Ухвала
від 03.04.2024 по справі 643/3159/24
МОСКОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 643/3159/24

Провадження № 2-н/643/599/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03.04.2024 м. Харків

Суддя Московського районного суду м. Харкова Осадчий О.В. розглянувши заяву голови правління об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «БЕСТУЖЕВСЬКІ САДИ 2» Шуголя С.В. про видачу судового наказу про стягнення заборгованості за оплату комунальнихпослуг з ОСОБА_1 ,-

В С Т А Н О В И В:

Голова правління об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «БЕСТУЖЕВСЬКІ САДИ 2» Шуголь С.В. звернувся до суду із заявою про видачу судового наказу за вимогою про стягнення заборгованості за оплату комунальнихпослуг з ОСОБА_1 .

Вивчивши заяву та додані до неї матеріали суд дійшов висновку про відмову у видачі судового наказу з огляду на таке.

Відповідно до ст. 162 ЦПК України заява про видачу судового наказу подається до суду першої інстанції за загальними правилами підсудності, встановленими цим Кодексом.

Згідно із ч.1 ст.27 ЦПК Українипозови до фізичної особи пред`являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або перебування, якщо інше не передбачено законом.

Згідно відповіді з Єдиного демографічного реєстру №521315 від 02.04.2024, боржник ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 .

Таким чином дана заява не підсудна Московському районному суду м. Харкова.

Відповідно до п. 9 ч. 1 ст. 165 ЦПК Українисуддя відмовляє у видачі судового наказу, якщо заяву подано з порушенням правил підсудності.

При цьому, суд зауважує, що норма ч. 8 ст. 165 ЦПК України у цій справі не є застосовною, оскільки вона регулює передання справ за підсудністю щодо боржників, які є юридичної особами або фізичними особами - підприємцями.

Враховуючи, що заявником порушено правила підсудності, а ЦПК України не передбачає можливість направлення справи за заявою про видачу судового наказу зборжника-фізичної особиза підсудністю, суд відмовляє у видачі судового наказу згідно з п. 9 ч. 1ст. 165 ЦПК України.

Керуючись нормами ст. 27, п. 9 ч. 1, ч. 2 ст. 165, ст. 258-260, ст. 355 ЦПК України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Відмовити у видачі судового наказу за заявою голови правління об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «БЕСТУЖЕВСЬКІ САДИ 2» Шуголя С.В про видачу судового наказу про стягнення з ОСОБА_1 заборгованості за оплату комунальних послуг.

Суд роз`яснює, що відповідно до ст. 166 ЦПК України, відмова у видачі судового наказу з підстав, передбачених п. 9 ч.1 ст. 165 цього Кодексу, не є перешкодою для повторного звернення з такою самою заявою в порядку, встановленому цим розділом, після усунення її недоліків.

Ухвала може бути оскаржена до Харківського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з моменту її підписання суддею.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її підписання, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя О.В. Осадчий

СудМосковський районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення03.04.2024
Оприлюднено05.04.2024
Номер документу118125231
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи наказного провадження Справи щодо стягнення заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг, телекомунікаційних послуг, послуг телебачення та радіомовлення з урахуванням індексу інфляції та трьох відсотків річних, нарахованих заявником на суму заборгованості

Судовий реєстр по справі —643/3159/24

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Московський районний суд м.Харкова

Осадчий О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні