міста Києва.

Згідно п. 1 ч. 1 ст. 31 ЦПК України, суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Враховуючи вищевикладене, суд приходить до висновку, що місце виконання виконавчого напису де боржник отримує дохід, на який звернено стягнення приватним виконавцем, не на території Богунського району м. Житомира, а тому дана справа не підсудна Богунському районному суду м. Житомира і справа підлягає передачі на розгляд за підсудністю, тобто до Святошинського районного суду міста Києва.

Відповідно до ст. 32 ЦПК України спори між судами про підсудність не допускаються. Справа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана.

Керуючись ст.ст. 31, 32, 446 ЦПК України, суд -

УХВАЛИВ:

Заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Дебт Форс» про заміну сторони у виконавчому провадженні, шляхом заміни стягувача його правонаступником, передати на розгляд до Святошинського районного суду міста Києва.

Ухвала може бути оскаржена до Житомирського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Суддя:

Дата ухвалення рішення03.04.2024
Оприлюднено05.04.2024
Номер документу118102766
СудочинствоЦивільне
Сутьзаміну сторони у виконавчому провадженні, шляхом заміни стягувача його правонаступником

Судовий реєстр по справі —285/1260/24

Ухвала від 01.05.2024

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Шум Л. М.

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Полонець С. М.

Ухвала від 12.03.2024

Цивільне

Новоград-Волинський міськрайонний суд Житомирської області

Літвин О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні