Ухвала
від 27.11.2023 по справі 761/28313/23
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/28313/23

Провадження № 1-кп/761/3376/2023

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 листопада 2023 року Шевченківський районний суд м. Києва у складі - головуючого судді ОСОБА_1 , за участі секретаря судового засідання ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , захисника ОСОБА_4 , обвинуваченої ОСОБА_5 , розглянувши у підготовчому судовому засіданні у залі суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні № 120 231 001 200 001 11 від 25.07.2023, у якому

гр. ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженка м. Ладижин Вінницької області, зареєстрована за адресою - АДРЕСА_1 , мешкає за адресою - АДРЕСА_2 , не судима,

обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень за ч. 2, 5 ст. 191 КК України,

у с т а н о в и в :

До Шевченківського районного суду м. Києва надійшов обвинувальний акт за обвинуваченням гр. ОСОБА_5 за ч. 2, 5 ст. 191 КК України.

Відповідно до ч. 3 ст. 314, ч. 1 ст. 315 КПК України у разі, якщо відсутні підстави для прийняття інших рішень, суд у підготовчому судовому засіданні призначає судовий розгляд на підставі обвинувального акта.

У підготовчому судовому засіданні прокурор вважав за можливе призначити судовий розгляд, оскільки кримінальне правопорушення вчинене у межах територіальної юрисдикції суду, на розгляд якого направлений обвинувальний акт.

Захисник просив обвинувальний акт повернути прокурору, оскільки останній містить численні порушення процесуального закону.

Обвинувачена підтримала думку свого захисника та просила суд обвинувальний акт повернути прокурору.

Суд, заслухавши думки сторін кримінального провадження, дослідивши обвинувальний акт, реєстр матеріалів досудового розслідування, дійшов висновку про таке.

Згідно з положеннями ст. 314 КПК обвинувальний акт повертається прокурору у разі його невідповідності вимогам КПК.

Відповідно до ст. 291 КПК обвинувальний акт має містити, серед іншого, викладення фактичних обставин кримінального правопорушення, які прокурор вважає встановленими, правову кваліфікацію з посиланням на положення закону і статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність та формулювання обвинувачення.

З огляду на зазначене суд вважає, що прокурором дотримані вимоги ст. 291 КПК, обвинувальний акт містить дані, обов`язкова наявність яких визначена законом.

Таким чином, суд не знаходить підстав для задоволення клопотання захисника щодо повернення обвинувального акта прокурору, оскільки останнім обставини кримінального правопорушення зазначені так, як встановлено стороною обвинувачення під час досудового розслідування, при цьому оцінка зібраних на досудовому розслідуванні доказів, судом буде надана під час ухвалення судового рішення у нарадчій кімнаті.

Кримінальне провадження підсудне суду, на розгляд якого воно надійшло, підстав для розгляду обвинувального акта у закритому судовому засіданні не вбачається.

Враховуючи, що обвинуваченою не заявлено клопотання про здійснення кримінального провадження колегіально, суд, керуючись положеннями ч. 2 ст. 31 КПК, дійшов висновку про необхідність здійснення кримінального провадження у суді першої інстанції суддею одноособово.

Відповідно до ч. 6 ст. 22 КПК суд, зберігаючи об`єктивність та неупередженість, створює необхідні умови для реалізації сторонами їхніх процесуальних прав та виконання процесуальних обов`язків.

Згідно з ч. 3 ст. 23 КПК забезпечення присутності під час судового розгляду свідків обвинувачення покладається на сторону обвинувачення.

Суд також роз`яснює, що у силу ст. 22 КПК кримінальне провадження здійснюється на основі змагальності, сторони кримінального провадження мають рівні права на збирання та подання суду речей, документів, інших доказів.

На підставі вказаних загальних засад кримінального провадження, а також згідно з ч. 2 ст. 318 КПК, суд, з`ясовуючи питання про склад осіб, які братимуть участь у судовому розгляді, вважає, що такими особами мають бути прокурор, захисник, обвинувачена.

Враховуючи викладене, керуючись ст. 22, 23, 316, 318 КПК України, суд

у х в а л и в :

1.У задоволенні клопотання захисника ОСОБА_4 про повернення обвинувального акта прокурору відмовити.

2.Судовий розгляд кримінального провадження за обвинуваченням ОСОБА_5 у вчиненні кримінальних правопорушень за ч. 2, 5 ст. 191 КК України призначити на 12 год. 00 хв. 07.12.2023 у відкритому судовому засіданні в залі Шевченківського районного суду м. Києва.

3.Судовий розгляд здійснювати суддею одноособово.

4.Про час та місце судового розгляду повідомити сторони кримінального провадження.

5. Забезпечення присутності свідків обвинувачення покласти на прокурора.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення27.11.2023
Оприлюднено05.04.2024
Номер документу118106659
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —761/28313/23

Ухвала від 27.11.2023

Кримінальне

Шевченківський районний суд міста Києва

Циктіч В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні