Ухвала
від 01.04.2024 по справі 161/6136/24
ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 161/6136/24

Провадження № 2/161/2368/24

У Х В А Л А

01 квітня 2024 року місто Луцьк

Суддя Луцького міськрайонного суду Волинської області Крупінська С.С., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Торчинської селищної ради Луцького району Волинської області, третя особа без самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: приватний нотаріус Луцького міського нотаріального округу Гловацька Алла Володимирівна про визнання права власності на рухоме майно в порядку спадкування за законом, -

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до суду з позовною заявою до Торчинської селищної ради Луцького району Волинської області про визнання права власності на рухоме майно в порядку спадкування за законом.

Дана позовна заява не відповідає вимогамст.175 ЦПК України.

Так, згідно п.3 ч.3ст.175 ЦПК Українипередбачено, що позовна заява повинна містити: зазначення ціни позову, якщо позов підлягає грошовій оцінці; обґрунтований розрахунок сум, що стягуються чи оспорюються.

Відповідно до вимог п. 9 ч. 1ст. 176 ЦПК Українита роз`яснень, що містяться в постанові Пленуму ВСУ «Про застосування судами законодавства про судові витрати у цивільних справах» № 10 від 17.10.2014 р., розмір судового збору за подання позовної заяви про визнання права власності на майно визначається з урахуванням дійсної вартості спірного майна.

Під дійсною вартістю розуміється грошова сума, за яку майно може бути продано в даному населеному пункті чи місцевості.

Дійсна вартість майна визначається відповідно до вимогЗакону України «Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні».

Тобто, ціна позову повинна бути визначена на момент пред`явлення позову з урахуванням грошової оцінки - об`єктивної ринкової вартості об`єкта.

Як вбачається з матеріалів справи, позивачем, на власний розсуд, визначено ціну позову 130150,96 грн., відповідних документів, які б підтверджували вартість спірного комбайна позивачем до позовної заяви не додано, що унеможливлює визначити ціну позову та суму судового збору у розмірі, встановленомуЗаконом України «Про судовий збір».

Отже позивачу необхідно надати докази дійсної вартості рухомого майна відповідно до вимог Закону України«Про оцінкумайна,майнових правта професійнуоціночну діяльністьв Україні» та в разі необхідності доплатити судовий збір.

Згідно ч.1,2ст.185 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених устаттях175,177цьогоКодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст.175,185 ЦПК України, суддя,-

У Х В А Л И В :

Позовну заяву ОСОБА_1 до Торчинської селищної ради Луцького району Волинської області, третя особа без самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: приватний нотаріус Луцького міського нотаріального округу Гловацька Алла Володимирівна про визнання права власності на рухоме майно в порядку спадкування за законом- залишити без руху.

Повідомити позивача про необхідність виправити зазначені в ухвалі недоліки в строк не більше десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Роз`яснити позивачу, що в разі не усунення недоліків позовної заяви у строк, встановлений судом, заява буде вважатися неподаною та повернута йому.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Луцького міськрайонного суду

Волинської області С.С.Крупінська

Дата ухвалення рішення01.04.2024
Оприлюднено08.04.2024
Номер документу118131234
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на рухоме майно в порядку спадкування за законом

Судовий реєстр по справі —161/6136/24

Ухвала від 12.04.2024

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Крупінська С. С.

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Крупінська С. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні