Ухвала
від 02.04.2024 по справі 285/1304/24
НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 285/1304/24

провадження № 2/0285/788/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02 квітня 2024 року м. Звягель

Новоград-Волинський міськрайонний суд Житомирської області

в складі: головуючої судді Михайловської А.В.,

за участі секретаря судового засідання Калетинця Б.Р.,

розглянувши в підготовчому судовому засіданні в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовною заявою Виконавчого комітету Чижівської сільської ради Звягельського району Житомирської області, як органу опіки та піклування ( код ЄДРПОУ 04344133, місцезнаходження - вул. Шевченка, буд. 9, с. Чижівка, Звягельський район, Житомирська область ) до ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстроване місце проживання - АДРЕСА_1 , фактично проживає - АДРЕСА_2 , РНОКПП НОМЕР_1 ), треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору: ОСОБА_2 ( ІНФОРМАЦІЯ_2 , який проживає: АДРЕСА_3 ) та ОСОБА_3 ( , ІНФОРМАЦІЯ_3 , яка проживає: АДРЕСА_4 ), про відібрання малолітніх дітей без позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів,-

встановив:

04.03.2024 року представник позивача звернувся до суду з позовною заявою, в якій просив постановити рішення, яким відібрати малолітніх дітей: ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , та ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , від матері ОСОБА_1 без позбавлення її батьківських прав та стягнути з неї аліменти на користь дітей.

05.03.2024 року після виконання вимог ст. 187 ЦПК України провадження у справі відкрито у порядку загального позовного провадження та справу призначено до підготовчого судового засідання.

Сторони в підготовче судове засідання не з"явились, про дату, час та місце розгляду повідомлені належним чином. Від представника позивача надійшла заява, в якій він просить справу призначити до розгляду по суті, позовні вимоги підтримує, підготовче судове засідання у справі провести без участі представника.

Про причини неявки відповідач суд не повідомила, заяв та клопотань до суду від останньої не надходило.

Враховуючи неявку в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, відповідно до положень ч. 2 ст. 247 ЦПК України, повне фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Суд, ознайомившись з матеріалами позову та поданими заявами, прийшов до наступного.

Відповідно до ч.3ст.200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про: залишення позовної заяви без розгляду, закриття провадження у справі, закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Згідно п. 15 ч.2 ст. 197 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд: призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

За ч. 1 ст. 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Із змісту позовної заяви слідує, що на час розгляду справи у суді малолітній ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , згідно заяви батька ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , тимчасово проживає із бабусею ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , за адресою: АДРЕСА_4 .

Відтак, згідно до ч. 1 ст. 53 ЦПК України, суд вбачає за доцільне залучити в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору : батька малолітнього ОСОБА_7 , та бабусю, з якою тимчасово проживає дитина - ОСОБА_3 , оскільки рішення у даній справі може вплинути на їх права та обовязки.

Зважаючи на вищевикладене, суд вважає, що є підстави для закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті, оскільки до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті процесуальних дій вчиняти не потрібно, справа може бути призначена до судового розгляду по суті.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст.53, 189, 196-198, 200, 257, 259, 260, 261, 353 ЦПК України, суд , -

постановив :

Залучити до участі у справі, в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору ОСОБА_2 та ОСОБА_3 .

Закрити підготовче провадження у цивільній справі за позовом Виконавчого комітету Чижівської сільської ради Звягельського району Житомирської області, як органу опіки та піклування до ОСОБА_1 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору: ОСОБА_2 та ОСОБА_3 , про відібрання малолітніх дітей без позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів.

Призначити справу до судового розгляду по суті на 25 квітня 2024 року о 09 год. 30 год. у приміщенні Новоград-Волинського міськрайонного суду Житомирської області (місцезнаходження - вул. Івана Франка, 31, м. Звягель, Житомирська область, 11700).

Визначити резервну дату судового засідання 15 травня 2024 року о 11 год. 30 хв.

Роз`яснити третім особам, що вони мають процесуальні права і обов`язки, встановлені ст. 43 ЦПК України, а також право на подачу пояснень ( висновку) до початку розгляду справи по суті.

Роз`яснити іншим учасникам справи їх право на подачу відповіді на пояснення третьої особи завчасно до початку розгляду справи по суті.

Ухвали постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

Ухвала окремо від рішення суду оскарженню не підлягає, заперечення на ухвалу включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Дата підписання ухвали 02.04.2024 року.

Суддя А.В.Михайловська

Дата ухвалення рішення02.04.2024
Оприлюднено05.04.2024
Номер документу118104023
СудочинствоЦивільне
Сутьвідібрання малолітніх дітей без позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів

Судовий реєстр по справі —285/1304/24

Ухвала від 02.04.2024

Цивільне

Новоград-Волинський міськрайонний суд Житомирської області

Михайловська А. В.

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Новоград-Волинський міськрайонний суд Житомирської області

Михайловська А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні