Ухвала
від 04.04.2024 по справі 650/1525/24
ВЕЛИКООЛЕКСАНДРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 650/1525/24

Провадження № 2/650/811/24

УХВАЛА

про відкриття спрощеного позовного провадження з викликом сторін

04 квітня 2024 року смт Велика Олександрівка

Суддя Великоолександрівського районного суду Херсонської області Сікора О.О., ознайомившись із матеріалами цивільної справи визнання виконавчого документу таким, що не підлягає виконанню та припинення стягнення аліментів, скасування заборгованості по сплаті аліментів, сторонами у якій зазначені: позивач - ОСОБА_1 та відповідач - ОСОБА_2 , а також третя особа - Бериславський ВДВС у Бериславському районі Херсонської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса),

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до суду з вказаним позовом.

Вказана позовна заява подана і оформлена у відповідності до вимог статей 175, 177 ЦПК України, підстав для відмови у відкритті провадження у справі (стаття 186 ЦПК України) та повернення позову (частина четверта статті 185 ЦПК України)не встановлено,підсудність непорушено,питання провідкриття провадженняу справівирішено здотриманням порядкута строківвстановлених частиною першою статті 187 ЦПК України.

Розгляд справи підлягає проведенню в порядку спрощеного позовного провадження, оскільки дана справа є малозначною справою та не віднесена до переліку справ, які не можуть бути розглянуті в порядку спрощеного позовного провадження.

При цьому, з метою правильного вирішення справи, з урахуванням заявлених позивачем вимог та наведених в їх обґрунтування обставин та доказів, суд з урахуванням положень частини п`ятої статті 279 ЦПК України, вважає доцільним проведення розгляду справи в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Поряд з цим, суд зазначає, що дата судового засідання визначена з урахуванням надмірного судового навантаження у Великоолександрівському районному суді Херсонської області, пов`язаного із кількістю працюючих суддів та визначеною територіальною підсудністю судових справ: Бериславського районного суду Херсонської області, Високопільського районного суду Херсонської області, Іванівського районного суду Херсонської області, Скадовського районного суду Херсонської області, Каланчацького районного суду Херсонської області, Чаплинського районного суду Херсонської області Великоолександрівському районному суду Херсонської області.

Керуючись статтями 175, 177, 185 - 187, 274 - 279 ЦПК України, суддя

ПОСТАНОВИВ:

Відкрити провадження у справі визнання виконавчого документу таким, що не підлягає виконанню та припинення стягнення аліментів, скасування заборгованості по сплаті аліментів, сторонами у якій зазначені: позивач - позивач - ОСОБА_1 та відповідач - ОСОБА_2 , а також третя особа - Бериславський ВДВС у Бериславському районі Херсонської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса).

Призначити перше судове засідання у справі на 30 травня 2024 року о 09:00 год. в залі судових засідань № 1 Великоолександрівського районного суду Херсонської області (Херсонська область, Великоолександрівський район, смт Велика Олександрівка, вул. Ярмаркова, 11).

Роз`яснити відповідачу право подати суду відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову (в разі їх наявності), одночасно направивши його копію та копії доданих до нього документів іншим учасникам справи. До відзиву направленого до суду, крім іншого, має бути додано документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Роз`яснити відповідачу його право пред`явити зустрічний позов до початку першого судового засідання.

Роз`яснити позивачу його право подати до суду відповідь на відзив, протягом п`яти днів з дня отримання його копії, а відповідачу - заперечення протягом п`яти днів з дня отримання копії відповіді на відзив.

Роз`яснити учасникам справи їх право заявити відвід судді протягом десяти днів з дня отримання ними копії даної ухвали про відкриття провадження у справі, але не пізніше початку першого судового засідання.

Роз`яснити позивачу його право збільшити або зменшити розмір позовних вимог до початку першого судового засідання. Зміна предмета або підстав позову допускається не пізніше ніж за п`ять днів до початку першого судового засідання у справі.

Залучення співвідповідача або заміна первісного відповідача належним відповідачем можлива за клопотанням позивача до початку першого судового засідання. Учасники справи мають право подати заяву про виклик свідка до початку першого судового засідання у справі.

Об`єднання заявлених позивачем вимог з іншими вимогами в одне провадження допускається до початку розгляду справи по суті.

Роз`яснити учасникам справи право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, за для забезпечення чого останніми, за п`ять днів до судового засідання, має бути подана відповідна заява із зазначенням суду, в якому необхідно забезпечити її проведення, копія якої в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Інформацію щодо справи, яка розглядається учасники справи можуть отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, веб-адреса сторінки якої http://court.gov.ua/fair/.

Заяви по суті справи можуть бути подані як в паперовому виді безпосередньо до суду так і на електронну адресу суду за адресою: inbox@vo.ks.court.gov.ua з наступним наданням оригіналу відповідної заяви.

Ухвала про відкриття провадження у справі надсилається учасникам справи, а також іншим особам, якщо від них витребовуються докази, в порядку, встановленому статтею 272 цього Кодексу. Одночасно з копією ухвали про відкриття провадження у справі учасникам справи надсилається копія позовної заяви з копіями доданих до неї документів (ст. 190 ЦПК України).

Ухвала може бути оскаржена лише щодо недотримання правил підсудності протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення шляхом подання апеляційної скарги до Херсонського апеляційного суду через Великоолександрівський районний суд Херсонської області. В іншій його частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:


О.О. Сікора

Дата ухвалення рішення04.04.2024
Оприлюднено05.04.2024
Номер документу118119142
СудочинствоЦивільне
Сутьвідкриття спрощеного позовного провадження з викликом сторін 04 квітня 2024 року смт Велика Олександрівка

Судовий реєстр по справі —650/1525/24

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Великоолександрівський районний суд Херсонської області

Сікора О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні