Ухвала
від 03.04.2024 по справі 299/8526/23
ВИНОГРАДІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Виноградівський районний суд Закарпатської області


Справа № 299/8526/23

У Х В А Л А

03.04.2024 року м. Виноградів

Виноградівський районний суд Закарпатської області у складі: головуючий - суддя Кашуба А.В., у рамках цивільної справи за позовною заявою ОСОБА_1 до Виноградівської міської ради Закарпатської області про визнання права власності в порядку спадкування, третя особа без самостійних вимог на предмет позову приватний нотаріус Берегівського районного нотаріального округу Стойка Світлана Миколаївна,

В С Т А Н О В И В:

На розгляді суду перебуває цивільна справа за вказаним позовом.

Представник позивача подав письмову заяву про повернення до підготовчого провадження та заміну неналежного відповідача у справі.

Клопотання мотивовано тим, що нерухоме майно, що є предметом спору, розташоване на території Пийтерфолвівської територіальної громади Берегівського району. Тому Виноградівська міська рада не є належним відповідачем у справі. Належним є Пийтерфолвівська сільська рада. Підготовче провадження закрито, а належний відповідач не залучений у справу. Інші спадкоємці відсутні, тому єдиним відповідачем є територіальна громада за місцем розташування нерухомого майна.

Вивчивши доводи клопотання, суд вирішив наступне.

Суд пересвідчився, що предметом позову є нерухоме майно, що розташоване на території Пийтерфолвівської територіальної громади. Виноградівська міська рада не є належним відповідачем у справі. Проте підготовче провадження закрито. А позивач заявив про необхідність здійснити заміну неналежного відповідача на належного.

Суд констатує, що такі процесуальні дії можуть бути вчинені лише на стадії підготовчого провадження. А тому, є необхідність повернення до цієї стадії, що дозволить належному відповідачу реалізувати усі процесуальні права.

Керуючись ч.2 ст.51 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Клопотання позивача задовольнити.

Повернутися до стадії підготовчого провадження у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Виноградівської міської ради Закарпатської області про визнання права власності в порядку спадкування, третя особа без самостійних вимог на предмет позову приватний нотаріус Берегівського районного нотаріального округу Стойка Світлана Миколаївна.

Замінити неналежного відповідача Виноградівську міську раду Закарпатської області на належного відповідача Пийтерфолвівську сільську раду Берегівського району Закарпатської області, 90354, Закарпатська область, село Пийтерфолво, Берегівський район, вул.Ференца Раковці, буд.137, ЄДРПОУ 04349165, користувач ЕС.

Призначити у справі підготовче судове засідання на 13-00 год 07.06.2024 року та розглядати за правилами загального позовного провадження у залі судових засідань Виноградівського районного суду Закарпатської області (м.Виноградів, вул.Тюльпанів, 24).

У підготовче судове засідання викликати учасників справи.

Роз`яснити відповідачу, що відповідно до ч.1 ст. 191 ЦПК України відповідач має право протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення копії ухвали про відкриття провадження у справі:

- надіслати суду відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову;

- надіслати позивачу копію відзиву та доданих до нього документів.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий А. В. Кашуба

Дата ухвалення рішення03.04.2024
Оприлюднено05.04.2024
Номер документу118116415
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —299/8526/23

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Виноградівський районний суд Закарпатської області

Кашуба А. В.

Ухвала від 08.02.2024

Цивільне

Виноградівський районний суд Закарпатської області

Кашуба А. В.

Ухвала від 28.12.2023

Цивільне

Виноградівський районний суд Закарпатської області

Кашуба А. В.

Ухвала від 28.12.2023

Цивільне

Виноградівський районний суд Закарпатської області

Кашуба А. В.

Ухвала від 28.12.2023

Цивільне

Виноградівський районний суд Закарпатської області

Кашуба А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні