Ухвала
від 03.04.2024 по справі 501/1296/24
ІЛЛІЧІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

03 квітня 2024 року Єдиний унікальний № 501/1296/24 Провадження № 1-кс/501/301/24

УХВАЛА

Іменем України

03 квітня 2024 року м. Чорноморськ

Слідчий суддя Іллічівського міського суду Одеської області ОСОБА_1

секретар судового засідання - ОСОБА_2 ,

номер справи № 501/1296/24 провадження 1-кс/501/301/24

розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі судових засідань в приміщенні суду клопотання слідчого СВ ВП № 1 ОРУП № 2 ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення огляду у кримінальному провадженні № 12022160000000019 від 12 січня 2022 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 Кримінального кодексу України, -

ВСТАНОВИВ:

Мотивувальна частина. Суть клопотання.

Слідчий СВ ВП № 1 ОРУП № 2 ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 звернувся до Іллічівського міського суду Одеської області з клопотанням, погодженим прокурором Чорноморської окружної прокуратури ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення огляду об`єкту «Капітальний ремонт актової зали (БТІ №191) будівлі Чорноморської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 7 Чорноморської міської ради за адресою: проспект Миру, 43-а», м. Чорноморську Одеської області.

Підставами для огляду слідчий вказує, що у 2021 році укладено договори підряду з ТОВ «Тріада», ТОВ «Центр реконструкції та будівництва», ПП «Евротрансстрой», ФОП ОСОБА_5 за результатом виконання, яких завищено вартість та об`єми робіт.

Зокрема, ТОВ «Тріада», код ЄДРПОУ 24537354, з яким в період 2021 року було укладено ряд договорів в рамках виконання яких могли вноситися завідомо неправдивих відомості до кошторисних документів щодо виконання послуг, завищуючи таким чином їх вартість та об`єми, а саме: договір № 17/09 від 17 вересня 2021 року щодо «Капітальний ремонт приміщень адміністративної будівлі виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області за адресою: проспект Миру, 33» м. Чорноморську Одеської області на суму 1 364 569 грн.; договір № 64 від 16 серпня 2021 року щодо «Капітальний ремонт актової зали (БТІ №191) будівлі Чорноморської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №7 Чорноморської міської ради за адресою: проспект Миру, 43-а» м. Чорноморську Одеської області на суму 1 770 217 грн.

З витягу до Єдиного реєстру досудових розслідувань № 12022160000000019 внесеного 12 січня 2022 року встановлено, що СВ ВП № 1 ОРУП № 2 в Одеській області розпочато досудове розслідування на підставі матеріалів правоохоронних, судових та контролюючих державних органів про виявлення фактів вчинення кримінальних правопорушень за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України.

02 вересня 2022 року в рамках проведення досудового розслідування слідчим було призначено судову будівельно-технічну експертизу, проведення якої доручено експертам Одеського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України, по наступній виконаній роботі за договором № 64 від 16 серпня 2021 року щодо «Капітальний ремонт актової зали (БТІ №191) будівлі Чорноморської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 7 Чорноморської міської ради за адресою: проспект Миру, 43-а» м. Чорноморську Одеської області.

18 травня 2023 року процесуальним керівником у кримінальному проваджені було винесено Постанову про визначення підслідності та визначення органу прокуратури для процесуального керівництва за досудовим розслідуванням, згідно даної постанови було визначено підслідність за СВ ВП № 1 ОРУП № 2 ГУНП в Одеській області.

19 березня 2024 року на адресу СВ ВП № 1 ОРУП № 2 ГУНП в Одеській області надійшло клопотання експерта щодо проведення огляду об`єкту дослідження, в зв`язку з чим в рамках проведення призначеної експертизи виникла необхідність у проведенні огляду капітального ремонт актової зали (БТІ №191) будівлі Чорноморської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 7 Чорноморської міської ради за адресою:, проспект Миру, 43-а, м. Чорноморську Одеської області.

Під час проведення огляду планується виявлення та фіксування шляхом дослідження геометричних розмірів капітального ремонт актової зали (БТІ №191) будівлі Чорноморської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 7 Чорноморської міської ради , отриманні дані необхідні для документування скоєного правопорушення. ,з метою фіксації кримінального правопорушення, отримання доказів у відповідному кримінальному провадженні, притягнення у подальшому, за наявності підстав, до відповідальності винних осіб за вчинені кримінальні правопорушення, встановлення обставин, які підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, у зв`язку з чим виникла необхідність у проведенні огляду зазначеного об`єкту нерухомості.

Отримана в ході огляду інформація необхідна буде для подальшого проведення експертизи.

Позиція учасників судового процесу.

Слідчий СВ ВП № 1 ОРПУ № 2 ГУНП в Одеській області до судового засідання не з`явився, про дату, час та місце розгляду справи повідомлений в установленому законом порядку, надав до суду заяву, в якій просив провести розгляд клопотання проводити без його участі.

За правилами ч. 4 ст. 107 Кримінального процесуального кодексу України фіксація судового засідання за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Мотивувальна частина взяті до уваги докази та застосовані правові норми.

Частинами 1, 2 ст. 23 Кримінального процесуального кодексу України передбачено, що з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводить огляд місцевості,приміщення,речей документів та комп`ютерних даних.

Згідно до ч. 2 ст. 91 Кримінального процесуального кодексу України, доказування полягає у збиранні, перевірці та оцінці доказів з метою встановлення обставин, що мають значення для кримінального провадження.

Частинами 1, ч. 2 ст. 237 Кримінального процесуального кодексу України передбачено ,що огляд проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення.

Огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 Кримінального процесуального кодексу України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке здобуте у результаті його вчинення.

За положеннями ч. 1 ст. 237 Кримінального процесуального кодексу України з метою виявлення фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчій, прокурор, проводять огляд місцевості, приміщення, речей, документів та комп`ютерних даних.

Клопотання про огляд повинно відповідати положенням ст. 234 Кримінального процесуального кодексу України.

Висновок суду.

З урахуванням вищевикладеного та приймаючи до уваги відомості, які отримані в ході проведення досудового розслідування, слідчий суддя приходить до висновку, що слідчим наведено достатньо підстав, тому з метою отримання доказів у порядку і спосіб, передбачений чинним Кримінальним процесуальним кодексом України, для їх подальшого використання у кримінальному провадженні відповідно до вимог ст. 2 Кримінального процесуального кодексу України слідчий суддя вважає, що є всі підстави надати дозвіл на проведення огляду вищевказаного об`єкту.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 107, 233, 234, 235, 236, 309, 372 Кримінального процесуального кодексу України, слідчий суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого СВ ВП № 1 ОРУП № 2 ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення огляду у кримінальному провадженні № 12022160000000019 від 12 січня 2022 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 Кримінального кодексу України - задовольнити.

Надати: старшому слідчому СВ відділу поліції № 1 Одеського районного управління № 2 Головного управління Національної поліції в Одеській області ОСОБА_3 , старшому слідчому СВ відділу поліції № 1 Одеського районного управління № 2 Головного управління Національної поліції в Одеській області ОСОБА_6 , слідчому СВ відділу поліції № 1 Одеського районного управління № 2 Головного управління Національної поліції в Одеській області ОСОБА_7 або іншим слідчим СВ відділу поліції № 1 Одеського районного управління № 2 Головного управління Національної поліції в Одеській області з групи у вказаному кримінальному провадженні, прокурорам Чорноморської окружної прокуратури Одеської області : ОСОБА_4 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , та експертів ОНДІСЕ Міністерства Юстиції України (або іншого) дозвіл на проведення огляду об`єкту, який було виконано за договором № 64 від 16 серпня 2021 року щодо «Капітальний ремонт актової зали (БТІ №191) будівлі Чорноморської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 7 Чорноморської міської ради за адресою: проспект Миру, 43-а, м. Чорноморську Одеської області , який розташований за адресою проспект Миру, 43-а,м. Чорноморську Одеської області для встановлення відповідності фактично виконаних робіт - обсягу, характеру та переліку робіт, що визначені проектно-кошторисною документацією та договірною ціною на підставі укладеного договору підряду, та встановлення осіб причетних до вчинення злочину, а також з метою фіксації слідів злочину, вилучення об`єктів, що підлягають дослідженню та відібрання зразків для забезпечення проведення відповідної судової експертизи, яка може підтвердити або спростувати факт завищення службовими особами ТОВ «Тріада» об`ємів та вартості щодо виконання підрядних робіт з капітального ремонту приміщень актової зали (БТІ №191) будівлі Чорноморської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №7 Чорноморської міської ради за адресою: Одеська обл., м. Чорноморськ, проспект Миру, 43-а.

Ухвала надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи один раз.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення03.04.2024
Оприлюднено05.04.2024
Номер документу118117548
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про огляд житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —501/1296/24

Ухвала від 17.04.2024

Кримінальне

Іллічівський міський суд Одеської області

Тордія Е. Н.

Ухвала від 17.04.2024

Кримінальне

Іллічівський міський суд Одеської області

Тордія Е. Н.

Ухвала від 03.04.2024

Кримінальне

Іллічівський міський суд Одеської області

Тордія Е. Н.

Ухвала від 03.04.2024

Кримінальне

Іллічівський міський суд Одеської області

Тордія Е. Н.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні