Ухвала
від 04.04.2024 по справі 170/240/24
ШАЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 170/240/24

Провадження №2/170/89/24

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

04 квітня 2024 року сел. Шацьк

Суддя Шацького районного суду Волинської області Матвійчук С.П., вивчивши матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Шацької селищної територіальної Ковельського району Волинської області про визнання права власності на спадкове майно в порядку спадкування за законом,

в с т а н о в и в:

ОСОБА_1 звернулась до суду із вказаною позовною заявою.

Згідно п. 2 ч. 3 ст. 175 ЦПК України позовна заява повинна містити повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти, відомості про наявність або відсутність електронного кабінету.

Як вбачається із змісту позовної заяви позивач, в порушення вимог п. 2 ч. 3 ст. 175 ЦПК України, не вказала офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти, відомості про наявність або відсутність електронного кабінету відповідача.

Відповідно до положень п. 5, п. 8 ч. 3ст. 175 ЦПК України, позовна заява повинна містити: виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини; перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви; зазначення доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою (за наявності); зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви.

Згідно з положеннями ч. 1, ч. 5 ст. 177 ЦПК України позивач повинен додати до позовної заяви її копії та копії всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб та всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги.

Згідно з вимогами ч. 3 ст. 177 ЦПК України у разі необхідності до позовної заяви додаються клопотання, зокрема, про витребування доказів.

Суддею встановлено, що ОСОБА_1 в позовній заяві покликається на спадкову справу № 21/2023, яка була заведена приватним нотаріусом Ковельського районного нотаріального округу Волинської області Щелкуновою І.А., після смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 , однак копій матеріалів вказаної спадкової справи до суду не надала та не подала клопотання про їх витребування у приватного нотаріуса.

Згідно ч.ч. 4, 5 ст. 95 ЦПК України копії документів вважаються засвідченими належним чином, якщо їх засвідчено в порядку, встановленому чинним законодавством. Учасник справи, який подає письмові докази в копіях (електронних копіях), повинен зазначити про наявність у нього або іншої особи оригіналу письмового доказу. Учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який знаходиться в нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення.

Натомість ОСОБА_1 до позовної заяви долучено копії документів, які не засвідчені належним чином, а саме не містять дати засвідчення документів.

Відповідно до вимог ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Тому на підставі викладеного, відповідно до вимог ст. 185 ЦПК України, позовну заяву ОСОБА_1 слід залишити без руху та надати їй строк для усунення недоліків, зазначених в ухвалі суду, протягом десяти днів з дня отримання ним копії цієї ухвали. Якщо позивач не усуне вказані недоліки позовної заяви у встановлений судом строк, позовна заява вважатиметься неподаною і буде повернута позивачу.

Керуючись ст.ст.175,177,185,260 ЦПК України, суддя

п о с т а н о в и в:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Шацької селищної територіальної Ковельського району Волинської області про визнання права власності на спадкове майно в порядку спадкування за законом залишити без руху. Надати позивачу строк для усунення недоліків позовної заяви протягом десяти днів з дня вручення йому копії ухвали про залишення позовної заяви без руху. Якщо позивач не усуне недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважатиметься неподаною і буде повернута позивачу. Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя /підпис/ С.П. Матвійчук

Згідно з оригіналом

Суддя Шацького районного суду Волинської області С.П. Матвійчук

Дата ухвалення рішення04.04.2024
Оприлюднено08.04.2024
Номер документу118131407
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на спадкове майно в порядку спадкування за законом

Судовий реєстр по справі —170/240/24

Ухвала від 17.04.2024

Цивільне

Шацький районний суд Волинської області

Матвійчук С. П.

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Шацький районний суд Волинської області

Матвійчук С. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні