Ухвала
від 03.04.2024 по справі 713/885/24
ВИЖНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 713/885/24

Провадження №2/713/258/24

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

03.04.2024 м. Вижниця

Суддя Вижницького районного суду Чернівецької області Пилип`юк І.В. перевіривши на відповідність вимогам ст.ст.175, 177 ЦПК України позовну заяву ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Вашківецької міської ради Вижницького району Чернівецької області, ОСОБА_3 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог Головне управління Держгеокадастру у Чернівецькій області, про встановлення факту належності правовстановлюючого документу та визнання права власності на спадкове майно,

УСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрований та житель АДРЕСА_1 , ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , зареєстрований та житель АДРЕСА_2 , звернулися в суд з позовом до Вашківецької міської ради Вижницького району Чернівецької області, юридична адреса: вул. Героїв Майдану, 2. М. Вашківці, Вижницького району Чернівецької області, ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , зареєстрованого та жителя с. Унгор, Путятинський район, Рязанська область, російська федерація, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог Головне управління Держгеокадастру у Чернівецькій області, юридична адреса: вул. Героїв Майдану, 194-А, м. Чернівці, про встановлення факту належності правовстановлюючого документу та визнання права власності на спадкове майно.

Відповідно до ст.ст.4, 30 ЦПК України позивачі мають право на звернення з даним позовом до Вижницького районного суду Чернівецької області.

Позовна заява за змістом і формою не відповідає вимогам ст.175 ЦПК України, а саме:

- не містить відомостей про наявність або відсутність електронного кабінету;

- не містить відомості про вжиття заходів забезпечення доказів або позову до подання позовної заяви, якщо такі здійснювалися;

- не зазначено доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою (за наявності); не зазначено щодо наявності у позивачів або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви;

- не додано попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які позивачі понесли і які очікують понести у зв`язку із розглядом справи.

Додані до позовної заяви копії документів засвідчені адвокатом Сележан Г.І., однак до заяви не додано доказів на підтвердження повноважень зазначеного адвоката на представництво інтересів позивачів ОСОБА_1 та ОСОБА_2 , передбачених ч.4 ст.62 ЦПК України.

Отже, в порушення ч.2 ст.95 ЦПК України додані до заяви копії письмових доказів позивачами належним чином не засвідчені (відсутній надпис: «з оригіналом згідно», дата, прізвище, ініціали та підпис особи, яка засвідчує).

Відповідно до ч.4 ст.177 ЦПК України до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

У частині 2 статті 4 ЗУ «Про судовий збір» визначено, що за подання до суду:

1) позовної заяви майнового характеру, яка подана фізичною особою ставка судового збору становить 1 відсоток ціни позову, але не менше 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб та не більше 5 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, який згідно ст.7 ЗУ «Про Державний бюджет України на 2024 рік» становить 3028,00 грн;

2) позовної заяви немайнового характеру, яка подана фізичною особою ставка судового збору становить 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, який згідно ст.7 ЗУ «Про Державний бюджет України на 2024 рік» становить 3028,00 гривень.

Відповідно до ч.3 ст.6 ЗУ «Про судовий збір» за подання позовної заяви, що має одночасно майновий і немайновий характер, судовий збір сплачується за ставками, встановленими для позовних заяв майнового та немайнового характеру.

У разі коли в позовній заяві об`єднано дві і більше вимог немайнового характеру, судовий збір сплачується за кожну вимогу немайнового характеру.

А відповідно до ч.7 ст.6 ЗУ «Про судовий збір» у разі якщо позов подається одночасно кількома позивачами до одного або кількох відповідачів, судовий збір обчислюється з урахуванням загальної суми позову і сплачується кожним позивачем пропорційно долі поданих кожним з них вимог окремим платіжним документом.

У разі коли позов немайнового характеру подається одночасно кількома позивачами до одного або кількох відповідачів, судовий збір сплачується кожним позивачем окремим платіжним документом у розмірах, установлених статтею 4 цього Закону за подання позову немайнового характеру.

Так, позивачами заявлено дві позовні вимоги: немайнового характеру про встановлення факту належності правовстановлюючого документу; майнового характеру про визнання права власності на спадкове майно з ціною позову 42 175,03 гривень.

Тому кожен з позивачів повинен надати окремі платіжні документи про сплату кожним судового збору у розмірі по 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб (1211,20 грн) за позовну вимогу немайнового характеру та у розмірі не менше 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб (1211,20 грн) за позовну вимогу майнового характеру.

До позовної заяви додано квитанції №20 та №21 від 28.03.2024 року про сплату судового збору кожним позивачем у розмірі 816,80 грн на загальну суму 1633,60 гривень.

З урахуванням сплачених сум, кожен з позивачів повинен надати суду платіжні документи про сплату судового збору у розмірі по 1605,60 грн за реквізитами: отримувач коштів: Чернів. ГУК/Вижницька ТГ/22030101; код отримувача (код за ЄДРПОУ): 37836095; банк отримувача: Казначейство України (ел. адм. подат.); код банку отримувача (МФО): 899998; рахунок отримувача: UA528999980313161206000024333; код класифікації доходів бюджету: 22030101.

Відповідно до ч.1 ст.185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

За таких обставин позовна заява не може бути прийнята судом до розгляду і підлягає залишенню без руху з наданням позивачам строку, достатнього для усунення зазначених в ухвалі недоліків шляхом надання суду уточненої редакції позовної заяви з її копіями та копіями доданих до неї матеріалів відповідно до кількості учасників справи.

Керуючись ст.ст.4, 30, 62, 95, 175, 177, 178, 185 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Вашківецької міської ради Вижницького району Чернівецької області, ОСОБА_3 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог Головне управління Держгеокадастру у Чернівецькій області, про встановлення факту належності правовстановлюючого документу та визнання права власності на спадкове майно залишити без руху.

Копію ухвали направити позивачам та повідомити про необхідність виправити зазначені недоліки позовної заяви.

Для усунення недоліків надати строк 10 днів з дня вручення позивачам ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Якщо позивачі не усунуть недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачам.

Ухвала окремо від рішення суду оскарженню не підлягає.

Суддя Іван ПИЛИП`ЮК

Дата ухвалення рішення03.04.2024
Оприлюднено05.04.2024
Номер документу118114554
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту належності правовстановлюючого документу та визнання права власності на спадкове майно

Судовий реєстр по справі —713/885/24

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Вижницький районний суд Чернівецької області

ПИЛИП'ЮК І. В.

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Вижницький районний суд Чернівецької області

ПИЛИП'ЮК І. В.

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Вижницький районний суд Чернівецької області

ПИЛИП'ЮК І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні