Ухвала
від 02.04.2024 по справі 728/556/24
ДУБЕНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 728/556/24

Провадження № 2/559/401/2024

У Х В А Л А

02 квітня 2024 року Дубенський міськрайонний суд Рівненської області

в складі головуючого судді Ралець Р.В.,

секретарясудового засідання Юрчук Ю.М.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 , представник позивача адвокат Андрейченко Андрій Олександрович, до Бахмацької міської ради Ніжинського району Чернігівської області про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини,

В С Т А Н О В И В:

До Дубенського міськрайонного суду надійшла зазначена справа.

Ухвалою судувід 14.03.2024позовну заяву ОСОБА_1 доБахмацької міськоїради Ніжинськогорайону Чернігівськоїобласті провизначення додатковогостроку дляподання заявипро прийняттяспадщини прийнятодо розглядута відкритопровадження усправі.Розпочато підготовче провадження у справі та призначено підготовче судове засідання на 09годину45хвилин02квітня2024року.

У підготовче судове засідання сторони не з`явились, будучи належ ним чином повідомленими про день, час та місце розгляду справи.

Від представника позивача ОСОБА_1 адвоката Андрейченко Андрія Олександровича надійшло клопотання про залучення у якості співвідповідача Вербську сільську раду Дубенського району Рівненської області, на території якої знаходиться спадкове майно.

Від представника відповідача - Бахмацької міської ради Ніжинського району Чернігівської області надійшла заява про розгляд справи без їх участі.

Відповідно до ч.1 ст. 51 ЦПК України суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача.

Суд враховує, що майно, яке спадкує позивач ОСОБА_1 , зокрема квартира, яка знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , знаходиться на території Вербської сільської ради Дубенського району Рівненської області.

Отже, необхідно залучити до участі у справі в якості співвідповідача Вербську сільську раду Дубенського району Рівненської області.

Для забезпечення прав співвідповідачасуд відкладає підготовче судове засідання та роз`яснює, що відповідно до вимог ч.4 ст. 51 ЦПК України за клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

Керуючись ст. 51 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В :

У справі за позовом ОСОБА_1 , представник позивача адвокат Андрейченко Андрій Олександрович, до Бахмацької міської ради Ніжинського району Чернігівської області про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини, залучити в якості співвідповідача Вербську сільськураду Дубенськогорайону Рівненськоїобласті(адреса: вул. Львівська, 88, с. Верба, Дубенського району, Рівненської області).

Підготовче судовезасідання відкластина 27 травня 2024 року на 09:00 год.

Ухвалу та копію позовної заяви з додатками направити співвідповідачу та встановити 15 денний строк з дня отримання позовної заяви для подачі пояснення щодо позову, а також 15 денний строк з дня отримання відзиву на позов для дачі пояснення.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення02.04.2024
Оприлюднено05.04.2024
Номер документу118105258
СудочинствоЦивільне
Сутьприйняття спадщини

Судовий реєстр по справі —728/556/24

Ухвала від 02.04.2024

Цивільне

Дубенський міськрайонний суд Рівненської області

Ралець Р. В.

Ухвала від 14.03.2024

Цивільне

Дубенський міськрайонний суд Рівненської області

Ралець Р. В.

Ухвала від 29.02.2024

Цивільне

Бахмацький районний суд Чернігівської області

Глушко О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні