Рішення
від 11.03.2024 по справі 554/9923/23
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 11.03.2024Справа № 554/9923/23 Провадження № 2/554/93/2024

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

11 березня 2024 року Октябрський районний суд м.Полтави у складі:

головуючого судді Савченко Л.І.

при секретарі Грай К.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі суду в м.Полтаві цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Публічного акціонерного товариства «УКРНАФТА», Нафтогазовидобувного управління «ПОЛТАВАНАФТОГАЗ» Публічного акціонерного товариства «УКРНАФТА» про визнання дійсним договору купівлі продажу та визнання права приватної особистої власності на квартиру в порядку спадкування,-

в с т а н о в и в :

Позивач ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до відповідачів ПАТ «Укрнафта», Нафтогазовидобувного управління «Полтаванафтогаз» Публічного акціонерного товариства «Укрнафта», в якому прохала визнати дійсним договір купівлі-продажу однокімнатної квартири АДРЕСА_1 , укладений 20.11.2007 року між ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , і Відкритим акціонерним товариством «Укрнафта» та Нафтогазовидобувним управлінням «Полтаванафтогаз» та визнати за нею право особистої приватної власності на однокімнатну квартиру АДРЕСА_1 в порядку спадкування після померлого ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_2 .

В обґрунтування позову вказала, що ІНФОРМАЦІЯ_3 помер її чоловік ОСОБА_2 . За життя чоловік працював у Нафтогазовидобувному управлінні «Полтаванафтогаз» ВАТ «Укрнафта» та придбав у ВАТ «Укрнафта», правонаступником якого є ПАТ «Укрнафта», однокімнатну службову у квартиру за адресою АДРЕСА_2 , але юридично не оформив право власності на неї. НГВУ «Полтаванафтогаз» надано дозвіл на продаж за залишковою вартістю службових квартир працівникам НГВУ, було вирішено : надати дозвіл НГВУ «Полтаванафтогаз» на продаж службових квартир працівникам НГВУ, а саме : - однокімнатну квартиру АДРЕСА_1 загальною площею 28,7 кв.м., за залишковою вартістю на 02.06.04 р 13900 грн.. без ПДВ начальнику відділу ОПіНС Городецькому М.В. Юридичному управлінню ВАТ «Укрнафта» видати довіреність та надати право підпису начальнику НГВУ «Полтаванафтогаз» ОСОБА_3 на оформлення усіх необхідних документів при продажу службових квартир працівникам управління в м. Полтаві. ОСОБА_2 оплатив рахунок на суму 16 680 грн. ОСОБА_2 фактично вступив в користування, управління та володіння даною квартирою та фактично почав в ній проживати, де і був зареєстрований та проживав починаючи з 17.10.2006 року по день своєї смерті, що підтверджується копією його паспорту з відповідною відміткою про зареєстроване місце проживання та довідкою про реєстрацію місця проживання виданою 31.10.2006 року ЖЕО №2. Позивач вказує, що ОСОБА_2 та ВАТ «Укрнафта» і НГВУ «Полтаванафтогаз» фактично домовились щодо усіх істотних умов договору купівлі-продажу квартири, а саме ціни, предмету та об`єкту договору, і відбулося повне виконання договору, а саме покупець ОСОБА_2 перерахував на рахунок продавця грошові кошти за квартиру та фактично вступив у володіння та користування даною квартирою, а продавець прийняв кошти та передав йому цю квартиру, але ухилився від нотаріального посвідчення цього договору з незалежних від покупця причин. ОСОБА_1 зазначила, що після смерті чоловіка вона звернулась до приватного нотаріуса Полтавського міського нотаріального округу Настеки Н.О. з заявою про прийняття спадщини за законом з метою оформлення своїх спадкових прав після померлого ОСОБА_2 , зокрема, і на вищевказану квартиру. Постановою про відмову у вчиненні нотаріальної дії приватного нотаріуса Полтавського міського нотаріального округу Настеки Н.О. від 07.07.2023 року за вих. №350/02-31 позивачу було відмовлено у вчиненні нотаріальної дії - у видачі свідоцтва про право на спадщину за законом після смерті ІНФОРМАЦІЯ_3 ОСОБА_2 на квартиру АДРЕСА_1 , в зв`язку з тим, що не встановлено безспірно належність вищевказаного майна померлому ІНФОРМАЦІЯ_3 ОСОБА_2 та нотаріусу не надано документів, необхідних для вчинення нотаріальної дії (документів про належність вищевказаного майна померлому). У зв`язку з чим, позивач змушена звернутися до суду з позовом.

Ухвалою суду від 26 жовтня 2023 року відкрито провадження по справі за правилами загального позовного провадження (а.с.97).

08 січня 2024 року від представника відповідача ПАТ «УКРНАФТА» Севастьянової І.А. до суду надійшов відзив на позовну заяву, у якому вказала, що Нафтогазовидобувне управління «Полтаванафтогаз» ПАТ «Укрнафта» не є юридичною особою, натомість є структурною одиницею (філією) юридичної особи Публічного акціонерного товариства «Укрнафта» без права юридичної особи. Отже філія, яка не є юридичною особою, не наділена цивільною процесуальною дієздатністю та не може виступати стороною у цивільному процесі. Тому позовні вимоги ОСОБА_1 до Нафтогазовидобувного управління «Полтаванафтогаз» ПАТ «Укрнафта» не підлягають розгляду в порядку цивільного судочинства, у зв`язку з відсутністю такої сторони у цивільному процесі, до якої пред`явлено позов, а отже неможливістю вирішення цивільного спору. ПАТ «Укрнафта» підтверджує, що вказані фактичні обставини в позовній заяві мали місце та підтверджуються відповідними документами, у тому числі й організаційно-розпорядчими документами, створеними в процесі господарської діяльності відповідача ПАТ «Укрнафта». У відзиві представник відповідача просив проводити розгляд справи без участі представника ПАТ «Укрнафта» (а.с.110-112).

Згідно ч.1ст.82 ЦПК Україниобставини, які визнаються учасниками справи, не підлягають доказуванню, якщо суд не має обґрунтованого сумніву щодо достовірності цих обставин або добровільності їх визнання.

Ухвалою суду від 12 січня 2024 року підготовче засідання по справі закрито (а.с.121).

Від представника позивача ОСОБА_1 ОСОБА_4 до суду надійшла заява про розгляд справи без участі сторони позивача, позовні вимоги просив задовольнити (а.с.128).

Відповідачі ПАТ «УКРНАФТА» та Нафтогазовидобувного управління «ПОЛТАВАНАФТОГАЗ» ПАТ «УКРНАФТА» в судове засідання своїх представників не направили, представника ПАТ «УКРНАФТА» СевастьяноваІ.А. у відзиві прохала розглядати справу без її участі.

Суд вважає можливим розглянути справу у відсутність учасників справи, на підставі наявних у справі даних і доказів.

Відповідно до ч.2 ст.247ЦПК України у разі неявки в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, чи в разі якщо відповідно до положень ЦПК розгляд справи здійснюється судом за відсутності осіб, які беруть участь у справі, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає позов таким, що підлягає частковому задоволенню з наступних підстав.

Судом встановлено, що 26 вересня 1976 року між ОСОБА_2 та ОСОБА_5 укладено шлюб, актовий запис № 56, що підтверджується копією свідоцтва про шлюб серії НОМЕР_1 виданим Новосанжарським відділом РАЦС 26 вересня 1976 року (а.с.24).

З копії Витягу з протоколу засідання Правління ВАТ «Укрнафта» від 09.09.2004 року № 18 вбачається, що за результатами заслуховування інформації Голови Правління ОСОБА_6 про надання дозволу НГВУ «Полтаванафтогаз» на продаж за залишковою вартістю службових квартир працівникам НГВУ, було вирішено : надати дозвіл НГВУ «Полтаванафтогаз» на продаж службових квартир працівникам НГВУ, а саме : - однокімнатну квартиру АДРЕСА_1 загальною площею 28,7 кв.м., за залишковою вартістю на 02.06.04 р. 13900 (тринадцять тисяч дев`ятсот) грн.. без ПДВ начальнику відділу ОПіНС Городецькому М.В. Юридичному управлінню ВАТ «Укрнафта» видати довіреність та надати право підпису начальнику НГВУ «Полтаванафтогаз» ОСОБА_3 на оформлення усіх необхідних документів при продажу службових квартир працівникам управління в м. Полтаві (а.с.25).

З копії Звіту з оцінки майна Української універсальної біржі від 02.06.2004 року здійсненої на замовлення НГВУ «Полтаванафтогаз» вбачається, що залишкова вартість квартири за адресою в АДРЕСА_2 становить 13900 грн. (а.с.27-43).

ВАТ «Укрнафта» НГВУ «Полтаванафтогаз» було виписано рахунок № 00022 від 20.11.07 року на ім`я ОСОБА_2 на суму : всього без ПДВ 13900, податок на додану вартість :2 780 , Всього з ПДВ :16 680 грн.(а.с.46).

З квитанції № 1478.4.1 від 20.11.07 ЗАТ КБ «Приватбанк» вбачається, що ОСОБА_2 оплачено рахунок № НОМЕР_2 від 20.11.07 на суму 16 680 грн.(а.с.48).

22 вересня 2006 року НГВУ «Полтаванафтогаз» ОСОБА_2 видано ордер на житлове приміщення № 4 , а саме на право зайняття житлового приміщення житловою площею 15,5 кв.м., яке складається з 1 кімнати у квартирі АДРЕСА_3 . Підстава видачі ордеру : рішення Правління ВАТ «Укрнафта» протокол № 18 від 09.09.2004 р. (а.с.52).

З копії довідки виданої ГЖЕД № 2 31.10.2006 року вбачається, що ОСОБА_2 з 17.10.2006 року зареєстрований за адресою АДРЕСА_2 (а.с.53).

ІНФОРМАЦІЯ_3 помер ОСОБА_2 , актовий запис № 12, що підтверджується копією свідоцтва про смерть серії НОМЕР_3 виданого 05 січня 2023 року Новосанжарським відділом державної реєстрації актів цивільного стану у Полтавській області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (а.с.23).

З копії постанови приватного нотаріуса Полтавського міського нотаріального округу Настеки Н.О. від 07.07.2023 року № 350/02-31 вбачається, що ОСОБА_1 відмовлено у вчиненні нотаріальної дії - у видачі свідоцтва про право на спадщину за законом після смерті ІНФОРМАЦІЯ_3 ОСОБА_2 , на квартиру АДРЕСА_1 в зв`язку з тим, що не встановлено безспірно належність вищевказаного майна померлому ІНФОРМАЦІЯ_3 ОСОБА_2 та нотаріусу не надано документів, необхідних для вчинення нотаріальної дії (документів про належність вищесказаного майна померлому). Також із вказаної постанови вбачається, що у спадковій справі наявна заява від сина померлого ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , від 30.06.2023 про відмову від частки спадкового майна на користь дружини померлого ОСОБА_1 . 07.07.2023 року із заявою про прийняття спадщини звернулася дружина померлого ОСОБА_1 , їй буди видані свідоцтва про право на спадщину за законом на інше спадкове майно. Від інших осіб будь-яких заяв ( про прийняття спадщини, про відмову від права на прийняття спадщини, про видачу свідоцтв про право на спадщину) до нотаріуса не надходила (а.с.75).

13 липня 2023 року ПП ПБТІ «Інвентаризатор» на ім`я ОСОБА_1 видано технічний паспорт на квартиру АДРЕСА_1 (а.с.67-71).

З повідомлення директора ПП ПБТІ «Інвентаризатор» Корчака В.М. № 1-6891 від 11.07.2023 року вбачається, що станом на 31.12.2012 року не зареєстроване право власності за адресою АДРЕСА_2 (а.с.66).

Відповідно п.1 ч. 2 ст. 16 ЦК України, способом захисту цивільних прав та інтересів може бути визнання права.

Положеннямист.1216 ЦК Українивизначено, що спадкуванням є перехід прав та обов`язків (спадщини) від фізичної особи, яка померла (спадкодавця), до інших осіб (спадкоємців).

На підставі вимогст. 1218 ЦК України, до складу спадщини входять всі права та обов`язки, що належали спадкодавцеві на момент відкриття спадщини і не припинилися внаслідок його смерті.

Відповідно дост.1277ЦК України спадкування здійснюється за заповітом або за законом.

У першу чергу право на спадкування за законом мають діти спадкодавця, у тому числі зачаті за життя спадкодавця та народжені після його смерті, той з подружжя, який його пережив, та батьки, що слідує зі змісту ч.1 ст. 1261 ЦК України.

Відповідно до ч. 1 ст. 1268 ЦК України,спадкоємець зазаповітом чиза закономмає правоприйняти спадщинуабо неприйняти її. Не допускається прийняття спадщини з умовою чи із застереженням. Спадкоємець, який постійно проживав разом із спадкодавцем на час відкриття спадщини, вважається таким, що прийняв спадщину, якщо протягом строку, встановленого статтею 1270 цього Кодексу, він не заявив про відмову від неї. Незалежно від часу прийняття спадщини вона належить спадкоємцеві з часу відкриття спадщини.

Згідно ч.1 ст. 1270 ЦК України для прийняття спадщини встановлюється строк у шість місяців, який починається із часу відкриття спадщини.

Таким чином, позивач є єдиним спадкоємцем за законом першої черги, яка прийняла спадщину після смерті чоловіка ОСОБА_2 .

Статтею 328 ЦК Українивстановлено, що право власності набувається на підставах, що не заборонені законом. Право власності вважається набутим правомірно, якщо інше прямо не випливає із закону або незаконність набуття права власності не встановлена судом.

Відповідно дост. 202 ЦК Україниправочином є дія особи, спрямована на набуття, зміну або припинення цивільних прав та обов`язків.

Згідно дост. 203 ЦК Українизміст правочину не може суперечити цьому Кодексу, іншим актам цивільного законодавства, а також інтересам держави і суспільства, його моральним засадам. Особа, яка вчиняє правочин, повинна мати необхідний обсяг цивільної дієздатності. Волевиявлення учасника правочину має бути вільним і відповідати його внутрішній волі внутрішній волі. Правочин має вчинятись у формі, встановленій законом. Правочин має бути спрямований на реальне настання правових наслідків, що обумовлені ним.

Відповідно дост. 204 ЦК Україниправочин є правомірним, якщо його недійсність прямо не встановлена законом або якщо він не визнаний судом недійсним.

Відповідно дост. 205 ЦК Україниправочин може вчинятися усно або в письмовій формі. Сторони мають право обирати форму правочину, якщо інше не встановлено законом.

Відповідно до ч. 1ст. 657 ЦКдоговір купівлі-продажу земельної ділянки, єдиного майнового комплексу, житлового будинку (квартири) або іншого нерухомого майна укладається у письмовій формі і підлягає нотаріальному посвідченню.

Відповідно доч.1 та ч.2 ст. 207 ЦК України, - правочин вважається таким, що вчинений у письмовій формі, якщо його зміст зафіксований в одному або кількох документах (у тому числі електронних), у листах, телеграмах, якими обмінялися сторони, або надсилалися ними до інформаційно-телекомунікаційної системи, що використовується сторонами. У разі якщо зміст правочину зафіксований у кількох документах, зміст такого правочину також може бути зафіксовано шляхом посилання в одному з цих документів на інші документи, якщо інше не передбачено законом.

Правочин вважається таким, що вчинений у письмовій формі, якщо він підписаний його стороною (сторонами). Правочин, який вчиняє юридична особа, підписується особами, уповноваженими на це її установчими документами, довіреністю, законом або іншими актами цивільного законодавства.

Згідно ст.41 Конституції України,- кожен має право володіти, користуватися і розпоряджатися своєю власністю. Право власності набувається у порядку, визначеному законом.

Згідно ч.2ст.218 ЦК України, якщо правочин, для якого законом встановлено його недійсність у разі недодержання вимоги щодо письмової форми, укладений усно і одна сторона вчинила дію, а друга сторона підтвердила її вчинення, зокрема шляхом прийняття виконання, такий правочин у разі спору може бути визнаний судом дійсним;

Відповідно до ч.2 ст.220 ЦК України,- якщо сторони домовилися щодо усіх істотних умов договору, що підтверджується письмовими доказами, і відбулося повне або часткове виконання договору, але одна із сторін ухилилася від його нотаріального посвідчення, суд може визнати такий договір дійсним. У цьому разі наступне нотаріальне посвідчення договору не вимагається.

Отже, сплативши 20.11.2007 року по рахунку виписаному ВАТ «Укрнафта»НГВУ «Полтаванафтогаз» відповідно до рішення (правління ВАТ «Укрнафта» протокол №18 від 09.09.2004р.) ОСОБА_2 набув право власності на квартиру АДРЕСА_1 .

Факт повної сплати ОСОБА_2 у 2007 році по рахунку за квартиру ніким не заперечується та вказані обставини визнано у відзиві на позовну заяву представником відповідача , що дає підстави для суду вважати доведеним, що за життя ОСОБА_2 набув право власності на вказану квартиру, проте не зареєстрував право власності на вказану квартиру, не отримав правовстановлюючого документа на квартиру.

Відповідно дост. 317 ЦК Українивласникові належать права володіння, користування та розпоряджання своїм майном. На зміст права власності не впливають місце проживання власника та місцезнаходження майна.

Відповідно дост. 334 ЦК Україниправо власності у набувача майна за договором виникає з моменту передання майна, якщо інше не встановлено договором або законом, при цьому право власності на майно за договором, який підлягає нотаріальному посвідченню, виникає у набувача з моменту такого посвідчення або з моменту набрання законної сили рішення суду про визнання договору, не посвідченого нотаріально, дійсним.

Згідно ч. 1ст. 321 ЦК Україниправо власності є непорушним. Ніхто не може бути протиправно позбавлений цього права чи обмежений у його здійсненні.

Згідност. 328 ЦК Україниправо власності вважається придбаним правомірно, якщо інше прямо не випливає з закону або незаконність придбання права власності не встановлена судом.

Об`єднана Палата Касаційного Господарського Суду Верховного Суду у постанові від 24.01.2020 у справі № 910/10987/18 висловив правову позицію, що відповідно до ч.1 ст.328 ЦК України право власності набувається на підставах, що не заборонені законом, зокрема із правочинів. Пункт 1 ч.1 ст.27 ЗУ «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» визначає, що державна реєстрація права власності та інших речових прав, крім державної реєстрації права власності на об`єкт незавершеного будівництва, проводиться на підставі укладеного в установленому законом порядку договору, предметом якого є нерухоме майно, речові права на яке підлягають державній реєстрації, чи його дубліката. Згідно зі ст. 2 ЗУ «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», державна реєстрація речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень (державна реєстрація прав) - це офіційне визнання і підтвердження державою фактів набуття, зміни або припинення речових прав на нерухоме майно, обтяжень таких прав шляхом внесення відповідних відомостей до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно. За змістом наведеної норми державна реєстрація прав не є підставою набуття права власності, а є лише засвідченням державою вже набутого особою права власності, що унеможливлює ототожнення факту набуття права власності з фактом його державної реєстрації. При дослідженні судом обставин існування в особи права власності, необхідним є перш за все встановлення підстави, на якій особа набула таке право, оскільки сама по собі державна реєстрація прав не є підставою виникнення права власності, такої підстави закон не передбачає.

За загальним правилом судове рішення не породжує права власності, а лише підтверджує наявне право власності, набуте раніше на законних підставах, у випадках, коли це право заперечується або оспорюється.

Видача свідоцтва про право власності не породжує виникнення права власностівоно лише фіксує факт наявності відповідного права, але не є правочином, на підставі якого це право виникає, змінюється чи припиняється. (Постанова КГС ВС від 27.06.2018 у справі №925/797/17)

У ст. 15 ЦК України встановлено, що кожна особа має право на захист свого цивільного права у разі його порушення, невизнання або оспорювання.

Відповідно до ст.4 ЦПК України, кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

Згідно ст. 392 ЦК України власник майна може пред`явити позов про визнання його права власності, якщо це право оспорюється або не визнається іншою особою, а також у разі втрати ним документа, який засвідчує його право власності.

З огляду на наведене, суд вважає позовні вимоги ОСОБА_2 до ПАТ «Укрнафта» про визнання дійсним договору купівлі продажу від 20.11.2007 року квартири АДРЕСА_1 укладеного між ОСОБА_2 та ВАТ «Укрнафта» та НГВУ «Полтаванафтогаз» та визнання права власності в порядку спадкування після померлого чоловіка ОСОБА_2 на вище вказану квартиру обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню у повному обсязі.

Позовні вимоги ОСОБА_1 до Нафтогазовидобувного управління«Полтаванафтогаз» ПАТ «Укрнафта» задоволенню не підлягають, оскільки Нафтогазовидобувне управління«Полтаванафтогаз» ПАТ «Укрнафта» не є юридичною особою, а є структурною одиницею (філією) юридичної особи ПАТ «Укрнафта» без права юридичної особи, що слідує із відкритих даних Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, а тому з врахуванням положень ст.ст. 46, 48 ЦПК України не наділене цивільною процесуальною дієздатністю і не може виступати стороною у цивільному процесі.

Керуючись ст.ст.12, 81, 229, 247, 263-265, 268, 354 ЦПК України, суд, -

В И Р І Ш И В:

Позов ОСОБА_1 задовольнити частково.

Визнати дійсним договір купівлі-продажу однокімнатної квартири АДРЕСА_1 , укладений 20.11.2007 року між ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , і Відкритим акціонерним товариством «Укрнафта» та Нафтогазовидобувним управлінням «Полтаванафтогаз».

Визнати за ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , РНОКПП НОМЕР_4 , право особистої приватної власності на однокімнатну квартиру АДРЕСА_1 в порядку спадкування після померлого ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_2 .

У задоволенні іншої частини позовних вимог відмовити.

Рішення набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Рішення може бути оскаржене до Полтавського апеляційного суду шляхом подання протягом тридцяти днів з дня проголошення рішення апеляційної скарги.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасниківсправи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне рішення не було вручено у день його складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Позивач ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_4 , реєстраційний номер облікової картки платника податків - НОМЕР_4 .

Відповідач Публічне акціонернетовариство «Укрнафта», місце знаходження: м. Київ, пров. Несторівський, 3-5, код ЄДРПОУ 00135390.

Відповідач - Нафтогазовидобувне управління«Полтаванафтогаз» ПАТ «Укрнафта», місце знаходження: м.Полтава, вул.Монастирська,12, ЄДРПОУ 22525915 .

Суддя Л.І.Савченко

Дата ухвалення рішення11.03.2024
Оприлюднено05.04.2024
Номер документу118122130
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання дійсним договору купівлі продажу та визнання права приватної особистої власності на квартиру в порядку спадкування

Судовий реєстр по справі —554/9923/23

Рішення від 11.03.2024

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко Л. І.

Ухвала від 12.01.2024

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко Л. І.

Ухвала від 26.10.2023

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко Л. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні