Ухвала
від 03.04.2024 по справі 348/713/24
НАДВІРНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

Справа №348/713/24

Провадження № 2-о/348/56/24

03 квітня 2024 року суддя Надвірнянського районного суду Івано-Франківської області Матолич В.В., розглянувши матеріали заяви Акціонерного товариства «Сенс Банк», заінтересована особа: Ворохтянська селищна рада про визнання спадщини відумерлою,

встановила:

29.03.2024 Акціонерне товариство «Сенс Банк» звернулось до Надвірнянського районного суду Івано-Франківської області про визнання спадщини відумерлою.

Відповідно до ст. 334ЦПК Українизаява про визнання спадщини відумерлою у випадках, встановлених Цивільним кодексом України, подається до суду за місцем відкриття спадщини або за місцезнаходженням нерухомого майна, що входить до складу спадщини.

Згідно із Законом України Про внесення зміни до пункту 3-1 розділу XII "Прикінцевіта перехідні положення"Закону України"Про судоустрій і статус суддів" щодо територіальної юрисдикції місцевих судів на території України до прийняття закону щодо зміни системи місцевих судів на території України у зв`язку із утворенням (ліквідацією) районіввід 16.11.2021, № 1874-IX, розділ XII "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про судоустрій і статус суддів" викладено в такій редакції: до набрання чинності законом України щодо зміни системи місцевих судів на території України у зв`язку з утворенням (ліквідацією) районів відповідні місцеві суди продовжують здійснювати свої повноваження у межах територіальної юрисдикції, визначеної до набрання чинності Постановою Верховної Ради України «Про утворення та ліквідацію районів» від 17 липня 2020 року№807-IX, але не пізніше 1 січня 2023 року.

Відповідно до листа Ради суддів України від 22.07.2020 № 9рс-466/20-вих, до зміни системи судоустрою та приведення її у відповідність до нового адміністративно-територіального устрою шляхом утворення, реорганізації чи ліквідації судів, місцеві загальні суди продовжують здійснювати розгляд справ в межах раніше утворених районів та раніше визначеного адміністративно-територіального устрою.

Відповідно до п.1 ч.1, ч.3 ст.31 ЦПК України суд передає справу на розгляд іншому суду якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Враховуючи наведене, підсудність даної справи повинна визначатися за правилами ст.334 ЦПК України, справа належить до підсудності Яремчанського міського суду Івано-Франківської області і підлягає передачі для розгляду у цей суд.

Керуючись ст. 334, 31 ЦПК України, суддя,

постановила:

матеріали справи за заявою Акціонерного товариства «Сенс Банк», заінтересована особа: Ворохтянська селищна рада про визнання спадщини відумерлою передати Яремчанському міському суду Івано-Франківської області.

На ухвалу щодо передачі справи на розгляд іншому суду може бути подано апеляційну скаргу протягом п`ятнадцяти днів з складення ухвали.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвала,що постановленасудом позамежами судовогозасідання набираєзаконної силиз моментуїї підписаннясуддею.

Суддя Матолич В.В.

Дата ухвалення рішення03.04.2024
Оприлюднено05.04.2024
Номер документу118124689
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання спадщини відумерлою

Судовий реєстр по справі —348/713/24

Ухвала від 29.04.2024

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Ваврійчук Т. Л.

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Матолич В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні