Ухвала
від 03.04.2024 по справі 285/1262/24
НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 285/1262/24

провадження № 2/0285/779/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03 квітня 2024 року м. Звягель

Новоград-Волинський міськрайонний суд Житомирської області

у складі: головуючої судді Михайловської А.В.,

за участі секретаря судового засідання Калетинця Б.Р.,

сторони у справі: позивач Виконавчий комітет Ярунської сільської ради Звягельського району Житомирської області, як орган опіки та піклування, представник ОСОБА_1 ,

відповідач ОСОБА_2 ,

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору КНП "Житомирський обласний спеціалізований будинок дитини для дітей - сиріт та дітей, які залишилися без піклування батьків" Житомирської обласної ради, представник ОСОБА_3 ,

розглянувши в підготовчому судовому засіданні в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовною заявою Виконавчого комітету Ярунської сільської ради Звягельського району Житомирської області, як органу опіки та піклування до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: КНП "Житомирський обласний спеціалізований будинок дитини для дітей - сиріт та дітей, які залишилися без піклування батьків" Житомирської обласної ради, про позбавлення батьківських прав, передачу дитини органу опіки для подальшого влаштування та стягнення аліментів на її утримання,

встановив:

01.03.2024 року представник позивача звернувся до суду з позовом про позбавлення батьківських прав ОСОБА_2 відносно малолітнього сина ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , передачу дитини органу опіки для подальшого влаштування та стягнення аліментів на її утримання.

05.03.2024 року провадження у справі відкрито у порядку загального позовного провадження, справу призначено до підготовчого судового засідання.

Сторони в підготовче судове засідання не з"явились, про дату, час та місце розгляду повідомлені належним чином. Представники позивача та третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, подали до суду заяви про проведення підготовчого судового засідання у їх відсутності та призначення справи до розгляду.

Враховуючи неявку в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, відповідно до положень ч. 2 ст. 247 ЦПК України, повне фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Суд, ознайомившись з матеріалами позову, дійшов наступного.

Відповідно до ч.3ст.200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про: залишення позовної заяви без розгляду, закриття провадження у справі, закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Згідно п. 15 ч.2 ст. 197 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд: призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

Відповідно до положень ст.53 ЦПК України, якщо суд при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету позову.

Зважаючи на вищевикладене, суд вважає, що є підстави для закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті, оскільки до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті процесуальних дій вчиняти не потрібно, справа може бути призначена до судового розгляду по суті.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст.53, 189, 196-198, 200, 257, 259, 260, 261 ЦПК України, суд , -

постановив :

Закрити підготовче провадження у цивільній справі за позовом Виконавчого комітету Ярунської сільської ради Звягельського району Житомирської області, як органу опіки та піклування до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: КНП "Житомирський обласний спеціалізований будинок дитини для дітей - сиріт та дітей, які залишилися без піклування батьків" Житомирської обласної ради, про позбавлення батьківських прав, передачу дитини органу опіки для подальшого влаштування та стягнення аліментів на її утримання.

Призначити справудо судовогорозгляду посуті на 22 травня 2024 року о 10 год. 00 год. у приміщенні Новоград-Волинського міськрайонного суду Житомирської області (місцезнаходження - вул. Івана Франка, 31, м.Звягель, Житомирська область, 11700).

Резервна дата судового засідання - 05 червня 2024 року о 10 год. 00хв.

Ухвали постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

Ухвала окремо від рішення суду оскарженню не підлягає, заперечення на ухвалу включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Повне найменування сторін у справі :

позивач Виконавчий комітет Ярунської сільської ради Звягельського району Житомирської області, як орган опіки та піклування ( код ЄДРПОУ - 04344146, місцезнаходження - вул. Миру, буд. 74, с. Ярунь, Звягельський район, Житомирська область ),

відповідач ОСОБА_2 ( ІНФОРМАЦІЯ_2 , зареєстроване місце проживання - АДРЕСА_1 , РНОКПП - НОМЕР_1 ),

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору КНП "Житомирський обласний спеціалізований будинок дитини для дітей - сиріт та дітей, які залишилися без піклування батьків" Житомирської обласної ради ( код ЄДРПОУ - 05503562, місцезнаходження вул. Корабельна, 8, м. Житомир ).

Дата підписання ухвали 03.04.2024 року.

Суддя А.В.Михайловська

Дата ухвалення рішення03.04.2024
Оприлюднено05.04.2024
Номер документу118104036
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавлення батьківських прав, передачу дитини органу опіки для подальшого влаштування та стягнення аліментів на її утримання

Судовий реєстр по справі —285/1262/24

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Новоград-Волинський міськрайонний суд Житомирської області

Михайловська А. В.

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Новоград-Волинський міськрайонний суд Житомирської області

Михайловська А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні