Ухвала
від 03.04.2024 по справі 805/3579/17-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про заміну сторони виконавчого провадження

03 квітня 2024 року Справа №805/3579/17-а

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Давиденко Т.В.

розглянувши в порядку письмового провадження заяву Головного управління

Пенсійного фонду України в Донецькій області

про заміну сторони у виконавчому провадженні у справі № 805/3579/17-а

за позовною заявою Управління Пенсійного фонду України в м. Вугледарі

Донецької області

до відповідача Державного підприємства « Шахтоуправління «Південнодонбаське №1»

про стягнення податкового боргу, -

ВСТАНОВИВ:

Постановою Донецького окружного адміністративного суду від 15.11.2017 року по справі № 805/3579/17-а задоволено повністю позов Управління Пенсійного фонду України в м. Вугледарі Донецької області до Державного підприємства «Шахтоуправління «Південнодонбаське №1» про стягнення витрат на виплату та доставку пільгових пенсій в сумі 1060263 грн. 21 коп.

Стягнуто з Державного підприємства «Шахтоуправління «Південнодонбаське №1» (ЄДРПОУ 34032208, юридична адреса: 85670, Донецька області, місто Вугледар, вулиця Магістральна,4) на користь Управління Пенсійного фонду України в м. Вугледарі Донецької області заборгованість по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених відповідно до п. «а» ст. 13 Закону України «Про пенсійне забезпечення» (за списком №1) за вересень 2017 року в сумі 1060263 грн. 21 коп. 15.11.2017 Донецьким окружним адміністративним судом видано виконавчий лист по справі № 805/3579/17-а.

До Донецького окружного адміністративного суду надійшла заява Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області про заміну сторони виконавчого провадження з Управління Пенсійного фонду України в м. Вугледарі Донецької області на правонаступника - Головне управління Пенсійного фонду України в Донецькій області у зв`язку з реорганізацією.

Згідно ч. 2 ст. 379 Кодексу адміністративного судочинства України суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, які звернулися з поданням (заявою), та учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Постановою Кабінету Міністрів України від 09.10.2020 року № 925 передбачено проведення реорганізації деяких територіальних органів Пенсійного фонду України в Донецькій та Луганській областях шляхом приєднання до головних управлінь Пенсійного фонду України в Донецькій та Луганській областях за переліком згідно з додатком.

У додатку визначено, що Управління Пенсійного фонду України в м. Вугледарі Донецької області приєднано до Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області.

Механізм здійснення заходів, пов`язаних з утворенням, реорганізацією або ліквідацією міністерств, інших центральних органів виконавчої влади та їх територіальних органів визначений Порядком здійснення заходів, пов`язаних з утворенням, реорганізацією або ліквідацією міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 20.10.2011 № 1074.

Згідно п. 6 Порядку № 1074 у разі приєднання одного або кількох органів виконавчої влади до іншого органу, права та обов`язки органів виконавчої влади переходять до органу виконавчої влади, до якого приєднано один або кілька органів виконавчої влади.

Пунктом 8 Порядку № 1074 передбачено, що внаслідок реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) органів виконавчої влади припиняється той орган виконавчої влади, майнові права та обов`язки якого переходять його правонаступникам.

Відповідно до ч. 1 ст. 104 Цивільного кодексу України юридична особа припиняється в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. У разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обов`язки переходять до правонаступників.

Відповідно до ч. 1 ст. 379 Кодексу адміністративного судочинства України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Згідно п. 5 ст. 8 Закону України Про виконавче провадження у разі вибуття однієї із сторін державний виконавець з власної ініціативи або за заявою сторони, а також сама заінтересована сторона мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, обов`язкові тією мірою, якою вони були б обов`язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Враховуючи наведене, суд вважає за необхідне замінити стягувача у виконавчому провадженні у справі № 805/3579/17-а з Управління Пенсійного фонду України в м. Вугледарі Донецької області на його правонаступника - Головне управління Пенсійного фонду України в Донецькій області (ЄДРПОУ 13486010, юридична адреса: 84122, Донецька обл., м. Слов`янськ, пл. Соборна, 3).

На підставі викладеного, керуючись Законом України Про виконавче провадження, Кодексом адміністративного судочинства України, суд,

У Х В А Л И В:

Заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області про заміну сторони у виконавчому провадженні у справі № 805/3579/17-а задовольнити.

Замінити стягувача у виконавчому провадженні у справі № 805/3579/17-а з Управління Пенсійного фонду України в м. Вугледарі Донецької області на його правонаступника - Головне управління Пенсійного фонду України в Донецькій області (ЄДРПОУ 13486010, юридична адреса: 84122, Донецька обл., м. Слов`янськ, пл. Соборна, 3).

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до суду апеляційної інстанції. Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення (ухвали) суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Суддя Т.В. Давиденко

Дата ухвалення рішення03.04.2024
Оприлюднено05.04.2024
Номер документу118108003
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення податкового боргу

Судовий реєстр по справі —805/3579/17-а

Ухвала від 03.04.2024

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Давиденко Т.В.

Постанова від 15.11.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Давиденко Т.В.

Ухвала від 18.10.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Давиденко Т.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні