Ухвала
від 03.04.2024 по справі 385/508/24
ГАЙВОРОНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 385/508/24

Провадження № 2-о/385/21/24

У Х В А Л А

про повернення заяви

03.04.2024 року м. Гайворон

суддя Гайворонського районного суду Кіровоградської області Венгрин М. В., перевіривши матеріали заяви ОСОБА_1 , заінтересовані особи: ОСОБА_2 , ОСОБА_3 та Орган опіки і піклування при виконавчому комітеті Гайворонської міської ради, про усиновлення дітей другого з подружжя,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 через свого представника - адвоката Волощука В. В. звернувся до суду з заявою про усиновлення дітей, заінтересовані особи: ОСОБА_2 , ОСОБА_3 та Орган опіки і піклування при виконавчому комітеті Гайворонської міської ради.

Відповідно до ч. 3 ст. 294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Відповідно до ч. 2 ст. 175 ЦПК України (позовна) заява подається до суду в письмовій формі і підписується позивачем або його представником, або іншою особою, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах іншої особи.

Водночас, згідно імперативної вимоги положення частини першої статті 223 СК України особа, яка бажає усиновити дитину, подає до суду заяву про усиновлення. Подання такої заяви через представника не допускається.

При вирішенні питання про прийняття заяви до розгляду та відкриття провадження встановлено, що заява ОСОБА_1 про усиновлення підписана не ним, а його представником - адвокатом Волощуком В. В.

Згідно п. 1 ч. 4 ст. 185 ЦПК України заява повертається у випадку, коли заяву подано особою, яка не має процесуальної дієздатності, не підписано або підписано особою, яка не має право її підписувати.

За таких обставин, оскільки суддею встановлено, що заява про усиновлення дитини не підписана заявником, є підстави про повернення заяви на підставі п. 1 ч. 4 ст. 185 ЦПК України про що постановляється ця ухвала.

На підставі викладеного та керуючись ст. 175, 185, 260 ЦПК України, суддя,

УХВАЛИВ:

заяву ОСОБА_1 , заінтересовані особи: ОСОБА_2 , ОСОБА_3 та Орган опіки і піклування при виконавчому комітеті Гайворонської міської ради, про усиновлення дітей другого з подружжя - повернути.

Роз`яснити заявнику, що повернення заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

Ухвала суду набирає законної сили в порядку, передбаченому ст. 261 ЦПК України та може бути оскаржена учасниками справи шляхом подачі апеляційної скарги до Кропивницького апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її підписання.

Суддя: М. В. ВЕНГРИН

Дата ухвалення рішення03.04.2024
Оприлюднено05.04.2024
Номер документу118114335
СудочинствоЦивільне
Сутьусиновлення дітей другого з подружжя

Судовий реєстр по справі —385/508/24

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Гайворонський районний суд Кіровоградської області

ВЕНГРИН М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні