Ухвала
від 29.03.2024 по справі 589/5186/23
ШОСТКИНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 589/5186/23

Провадження № 2-о/589/20/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29 березня 2024 року Шосткинський міськрайонний суд Сумської області у складі:

головуючого судді Лєвши С.Л.,

з участю: секретаря судового засідання Новик О.С.,

розглядаючи у судовому засіданні в залі суду в м. Шостка у порядку окремого провадження цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , від імені та в інтересах якого діє представник адвокат Островська Ганна Вікторівна, заінтересована особа: виконавчий комітет Богданівського старостинського округу Шосткинської міської ради Сумської області, про встановлення факту належності правовстановлюючого документу,

ВСТАНОВИВ:

09 жовтня 2023 року ОСОБА_1 звернулася до Шосткинського міськрайонного суду Сумської області із заявою, в якій просить встановити факт належності ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 , правовстановлюючого документу рішення №51 від 03 грудня 1993 року виконавчого комітету Богданівської сільської ради народних депутатів «Про передання земельних ділянок у приватну власність громадянам с. Богданівка та Пирогівка», яким передані у приватну власність для ведення особистого підсобного господарства в АДРЕСА_1 , розміром 0,01 га та для обслуговування жилих будинків, господарських будівель і споруд розміром 0,02 га, ім`я якої було внесено, як ОСОБА_3 . Також, просить, встановити факт того, що заповіт, посвідчений 25 квітня 2000 року секретарем виконавчого комітету Богданівської сільської ради Шосткинського району складений від ОСОБА_3 , складений саме від імені ОСОБА_2 .

В судове засідання заявник ОСОБА_1 та її представник адвокат Островська Г.В., не з`явилися, про час, дату та місце його проведення повідомлені. Представник - адвокат Островська Г.В. надала заяву, у якій просить розглядати справу за її відсутності та відсутності заявника, позовні вимоги підтримала. Крім того, просить замінити неналежну заінтересовану особу - виконавчий комітет Богданівського старостинського округу Шосткинської міської ради Сумської області на належну Шосткинську міську раду Сумської області. (а.с. 34)

В судове засідання представник заінтересованої особи виконавчого комітету Богданівського старостинського округу Шосткинської міської ради Сумської області не з`явився, про час, дату та місце його проведення повідомлений, надав заяву, в якій просить розглядати справу за його відсутності, заперечень щодо задоволення позовних вимог не має. (а.с. 32)

Судом встановлені такі факти та відповідні їм правовідносини.

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 12 червня 2020 року №723-р «Про визначення адміністративних центрів та затвердження територій територіальних громад Сумської області» відповідно до абзацу першого пункту 7-1 розділу V Прикінцеві та перехідні положення Закону України Про місцеве самоврядування в Україні від 21 травня 1997 року №280/97-ВР (далі Закон №280/97-ВР) визначено адміністративні центри та затверджено території територіальних громад Сумської області згідно з додатком.

Згідно із вказаним вище додатком до складу Шосткинської територіальної громади увійшла Богданівська територіальна громада.

Відповідно до пункту 1 розділу V «Прикінцеві та перехідні положення» Закону №280/97-ВР, у день набуття повноважень сільською, селищною, міською радою, обраною територіальною громадою, територія якої затверджена Кабінетом Міністрів України (вищевказане Розпорядження) припиняються повноваження сільських, селищних, міських рад, сільських, селищних, міських голів, обраних територіальними громадами, територія яких включена до території сформованої територіальної громади.

Пунктом 9 розділу V «Прикінцеві та перехідні положення» Закону №280/97-ВР передбачено, що юридична особа - сільська, селищна, міська рада, розміщена в адміністративному центрі сформованої територіальної громади, є правонаступником прав та обов`язків усіх юридичних осіб - сільських, селищних, міських рад, обраних розформованими територіальними громадами, з дня набуття повноважень новообраною радою.

08 грудня 2020 року розпочата перша сесія Шосткинської міської ради VIII скликання на якій було здійснено офіційне оголошення територіальною виборчою комісією рішення про підсумки виборів та визнання повноважень депутатів.

Отже, 08 грудня 2020 року повноваження Богданівської сільської ради Шосткинського району Сумської області припинились, а Шосткинська міська рада Сумської області є правонаступником прав та обов`язків Богданівської сільської ради Шосткинського району Сумської області (заінтересована особа в цій справі).

Згідно із ч. 2 ст. 51 Цивільного процесуального кодексу України (далі - ЦПК України), якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

Оскільки, у заяві ОСОБА_1 про встановлення факту належності правовстановлюючого документу, заінтересованою особою зазначено виконавчий комітет Богданівського старостинського округу Шосткинської міської ради Сумської області, яка не є юридичною особою, а тому не може діяти як сторона у судових процесах, суд приходить до висновку, що заява представника - адвоката Островської Г.В. підлягає задоволеню, а саме необхідно замінити первісну заінтересовану особу виконавчий комітет Богданівського старостинського округу Шосткинської міської ради Сумської області на належну заінтересовано осоуб - Шосткинську міську раду Сумської області.

Керуючись ст. 2, 51, 258-260 ЦПК України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

Заяву представника заявника - адвоката Островської Ганни Вікторівни про заміну первісної заінтересованої особи на неналежну заінтересовану особу - задовольнити.

Замінити у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , від імені та в інтересах якого діє представник адвокат Островська Ганна Вікторівна, заінтересована особа: виконавчий комітет Богданівського старостинського округу Шосткинської міської ради Сумської області, про встановлення факту належності правовстановлюючого документу, первісну заінтересовану особу - виконавчий комітет Богданівського старостинського округу Шосткинської міської ради Сумської області на належну заінтересовану особу - Шосткинську міську раду Сумської області (ідентифікаційний код юридичної особи 36080075, адреса місцезнаходження юридичної особи: поштовий індекс 41100, Сумська область, місто Шостка, вулиця Садовий Бульвар, будинок 14).

Роз`яснити заінтересованій особі: Шосткинській міській раді Сумської області, що усі дії, вчинені у цивільному процесі у вказаній цивільній справі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для заінтересованої особи: Богданівської сільської ради Шосткинського району Сумської області.

Розгляд справи продовжити в порядку окремого провадження.

Судове засідання у справі за заявою ОСОБА_1 , від імені та в інтересах якого діє представник адвокат Островська Ганна Вікторівна, заінтересована особа: Шосткинська міська рада Сумської області, про встановлення факту належності правовстановлюючого документу, відкласти на 03 травня 2024 року на 10 годину 00 хвилин.

Копію цієї ухвали надіслати заявнику.

Копію цієї ухвали разом із копією позовної заяви та копіями доданих до неї матеріалів надіслати заінтересованій особі.

Викликати у судове засідання осіб, які беруть участь у справі.

Судове засідання відбудеться в залі судових засідань Шосткинського міськрайонного суду Сумської області за адресою: поштовий індекс 41100, Сумська область, м. Шостка, вул. Свободи, 63.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі на офіційному веб-порталі судової влади в Україні за адресою: https://court.gov.ua/sud1819/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Шосткинського міськрайонного суду

Сумської області С.Л.Лєвша

Дата ухвалення рішення29.03.2024
Оприлюднено05.04.2024
Номер документу118108719
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту належності правовстановлюючого документу

Судовий реєстр по справі —589/5186/23

Ухвала від 29.03.2024

Цивільне

Шосткинський міськрайонний суд Сумської області

Лєвша С. Л.

Ухвала від 10.10.2023

Цивільне

Шосткинський міськрайонний суд Сумської області

Лєвша С. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні