Ухвала
від 04.04.2024 по справі 522/3763/24
ПРИМОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 522/3763/24

Провадження № 2/522/3858/24

УХВАЛА

04 квітня 2024 року м. Одеса

Суддя Приморськогорайонного судум.Одеси ФедчишенаТ.Ю.,вирішуючи питанняпро відкриттяпровадження усправі заматеріалами позовноїзаяви Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Зіркове містечко» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за надані житлово-комунальні послуги та послуги по утриманню багатоквартирного будинку, -

ВСТАНОВИЛА:

До Приморського районного суду м. Одеси надійшла позовна заява Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Зіркове містечко» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за надані житлово-комунальні послуги та послуги по утриманню багатоквартирного будинку.

Дослідивши матеріали позовної заяви, судом установлено її невідповідність вимогам цивільного процесуального законодавства з огляду на таке.

Статтею 175 ЦПК України визначено вимоги до позовної заяви.

Так, відповідно до пункту 2 частини третьої статті 175 ЦПК України позовна заява повинна містити повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти.

Тобто, чинним законодавством визначено обов`язок позивача, зокрема, зазначити у позовній заяві реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб), якщо такий у фізичної особи наявний або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі).

Відповідно до ч. 6 ст. 187 ЦПК України у разі якщо відповідачем у позовній заяві вказана фізична особа, яка не є суб`єктом підприємницької діяльності, суд не пізніше двох днів з дня надходження позовної заяви до суду звертається до відповідного органу реєстрації місця перебування та місця проживання особи щодо надання інформації про зареєстроване місце проживання (перебування) такої фізичної особи.

Відповідно до відповіді відділу адресно-довідкової роботи ГУ ДМС України в Одеській області, наданої на запит суду у відповідності до вимог ч. 6 ст. 187 ЦПК України, для надання відомостей про місце реєстрації відповідача необхідно вказати дані, які ідентифікують особу.

У позовній заяві позивачем зазначено реєстраційний номер облікової картки платника податків відповідача НОМЕР_1 .

Однак, реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП) це цифровий код, необхідний кожному платнику податків для обліку в фіскальних органах. Він складається з 10 цифр і не змінюється протягом життя особи.

Проте, у позовній заяві позивачем зазначено РНОКПП відповідача ОСОБА_1 , який містить дев`ять цифр, тоді як він має складати 10 цифр.

При цьому, інших відомостей для можливості ідентифікації відповідача, в тому числі, номер і серію паспорта позивачем не зазначено.

У разі відсутності ідентифікуючих даних суд позбавлений можливості виконати вимоги закону та перевірити реєстрацію місця проживання та інші персональні дані, що містяться в реєстрі територіальної громади/Єдиному державному демографічному реєстрі (ст. 16 Закону України Про захист персональних даних) та ідентифікувати особу, до якої пред`явлено позов.

Таким чином, позивачу необхідно привести позовну заяву у відповідність до вимог чинного законодавства та вказати номер облікової картки платника податків відповідача ОСОБА_1 або зазначити номер і серію її паспорта.

Відповідно до ч. 1 ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Отже, позовну заяву Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Зіркове містечко» слід залишити без руху та надати позивачу строк для усунення вищевказаних недоліків поданої позовної заяви.

Керуючись ст. ст.175,177,185,260 ЦПК України, суддя, -

УХВАЛИЛА:

Позовну заяву Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Зіркове містечко» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за надані житлово-комунальні послуги та послуги по утриманню багатоквартирного будинку - залишити без руху.

Встановити позивачу десятиденний строк з дня отримання копії ухвали суду для усунення недоліків поданої позовної заяви.

У разі неусунення зазначених недоліків у встановлений строк позовна заява вважатиметься неподаною та буде повернута позивачу.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Тетяна ФЕДЧИШЕНА

СудПриморський районний суд м.Одеси
Дата ухвалення рішення04.04.2024
Оприлюднено05.04.2024
Номер документу118128332
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них надання послуг

Судовий реєстр по справі —522/3763/24

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Федчишена Т. Ю.

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Федчишена Т. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні