Судовий наказ
від 03.04.2024 по справі 348/743/24
НАДВІРНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

НАДВІРНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

С У Д О В И Й Н А К А З

Справа №348/743/24

03 квітня 2024 року

м.Надвірна

Суддя Надвірнянського районного суду Івано-Франківської області Солодовніков Р.С. розглянув заяву ПАТ «Укрнафта» в особі відокремленого структурного підрозділу нафтогазовидобувного управління «Надвірнанафтогаз» про видачу судового наказу з вимогою про стягнення з ОСОБА_1 заборгованості за надання послуг ЖКГ.

Відповідно до п. 3 ч. 1ст.161Цивільного процесуальногокодексу України (надалі-ЦПК України) судовий наказ може бути видано, якщо заявлено вимогу про стягнення заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг, телекомунікаційних послуг, послуг телебачення та радіомовлення з урахуванням індексу інфляції та 3 відсотків річних, нарахованих заявником на суму заборгованості.

Згідно ст.67,68 Житлового Кодексу України, наймачі житлового приміщення зобов`язані своєчасно вносити квартирну плату та плату за комунальні послуги.

У відповідності до ст.526ЦК України сторони за договором повинні виконувати свої зобов`язання належним чином у відповідності до умов договору та у встановлений строк.

Згідно із ст.625 ЦК України боржник не звільняється від відповідальності за неможливість виконання ним грошового зобов`язання. Боржник, який прострочив виконання грошового зобов`язання, на вимогу кредитора зобов`язаний сплатити суму боргу з урахуванням встановленого індексу інфляції за весь час прострочення, а також три проценти річних від простроченої суми, якщо інший розмір процентів не встановлений договором або законом.

Судовий розгляд проводиться без судового засідання і повідомлення сторін у справі відповідно до ч.1 ст. 167 ЦПК України. Під час розгляду вимог у наказному провадженні суд не розглядає обґрунтованості заявлених стягувачем вимог по суті.

Відповідно до вимог ст.141 ЦПК Українисудовий збір покладається на сторони пропорційно розміру задоволених позовних вимог.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 141, 160, 161, 163, 164, 168, ЦПК України, ст.ст.11, 509, 525, 526,625 ЦК України,

НАКАЗУЮ:

1.Стягнути з ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 (зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 ) на користь ПАТ «Укрнафта» в особі відокремленого структурного підрозділу нафтогазовидобувного управління «Надвірнанафтогаз» (код ЄДРПОУ 00136515, IBAN: НОМЕР_2 в АТ "Укрексімбанк", МФО 322313) заборгованості за надані житлово-комунальні послуги в сумі 7798, 50 грн (сім тисяч сімсот дев`яносто вісім ) гривень 50 копійок.

Стягнути з ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 (зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 ) на користь ПАТ «Укрнафта» в особі відокремленого структурного підрозділу нафтогазовидобувного управління «Надвірнанафтогаз» (код ЄДРПОУ 00136515, IBAN: НОМЕР_2 в АТ "Укрексімбанк", МФО 322313) - 302 грн. 80 коп. (триста дві гривні 80 копійок) судових витрат, що були останнім сплачені при подачі заяви.

Копію судового наказу, копію заяви стягувача з копіями доданих до неї документів не пізніше наступного дня після видачі судового наказу надіслати боржнику.

Відповідно до ст.170ЦПК України боржник має право протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення копії судового наказу та доданих до неї документів подати заяву про його скасування до суду, який його видав.

Відповідно до ч. 1 ст. 172 ЦПК України, у разі ненадходження до суду заяви від боржника про скасування судового наказу протягом п`яти днів після закінчення строку на її подання судовий наказ набирає законної сили.

Судовий наказ після набрання ним законної сили видати стягувачу.

Суддя: Р.С. Солодовніков

Суд може внести виправлення до судового наказу, визнати його таким, що не підлягає виконанню, або відстрочити або розстрочити виконання судового наказу в порядку, встановленому статтями 432, 435 ЦПК України.

Текст судового наказу розміщений в мережі Інтернет в Єдиному державному реєстрі судових рішень за веб адресою: http://www.reyestr.court.gov.ua

Судовий наказ набрав чинності «____»


20____ року

Судовий наказ виданий «____»


20____ року

Строк пред`явлення наказу до «____»


20____ року

Суддя: Р.С. Солодовніков

Відмітки про виконання судового наказу

Дата надходженнясудового наказу на виконанняПовненайменування установи, підприємства, організації, в якоїзнаходивсясудовий наказ на виконанніЗагальна сума, відрахована за судовим наказомДата поверненнясудового наказу до відділудержавноївиконавчоїслужбичистягувачевіПідставаповернення судового наказуПідпискерівника установи, підприємства, організації ( з прикладанням печатки )Примітки

Інші відмітки


Дата ухвалення рішення03.04.2024
Оприлюднено05.04.2024
Номер документу118113703
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —348/743/24

Судовий наказ від 03.04.2024

Цивільне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Солодовніков Р. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні