Ухвала
від 02.04.2024 по справі 921/117/24
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

02 квітня 2024 року м. ТернопільСправа № 921/117/24

Господарський суд Тернопільської області у складі судді Сидорук А.М.

розглянув матеріали справи

за позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю "Енергетичний сервіс України", вул. Лавська, 16, корп. 1Д, м. Київ, 01015

до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю "Енергетична Асоціація, вул. Соломії Крушельницької, буд. 18, оф. 509, м.Тернопіль, 46002

про стягнення заборгованості в сумі 21 929 966,39 грн

За участі представників:

Позивача: Новіцький Є.Ю.;

Відповідача: не з`явився.

Суть справи: Товариство з обмеженою відповідальністю "Енергетичний сервіс України" звернулося до Господарського суду Тернопільської області з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "Енергетична асоціація" про стягнення заборгованості в сумі 21 929 966,39 грн.

В обґрунтування позовних вимог, позивач зазначає неналежне виконання відповідачем умов Договору №23\В0007 від 14.08.2023 про участь у балансуючій групі.

Ухвалою суду від 04.03.2024 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі №921/117/24 за правилами загального позовного провадження; призначено у справі підготовче засідання на 02 квітня 2024 року о 10 год. 00 хв.; запропоновано учасникам справи подати/надіслати суду: позивачу: відповідь на відзив (у разі отримання відзиву), оформлену згідно вимог ст. 166 ГПК України, разом із доказами, які підтверджують обставини, на яких вона ґрунтується, якщо такі докази не надані відповідачем, а також документи, що підтверджують надіслання (надання) відповіді на відзив і доданих до неї доказів відповідачу; заяви з процесуальних питань (при наявності); відповідачу: відзив на позов, оформлений згідно вимог ст. 165 ГПК України, разом із доказами, які підтверджують обставини, на яких він ґрунтуються, якщо такі докази не надані позивачем, а також документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів позивачу, протягом 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі; заяви з процесуальних питань (при наявності).

В підготовче засідання 02.04.2024 з`явилися представник позивача, відповідач не прибув, будь-яких заяв, клопотань на адресу суду не надходило.

Відповідно до ч.1 ст.177 Господарського процесуального кодексу України завданнями підготовчого провадження є:

1) остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу;

2) з`ясування заперечень проти позовних вимог;

3) визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів;

4) вирішення відводів;

5) визначення порядку розгляду справи;

6) вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Відповідно до ч. 2 ст. 232 ГПК України, процедурні питання, пов`язані з рухом справи в суді першої інстанції, клопотання та заяви осіб, які беруть участь у справі, питання про відкладення розгляду справи та оголошення перерви, зупинення або закриття провадження у справі, залишення заяви без розгляду, а також в інших випадках, передбачених цим Кодексом, вирішуються судом шляхом постановлення ухвали.

Згідно п.7 ч. 2 ст. 182 ГПК України, суд у підготовчому засіданні, зокрема, з`ясовує, чи надали сторони докази, на які вони посилаються у позові і відзиві, а також докази, витребувані судом чи причини їх неподання; вирішує питання про проведення огляду письмових, речових і електронних доказів у місці їх знаходження; вирішує питання про витребування додаткових доказів та визначає строки їх подання, вирішує питання про забезпечення доказів, якщо ці питання не були вирішені раніше.

Так, в силу приписів ст..201 ГПК України суд відкладає розгляд справи, зокрема, в зв`язку першою неявкою в судове засідання учасника справи, якого повідомлено про дату, час і місце судового засідання.

Приписами ч. 7 п. 2 ст. 183 ГПК України, встановлено, що у разі відкладення підготовчого засідання або оголошення перерви підготовче засідання продовжується зі стадії, на якій засідання було відкладене або у ньому була оголошена перерва.

Розглянувши матеріали справи, суд вважає за необхідне з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав і законних інтересів фізичних та юридичних осіб та надання сторонам, передбаченого ст. ст. 7, 13 ГПК України, рівного права на захист своїх прав та охоронюваних законом інтересів, відкласти підготовче засідання згідно ст. 183 ГПК України, в межах строків, передбачених ст. 177, 181 ГПК України.

Враховуючи вищевикладене, керуючись ст.ст. 234 ГПК України , суд

У Х В А Л И В :

1. Відкласти у справі №921/117/24 підготовче засідання на 16 квітня 2024 року о 15 год. 30 хв. Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду, який знаходиться за адресою м. Тернопіль, вул. Князя Острозького, 14,а, зал судових засідань № 2, 5 поверх.

2. Запропонувати учасникам справи подати/надіслати суду:

Позивачу: відповідь на відзив (у разі отримання відзиву), оформлену згідно вимог ст. 166 ГПК України, разом із доказами, які підтверджують обставини, на яких вона ґрунтується, якщо такі докази не надані відповідачем, а також документи, що підтверджують надіслання (надання) відповіді на відзив і доданих до неї доказів відповідачу; заяви з процесуальних питань (при наявності).

Відповідачу: відзив на позов, оформлений згідно вимог ст. 165 ГПК України, разом із доказами, які підтверджують обставини, на яких він ґрунтуються, якщо такі докази не надані позивачем, а також документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів позивачу; заяви з процесуальних питань (при наявності).

3. Повідомити, що учасники справи (представники) можуть брати участь у справі в режимі відеоконференції у приміщенні суду або за допомогою власних технічних засобів поза межами приміщення суду (з дому, з робочого місця тощо); взяти участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами суду можуть особи, що завчасно зареєстровані та авторизовані за електронним цифровим підписом, зокрема, як користувачі сервісу EASYCON, що використовується судом і технології якого забезпечують підтвердження особи учасника справи із застосуванням електронного підпису, а також мають забезпечити належну якість зображення та звуку.

4. Копію ухвали направити Товариству з обмеженою відповідальністю "Енергетичний сервіс України" та Товариству з обмеженою відповідальністю "Енергетична асоціація" до їх електронних кабінетів в електронній формі із застосуванням ЄСІТС в порядку, визначеному ГПК України, Положенням про ЄСІТС.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб - адресою: https://te.court.gov.ua/sud5022.

Суддя А.М. Сидорук

Дата ухвалення рішення02.04.2024
Оприлюднено08.04.2024
Номер документу118130738
СудочинствоГосподарське
Сутьдату, час і місце судового засідання. Приписами ч. 7 п. 2 ст. 183 ГПК України, встановлено, що у разі відкладення підготовчого засідання або оголошення перерви підготовче засідання продовжується зі стадії, на якій засідання було відкладене або у ньому була оголошена перерва. Розглянувши матеріали справи, суд вважає за необхідне з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав і законних інтересів фізичних та юридичних осіб та надання сторонам, передбаченого ст. ст. 7, 13 ГПК України, рівного права на захист своїх прав та охоронюваних законом інтересів, відкласти підготовче засідання згідно ст. 183 ГПК України, в межах строків, передбачених ст. 177, 181 ГПК України. Враховуючи вищевикладене, керуючись ст.ст. 234 ГПК України , суд

Судовий реєстр по справі —921/117/24

Ухвала від 16.04.2024

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 02.04.2024

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 29.03.2024

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 04.03.2024

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні