Ухвала
від 01.04.2024 по справі 911/3938/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Симона Петлюри, 16/108, м. Київ, 01032, тел. (044) 235-95-51, е-mail: inbox@ko.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

"01" квітня 2024 р. м. Київ Справа № 911/3938/23

за позовом Керівника Обухівської окружної прокуратури Київської області (08700, Київська область, м. Обухів, вул. В. Чаплінського, 7) в інтересах держави в особі Обухівської міської ради Київської області (08700, Київська область, м. Обухів (пн.), вул. Київська, 10)

до Фізичної особи-підприємця Вільхового Святослава Олександровича ( АДРЕСА_1 )

про усунення перешкод у здійсненні права користування та розпорядження водним об`єктом, усунення перешкод у здійсненні права користування та розпорядження землею під водним об`єктом

Суддя В.М. Бабкіна

секретар судового засідання: Невечера С.А.

Представники сторін:

прокурор: Набок Ю.В. (посвідчення № 069103 від 01.03.2023 р.);

від позивача: не з`явився;

від відповідача: не з`явився.

Обставини справи:

Господарським судом Київської області розглядається справа за позовом Керівника Обухівської окружної прокуратури Київської області до Фізичної особи-підприємця Вільхового Святослава Олександровича про усунення перешкод у здійсненні права користування та розпорядження водним об`єктом, усунення перешкод у здійсненні права користування та розпорядження землею під водним об`єктом.

Так, за змістом прохальної частини позовної заяви прокурор просив суд усунути перешкоди у користуванні та розпорядженні Обухівською міською радою Київської області майном шляхом припинення використання для рибогосподарської діяльності Фізичною особою-підприємцем Вільховим Святославом Олександровичем (РНОКПП НОМЕР_1 ) водного об`єкту водосховища площею 29 га, розташованого на р. Красна, на території сільських рад: Перегонівської та Семенівської Обухівського району Київської області та зобов`язати Фізичну особу-підприємця Вільхового Святослава Олександровича (РНОКПП НОМЕР_1 ) повернути державі в особі Обухівської міської ради Київської області земельні ділянки з розташованим на них водним об`єктом водосховищем площею 29 га на р. Красна на території сільських рад: Перегонівської та Семенівської Обухівського району Київської області.

Ухвалою Господарського суду Київської області від 04.03.2024 р. було відкладено підготовче засідання на 01.04.2024 р.

29.03.2024 р. через систему «Електронний суд» до Господарського суду Київської області від Обухівської окружної прокуратури надійшла заява б/н від 29.03.2024 р. (вх. № 2699 від 29.03.2024 р.) про зміну предмету позову, відповідно до якої прокурор зазначає, що останнім при оформленні позовної заяви було допущено технічну описку у формулюванні позовних вимог, у зв`язку з чим прокурор просить суд п. 2 прохальної частини позовної заяви розглядати в такій редакції: «Усунути перешкоди у користуванні та розпорядженні Обухівською міською радою Київської області майном шляхом припинення використання для рибогосподарської діяльності Фізичною особою-підприємцем Вільховим Святославом Олександровичем (РНОКПП НОМЕР_1 ) водного об`єкта водосховища площею 29 га, розташованого на р. Красна на території сільських рад: Перегонівської та Семенівської Обухівського району Київської області, та земельної ділянки під ним, та зобов`язання Фізичної особи-підприємця Вільхового Святослава Олександровича (РНОКПП НОМЕР_1 ) повернути водний об`єкт водосховище площею 29 га, розташоване на р. Красна на території сільських рад: Перегонівської та Семенівської Обухівського району Київської області, та земельну ділянку під ним, на користь держави в особі Обухівської міської ради Київської області».

У судовому засіданні 01.04.2024 р. прокурор підтримувала заяву про зміну предмету позову; представники позивача та відповідача у судове засідання не з`явилися. Водночас, усі учасники процесу про дату час та місце судового засідання були повідомлені належно.

Відповідно до ч. 3 ст. 46 Господарського процесуального кодексу України до закінчення підготовчого засідання позивач має право змінити предмет або підстави позову шляхом подання письмової заяви.

Дослідивши мотиви заяви Обухівської окружної прокуратури б/н від 29.03.2024 р. (вх. № 2699 від 29.03.2024 р.) про зміну предмету позову, суд без виходу до нарадчої кімнати постановив протокольну ухвалу про прийняття вказаної заяви, у зв`язку з чим подальший розгляд справи здійснюється за вимогами про усунунення перешкод у користуванні та розпорядженні Обухівською міською радою Київської області майном шляхом припинення використання для рибогосподарської діяльності Фізичною особою-підприємцем Вільховим Святославом Олександровичем (РНОКПП НОМЕР_1 ) водного об`єкта водосховища площею 29 га, розташованого на р. Красна на території сільських рад: Перегонівської та Семенівської Обухівського району Київської області, та земельної ділянки під ним, та зобов`язання Фізичної особи-підприємця Вільхового Святослава Олександровича (РНОКПП НОМЕР_1 ) повернути водний об`єкт водосховище площею 29 га, розташоване на р. Красна на території сільських рад: Перегонівської та Семенівської Обухівського району Київської області, та земельну ділянку під ним, на користь держави в особі Обухівської міської ради Київської області.

Згідно з п. 3 ч. 2 ст. 183 Господарського процесуального кодексу України господарський суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження, зокрема, у випадках, коли питання, визначені частиною другою статті 182 ГПК України, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст. 177, 182, 183, 234 Господарськогопроцесуального кодексу України, суд

постановив:

1. Відкласти підготовче засідання на 02 травня 2024 р. о 15:30.

Засідання відбудеться в приміщенні Господарського суду Київської області за адресою: м. Київ, вул. С. Петлюри, 16/108.

2. Повідомити учасників процесу про судове засідання (присутнього прокурора - під розписку).

3. Інформацію по справі учасники справи можуть отримувати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет (http://court.gov.ua/fair/).

4. Ухвалу направити позивачу та відповідачу.

Ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення відповідно до статті 235 Господарського процесуального кодексу України та не може бути оскаржена окремо від рішення суду.

Суддя В.М. Бабкіна

Дата ухвалення рішення01.04.2024
Оприлюднено08.04.2024
Номер документу118130177
СудочинствоГосподарське
Сутьусунення перешкод у здійсненні права користування та розпорядження водним об`єктом, усунення перешкод у здійсненні права користування та розпорядження землею під водним об`єктом

Судовий реєстр по справі —911/3938/23

Ухвала від 01.04.2024

Господарське

Господарський суд Київської області

Бабкіна В.М.

Ухвала від 04.03.2024

Господарське

Господарський суд Київської області

Бабкіна В.М.

Ухвала від 22.01.2024

Господарське

Господарський суд Київської області

Бабкіна В.М.

Ухвала від 02.01.2024

Господарське

Господарський суд Київської області

Бабкіна В.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні