Ухвала
від 28.03.2024 по справі 589/1127/24
ШОСТКИНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 589/1127/24

Провадження № 6/589/109/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28 березня 2024 року м.Шостка

Шосткинський міськрайонний суд Сумської області у складі:

головуючого судді Сидорчука О.М.,

за участю:

секретаря судового засідання Медведь А.В.,

розглянувши подання Шосткинського відділу державної виконавчої служби у Шосткинському районі Сумської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції про оголошення в розшук боржника ОСОБА_1 ,

ВСТАНОВИВ:

До Шосткинського міськрайонного суду Сумської області звернувся старший державний виконавець Шосткинського відділу державної виконавчої служби у Шосткинському районі Сумської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Березюк О.Ф. із поданням про оголошення розшуку боржника ОСОБА_1 , обґрунтовуючи подання тим, що у відділі державної виконавчої служби знаходяться виконавчі провадження з примусового виконання про стягнення з неї заборгованості на загальну суму 977314,38 грн. Державний виконавець зазначає, що боржник ухиляється від повного та своєчасного виконання рішення, не з`являється на виклики державного виконавця, крім того, неможливо встановити місце її перебування.

Представник відділу державної виконавчої служби у Шосткинському районі Сумської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції в судове засідання не з`явився, надали до суду заяву про розгляд подання в їх відсутності.

Перевіривши доводи подання й додані до нього матеріали, суд дійшов висновку, що подання про оголошення розшуку боржника підлягає задоволенню, з таких підстав.

У відділі державної виконавчої служби знаходяться виконавчі провадження з примусового виконання про стягнення з ОСОБА_1 заборгованості на загальну суму 977314,38 грн. /а.с. 4-6/.

З подання вбачається, що за ОСОБА_1 зареєстровані квартири за адресою АДРЕСА_1 , АДРЕСА_2 , зареєстрованого рухомого майна за боржником не має.

Із розрахунку заборгованості вбачається, що ОСОБА_1 має заборгованість в розмірі 977314,38 грн.

Згідно актів державного виконавця при виході за адресами мешкання боржника, було встановлено, що боржик за вказаними адресами не мешкає.

Відповідно до ст. 36 Закону України "Про виконавче провадження" у разі відсутності відомостей про місце проживання, перебування боржника - фізичної особи, а також дитини за виконавчими документами про відібрання дитини виконавець звертається до суду з поданням про винесення ухвали про розшук боржника або дитини.

Відповідно до ст. 438 ЦПК України розшук боржника або дитини оголошується за місцем виконання рішення або за останнім відомим місцем проживання (перебування) боржника або дитини чи місцезнаходженням їхнього майна, або за місцем проживання (перебування) стягувача.

З урахуванням встановлених обставин суд приходить до висновку, що оскільки за результатами заходів, що вживались для встановлення місцеперебування боржника, його місце проживання або перебування не встановлене, необхідно здійснити його розшук.

Керуючись ст. 438 ЦПК України, ст. 36 Закону України "Про виконавче провадження",

УХВАЛИВ:

Подання задовольнити.

Оголосити розшук боржника ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , останнє відоме місце проживання: АДРЕСА_3 .

Копію ухвали для виконання надіслати до Шосткинського районного управління поліції ГУНП в Сумській області (після набрання ухвалою законної сили) для виконання, заявнику, заінтересованим особам - для відома.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Сумського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Ухвала суду набирає законної сили в порядку ст. 261 ЦПК України.

Суддя О.М.Сидорчук

Дата ухвалення рішення28.03.2024
Оприлюднено05.04.2024
Номер документу118127354
СудочинствоЦивільне
Сутьоголошення в розшук боржника ОСОБА_1

Судовий реєстр по справі —589/1127/24

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Шосткинський міськрайонний суд Сумської області

Сидорчук О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні