Ухвала
від 04.04.2024 по справі 463/815/24
ЛИЧАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа №463/815/24

Провадження №2/463/764/24

УХВАЛА

про залучення правонаступника

04 квітня 2024 року Личаківський районний суд м. Львова

в складі головуючого судді - Мармаша В.Я.

з участю секретаря судового засідання - Гавц О.Б.,

розглянувши за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін у справі клопотання представника відповідача у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю "Профіт Файненс"</a>, треті особи: Приватний нотаріус Івано-Франківського міського нотаріального округу Личук Тарас Володимирович, приватний виконавець виконавчого округу міста Києва Павлюк Назар Васильович про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню, -

в с т а н о в и в :

позивач звернувся до суду із зазначеним вище позовом.

На адресу суду надійшло клопотання представника ТОВ "Профіт Файненс" про заміну відповідача у зв`язку із відступленням права грошової вимоги до ТОВ «Смарт поінт груп» за кредитним договором №43/П-03 від 01.04.2023.

Оглянувши матеріали справи, суд приходить до наступного.

Відповідно до ст.512 ЦК України кредитор у зобов`язанні може бути замінений іншою особою внаслідок передання ним своїх прав іншій особі за правочином (відступлення права вимоги).

Статтею 514 ЦК України визначено, що до основного кредитора переходять права первісного кредитора у зобов`язанні в обсязі і на умовах, що існували на момент переходу цих прав, якщо інше не встановлено договором або законом, при цьому, заміна кредитора у зобов`язанні здійснюється без згоди боржника, якщо інше не встановлено договором або законом.

Як вбачається із заяви, Товариство з обмеженою відповідальністю "Профіт Файненс"</a> відступило Товариству з обмеженою відповідальністю «Смарт поінтгруп» згідно Договору №616802.272 про відступлення права вимоги грошових зобов`язань №03.02./2021_ПФ_1 від 03.02.2021 року - право грошової вимоги до позивача за Кредитним договором, при цьому, Товариство з обмеженою відповідальністю «Смарт поінтгруп» набуло статусу Кредитора по відношенню до позивача.

Статтею 55 Цивільного процесуального кодексу України передбачено, що у разі заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі в справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь - якій стадії цивільного процесу, при цьому, усі дії вчинені в цивільному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку він замінив.

У зв`язку з вищенаведеним, суд вважає, що слід залучити до участі у справі правонаступника відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю "Профіт Файненс"</a> - Товариство з обмеженою відповідальністю «Смарт поінт груп».

Керуючисьст.55 ЦПК України, суд

п остановив:

залучити Товариство зобмеженою відповідальністю«Смарт поінтгруп» (кодЄДРПОУ 43169895,місцезнаходження:04201,м.Київ,вул.Полярна,19,офіс 5) до участі в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю "Профіт Файненс"</a>, треті особи: Приватний нотаріус Івано-Франківського міського нотаріального округу Личук Тарас Володимирович, приватний виконавець виконавчого округу міста Києва Павлюк Назар Васильович про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню, замінивши первісного відповідача Товариство з обмеженою відповідальністю "Профіт Файненс"</a> на його правонаступника Товариство з обмеженою відповідальністю «Смарт поінт груп».

Роз`яснити Товариству з обмеженою відповідальністю «Смарт поінт груп» положення ч.2ст.55 ЦПК України, згідно яких усі дії, вчинені в цивільному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку він замінив.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення до Львівського апеляційного суду. Учасник справи якому ухвала суду не була вручена в день її проголошення або складення має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження протягом 15 днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду згідност.354 ЦПК України.

Суддя: Мармаш В. Я.

Дата ухвалення рішення04.04.2024
Оприлюднено05.04.2024
Номер документу118120118
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню

Судовий реєстр по справі —463/815/24

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Мармаш В. Я.

Ухвала від 08.02.2024

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Мармаш В. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні