Ухвала
від 03.04.2024 по справі 304/724/24
ПЕРЕЧИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 304/724/24 Провадження № 2-о/304/52/2024

У х в а л а

про прийняття заяви до розгляду та

відкриття провадження у цивільній справі

03 квітня 2024 року м. Перечин

Суддя Перечинського районного суду Закарпатської області Ганько І.І., розглянувши заяву ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ), заінтересована особа Тур`є-Реметівська сільська рада Ужгородського району Закарпатській області (89221 Закарпатська область Ужгородський район ст. Тур`ї Ремети, вул. Народна, 1) про встановлення фактів, що мають юридичне значення,

У С Т А Н О В И В :

відповідно до ч. 3 ст. 294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Так, форма і зміст поданої заяви відповідає вимогам ст. 293, 294, 318 ЦПК України, копії заяви з копіями доданих до неї документів приєднано. Справа підсудна даному суду, підлягає розгляду за правилами окремого провадження. Підстав для повернення заяви відповідно до ч. 4 ст. 185 ЦПК України та відмови у відкритті провадження у справі відповідно до ч. 1 ст. 186 цього Кодексу не встановлено. Судовий збір сплачено у повному обсязі.

Крім цього, у заяві про встановлення факту, що має юридичне значення, заявник як заінтересовану особу зазначає Тур`є-Реметівську сільську раду Ужгородського району Закарпатській області, що суд розцінює як клопотання про залучення такого до участі у справі у якості заінтересованої особи.

Разом з цим, порядок залучення заінтересованої особи у ЦПК України не врегульований.

Згідно ч. 9 ст. 10 ЦПК України якщо спірні відносини не врегульовані законом, суд застосовує закон, що регулює подібні за змістом відносини (аналогія закону), а за відсутності такого суд виходить із загальних засад законодавства (аналогія права).

Відповідно до ч. 3, 5 ст. 53 ЦПК України якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Виходячи з положень ч. 1 ст. 294 ЦПК України щодо обов`язку суду сприяти у здійсненні та охороні гарантованих Конституцією і законами України прав учасників справи, вживати заходів щодо всебічного, повного і об`єктивного з`ясування обставин справи, суддя приходить до висновку про необхідність залучення Тур`є-Реметівської сільської ради Ужгородського району Закарпатській області до участі у даній справі у якості заінтересованої особи.

Керуючись ч. 1, 2, 5 ст. 187, ст. 190, 294, 315 ЦПК України, суддя, -

П О С Т А Н О В И В :

відкрити провадження у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа Тур`є-Реметівська сільська рада Ужгородського району Закарпатській області про встановлення фактів, що мають юридичне значення.

Залучити Тур`є-Реметівську сільську раду Ужгородського району Закарпатській області (89221 Закарпатська область Ужгородський район ст. Тур`ї Ремети, вул. Народна, 1) до участі у даній справі як заінтересовану особу.

Розгляд справи проводити за правилами окремого провадження.

Розгляд (формування та зберігання) справи здійснювати в змішаній (паперовій та електронній) формі.

Для забезпечення своєчасного та правильного вирішення справи провести такі дії до судового засідання:

1) вивчити матеріали справи;

2) надіслати копію заяви з копіями доданих до нього документів заінтересованій особі.

Судове засідання призначити на 12 червня 2024 року на 13:00 год, яке відбудеться за адресою: Закарпатська область Ужгородський район м. Перечин, пл. Народна, 15.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки: http://court.gov.ua/fair/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Ганько І. І.

Дата ухвалення рішення03.04.2024
Оприлюднено05.04.2024
Номер документу118116549
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення фактів, що мають юридичне значення

Судовий реєстр по справі —304/724/24

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Перечинський районний суд Закарпатської області

Ганько І. І.

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Перечинський районний суд Закарпатської області

Ганько І. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні