Ухвала
від 04.04.2024 по справі 149/1110/24
ХМІЛЬНИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 149/1110/24

У х в а л а

"04" квітня 2024 р. м. Хмільник

Суддя Хмільницького міськрайонного суду Вінницької області Олійник І. В., перевіривши виконання вимог ст.ст. 175, 177 ЦПК України у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Пустовійтівська сільська рада Хмільницького району Вінницької області про встановлення факту родинних відносин,

В С Т А Н О В И В :

До Хмільницького міськрайонного суду Вінницької області надійшла вказана заява.

Дослідивши матеріали, суддя дійшов висновку про залишення її без руху, враховуючи наступне.

За змістом ч. 3 ст. 294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Відповідно до ч. 2 ст. 175 ЦПК України позовна заява подається до суду в письмовій формі і підписується позивачем або його представником, або іншою особою, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах іншої особи.

Згідно із ч. 5 ст. 177 ЦПК України, позивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів).

Письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього. Копії документів вважаються засвідченими належним чином, якщо їх засвідчено в порядку, встановленому чинним законодавством. Учасник справи, який подає письмові докази в копіях (електронних копіях), повинен зазначити про наявність у нього або іншої особи оригіналу письмового доказу. Учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який знаходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення. (ч.ч. 2, 4, 5 ст. 95 ЦПК України).

В порушення наведених норм подана заява не підписана заявником, додані до заяви копії документів не відповідають вимогам ст. 95 ЦПК України, оскільки не засвідчені належним чином, а підпис заяви та засвідчення копій документів за допомогою факсиміле не допускається. Крім того, до заяви не додано доказів, що підтверджують обставини звернення до нотаріуса.

Суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху (ч. 1 ст. 185 ЦПК України).

З огляду на викладене, дана заява підлягає залишенню без руху, з наданням заявнику строку - до 12.04.2024, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення заяви без руху, для усунення виявлених недоліків, зокрема: подати до суду заяву підписану заявником або його представником, або іншою особою, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах іншої особи; додати до заяви засвідчені належним чином копії документів; додати до заяви докази, що підтверджують обставини звернення до нотаріуса.

Керуючись ст.ст. 177, 185, 294 ЦПК України, суддя,

У Х В А Л ИВ :

Заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа: Пустовійтівська сільська рада Хмільницького району Вінницької області про встановлення факту родинних відносин, залишити без руху та надати заявнику строк до 12.04.2024, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення заяви без руху, для усунення вищевказаних недоліків заяви. У разі не усунення недоліків заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається заявнику.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Ігор ОЛІЙНИК

СудХмільницький міськрайонний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення04.04.2024
Оприлюднено05.04.2024
Номер документу118126148
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: інших фактів, з них:.

Судовий реєстр по справі —149/1110/24

Ухвала від 10.05.2024

Цивільне

Хмільницький міськрайонний суд Вінницької області

Олійник І. В.

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Хмільницький міськрайонний суд Вінницької області

Олійник І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні