Ухвала
від 03.04.2024 по справі 161/6280/24
ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 161/6280/24

Провадження № 2-н/161/945/24

У Х В А Л А

03 квітня 2024 року місто Луцьк

Луцький міськрайонний суд Волинської області в складі головуючого судді Ковтуненка В.В., вивчивши заяву Луцької кооперативної ЖЕК №8 ЖБК про видачу судового наказу за вимогою про стягнення з ОСОБА_1 заборгованості за надані послуги з утримання будинку,

В С Т А Н О В И В:

Луцька кооперативна ЖЕК №8 ЖБК звернулася до суду з заявою про видачу судового наказу за вимогою про стягнення ОСОБА_1 заборгованості за надані послуги з утримання будинку.

Суд приходить до висновку про відмову у видачі судового наказу, з наступних підстав.

Відповідно до п. 8 ч. 1 ст. 165 ЦПК України суддя відмовляє у видачі судового наказу, якщо із поданої заяви не вбачається виникнення або порушення права грошової вимоги, за якою заявником подано заяву про видачу судового наказу.

Як вбачається із письмових матеріалів, доданих заяви, що заявник просить стягнути з ОСОБА_1 заборгованість за надані послуги з утримання будинку в сумі 24337,00 гривень.

Однак, з матеріалів, доданих до заяви про видачу судового наказу достовірно вбачається, що взагалі відсутній розрахунок заборгованості ОСОБА_1 заборгованості за надані послуги з утримання будинку.

В свою чергу, копії відомостей МОЦ м. Луцька не підтверджують розмір заборгованості боржника в сумі саме 24337,00 гривень та зазначають про період утворення заборгованості.

А тому за таких обставин, із поданоїзаяви невбачається виникненнявЛуцької кооперативної ЖЕК №8 ЖБК права грошової вимоги до ОСОБА_1 в сумі саме 24337,00 гривень.

Приймаючи до уваги та враховуючи, що із поданоїзаяви невбачається виникненнявЖЕК №8 ЖБК права грошової вимоги до ОСОБА_1 в сумі саме 24337,00 гривень. А тому за таких обставин, суд приходить до висновку про відмову у видачі судового наказу за вимогою про стягнення з ОСОБА_1 заборгованості за надані послуги з утримання будинку.

Керуючись ст. ст. 163, 165 ЦПК України,

У Х В А Л И В :

Відмовити Луцькій кооперативній ЖЕК №8 ЖБК у видачі судового наказу за вимогою про стягнення з ОСОБА_1 заборгованості за надані послуги з утримання будинку.

Роз`яснити Луцькій кооперативній ЖЕК №8 ЖБК про можливість повторного звернення з такою самою заявою в порядку наказного провадження, після усунення недоліків заяви.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку безпосередньо до Волинського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом 15-ти днів з моменту її підписання суддею. Учасник справи, якому повна ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя В.В. Ковтуненко

Дата ухвалення рішення03.04.2024
Оприлюднено05.04.2024
Номер документу118120983
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи наказного провадження Справи щодо стягнення заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг, телекомунікаційних послуг, послуг телебачення та радіомовлення з урахуванням індексу інфляції та трьох відсотків річних, нарахованих заявником на суму заборгованості

Судовий реєстр по справі —161/6280/24

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Ковтуненко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні