Ухвала
від 03.04.2024 по справі 635/944/22
ХАРКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 635/944/22

Провадження по справі № 2/635/2770/2024

У Х В А Л А

про відкриття провадження по справі

03 квітня 2024 року смт Покотилівка

Суддя Харківського районного суду Харківської області Березовська І.В., розглянувши матеріали позовної заяви Мереф`янської міської ради до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , третя особа: приватний нотаріус Харківського міського нотаріального округу Харківської області Саутенко Н.В., про припинення договору оренди земельної ділянки,

позивач Мереф`янська міська рада, місцезнаходження: Харківська область, Харківський район, м. Мерефа, вул. Дніпровська, буд. 213;

відповідач ОСОБА_1 , зареєстроване увстановленому закономпорядку місцепроживання (перебування):АДРЕСА_1 ;

відповідач ОСОБА_2 , зареєстроване увстановленому закономпорядку місцепроживання (перебування):АДРЕСА_2 ;

третя особа - приватний нотаріус Харківського міського нотаріального округу Харківської області Саутенко Н.В., місцезнаходження: 61003, м. Харків, вул. Університетська, буд. 9,

В с т а н о в и в:

Мереф`янська міська рада звернулася до суду з позовом до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , третя особа: приватний нотаріус Харківського міського нотаріального округу Харківської області Саутенко Н.В., яким просить припинити договір оренди земельної ділянки з кадастровим номером 6325110700:00:164:0012, укладений 20 грудня 2011 року між Мереф`янською міською радою і ФОП ОСОБА_3 , шляхом його розірвання.

Розпорядженням Голови Верховного Суду від 08 березня 2022 року №2/0/9-22 «Про зміну територіальної підсудності судових справ в умовах воєнного стану», відповідно до частини сьомої статті 147 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», враховуючи неможливість судами здійснювати правосуддя під час воєнного стану змінено територіальну підсудність судових справ Харківського районного суду Харківської області та визначено територіальну підсудність справ цього суду Полтавському районному суду Полтавської області.

Ухвалою Полтавського районного суду Полтавської області від 29 грудня 2023 року справу передано до Харківського районного суду Харківської області за територіальною підсудністю.

Згідно протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 26 березня 2024 року, справу передано в провадження судді Харківського районного суду Харківської області Березовської І.В.

03квітня 2024 року на адресу Харківського районного суду Харківської області надійшла інформація про зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання (перебування) відповідачів, отримана в порядку ч.6 ст.187ЦПК України з Єдиного державного демографічного реєстру.

Подана до суду 09 лютого 2022 року позовна заява відповідає вимогам ст.ст. 175, 177 ЦПК України, підсудна Харківському районному суду Харківської області.

Підстав для повернення чи передачі за підсудністю, відмови у відкритті провадження при відкритті провадження судом не встановлено.

Враховуючи предмет позову дана справа підпадає під ознаки малозначної справи, передбачені п.2 ч.6 ст. 19 ЦПК України, та підлягає розгляду в порядку спрощеного позовного провадження, відповідно до вимог ст. 274 ЦПК України.

Відповідно до ч. 5 ст.279ЦПК України суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Суд, дослідивши матеріали, додані до позовної заяви, враховуючи ту обставину, що характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі вимагає проведення судового засідання з повідомленням сторін для повного та всебічного встановлення обставин справи, вважає необхідним з власної ініціативи проводити розгляд справи з повідомленням (викликом) сторін.

Керуючись ст. ст.136,184-187, 274, 275, 277, 279 ЦПК України, суддя -

П О С Т А Н О В И В :

Відкрити провадження у справі за позовом Мереф`янської міської ради до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , третя особа: приватний нотаріус Харківського міського нотаріального округу Харківської області Саутенко Н.В., про припинення договору оренди земельної ділянки.

Розгляд справи здійснювати в порядку спрощеного позовного провадження в судовому засіданні з викликом сторін.

Судове засідання призначити на 10 червня 2024 року на 14 годину 00 хвилин.

Встановити відповідачам п`ятнадцятиденний строк із дня вручення даної ухвали для надання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідачі мають право надати відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України.

Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) відповідачами одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Роз`яснити відповідачам, що у разі ненадання ними відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Відповідно до ч. 1 ст.193ЦПК України у встановлений строк для подання відзиву відповідачі мають право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачам п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити третій особі п`ятнадцятиденний строк із дня вручення даної ухвали для надання пояснень до позову. У зазначений строк третя особа має право надати пояснення на позов, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: hr.hr.court.gov.ua на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя І.В.Березовська

Дата ухвалення рішення03.04.2024
Оприлюднено05.04.2024
Номер документу118108581
СудочинствоЦивільне
Сутьприпинення договору оренди земельної ділянки, позивач Мереф`янська міська рада, місцезнаходження: Харківська область, Харківський район, м. Мерефа, вул. Дніпровська, буд. 213; відповідач ОСОБА_1 , зареєстроване увстановленому закономпорядку місцепроживання (перебування):АДРЕСА_1 ; відповідач ОСОБА_2 , зареєстроване увстановленому закономпорядку місцепроживання (перебування):АДРЕСА_2 ;

Судовий реєстр по справі —635/944/22

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Березовська І. В.

Ухвала від 29.12.2023

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Стрюк Л. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні