Ухвала
від 04.04.2024 по справі 192/475/24
СОЛОНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 192/475/24

Провадження № 2/192/319/24

Ухвала

04 квітня 2024 року Солонянський районний суд Дніпропетровської області у складі:

головуючого судді Стрельникова О. О.

за участю секретаря судового засідання Савчукової В. В.,

позивачки ОСОБА_1 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в смт Солоне, Солонянського району, Дніпропетровської області, в порядку спрощеного позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про зміну способу стягнення аліментів на утримання дітей,

В С Т А Н О В И В:

В судове засідання відповідач не з`явився, судова повістка не вручена під час доставки. Згідно наявної інформації відповідач 16 березня 2022 року призваний на військову службу за мобілізацією ІНФОРМАЦІЯ_1 до ВЧ НОМЕР_1 .

Судом постановлено на обговорення питання про витребування відомостей про перебування відповідача у лавах Збройних Сил України.

Позивачка в судовому засіданні вважала, що підстав для зупинення провадження у справі немає.

Вислухавши позивачку, ознайомившись із позовною заявою, матеріалами справи суд приходить до такого висновку.

Статтею 251 ЦПК України передбачено, що суд зобов`язаний зупинити провадження у справі у разі перебування сторони або третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору, у складі Збройних Сил України або інших утворених відповідно до закону військових формувань, що переведені на воєнний стан або залучені до проведення антитерористичної операції.

Відповідно до ст. 252 ЦПК України - суд може за заявою учасника справи, а також з власної ініціативи зупинити провадження у справі у випадках перебування учасника справи на альтернативній (невійськовій) службі не за місцем проживання або на строковій військовій службі.

За таких підстав, оскільки відповідач судову повістку про виклик до суду не отримував, за наявною інформацією можливо мобілізований до лав Збройних Сил України, тому з метою перевірки вказаних відомостей та дотримання положень ст.ст. 251, 252 ЦПК України, суд вважає, за необхідне витребувати з ІНФОРМАЦІЯ_2 відомості щодо відповідача.

На підставі викладеного, керуючись ст.84ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Витребувати з ІНФОРМАЦІЯ_2 відомості в якості доказів такого змісту:

-Чи перебуває ОСОБА_2 , який народився ІНФОРМАЦІЯ_3 , місце народження невідомо,реєстраційний номероблікової карткиплатника податків НОМЕР_2 , зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 у складі Збройних Сил України, якщо так то на якій підставі та коли закінчується строк перебування?

Роз`яснити керівнику ІНФОРМАЦІЯ_2 , що особи, які не мають можливості подати доказ, який вимагає суд, взагалі або у встановлені судом строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені ЦПК України. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Докази, що витребувані судом надати суду в строк до 05 травня 2024 року.

У випадку неможливості надати докази негайно повідомити суд.

Відкласти проведення судового засідання по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про зміну способу стягнення аліментів на утримання дітей до 11 год. 00 хв. 06 травня 2024 року, виклик сторін повторити.

Ухвала набирає законної сили негайно з моменту її проголошення і оскарженню не підлягає.

Головуючий: суддя Стрельников О. О.

Дата ухвалення рішення04.04.2024
Оприлюднено05.04.2024
Номер документу118113473
СудочинствоЦивільне
Сутьзміну способу стягнення аліментів на утримання дітей

Судовий реєстр по справі —192/475/24

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Стрельников О. О.

Ухвала від 15.03.2024

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Стрельников О. О.

Ухвала від 08.03.2024

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Стрельников О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні