Ухвала
від 04.04.2024 по справі 405/286/24
КІРОВОГРАДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №405/286/24

Провадження №2/390/127/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"04" квітня 2024 р. Суддя Кіровоградського районного суду Кіровоградської області ГершкулІ.М., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Аджамської сільської ради Кропивницького району Кіровоградської області, третя особа: приватний нотаріус Кропивницького районного нотаріального округу Кіровоградської області Флоренко Світлана Костянтинівна, про визнання права власності в порядку спадкування,

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернулася до суду з позовною заявою до Аджамської сільської ради Кропивницького району Кіровоградської області, третя особа: приватний нотаріус Кропивницького районного нотаріального округу Кіровоградської області Флоренко Світлана Костянтинівна, про визнання права власності в порядку спадкування, проте позовна заява була подана з порушенням вимог ст.177 ЦПК України, а тому ухвалою від 23.02.2024 року позовну заяву було залишено без руху та надано позивачу строк для усунення недоліків.

Поштове відправлення з копією ухвали про залишення позову без руху, що направлялось ОСОБА_1 за місцем проживання позивача, вказаним у позовній заяві, повернулось до суду з відміткою "за закінченням терміну зберігання". Позивачем не усунуто недоліки позовної заяви, що викладені в ухвалі суду, у встановлений строк і до даного часу.

Відповідно ст.185 ч.ч.3, 7 ЦПК України: якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями 175 і 177 цього Кодексу, сплатить суму судового збору, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду; якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві; повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

Таким чином, враховуючи викладене, позовну заяву належить вважати неподаною та повернути позивачу.

Керуючись ст.ст.185, 260 ЦПК України,

П О С Т А Н О В И В:

Позовну заяву ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до Аджамської сільської ради Кропивницького району Кіровоградської області (27620, Кіровоградська область, Кропивницький район, с.Аджамка, вул.Центральна, 65), третя особа: приватний нотаріус Кропивницького районного нотаріального округу Кіровоградської області Флоренко Світлана Костянтинівна ( АДРЕСА_2 ), про визнання права власності в порядку спадкування вважати неподаною та повернути позивачу.

Роз`яснити позивачу, що повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню із позовною заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

Ухвала може бути оскаржена протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення до Кропивницького апеляційного суду. Учасник справи, якому повна ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя Кіровоградського районного суду

Кіровоградської області І.М. Гершкул

Дата ухвалення рішення04.04.2024
Оприлюднено08.04.2024
Номер документу118133608
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності в порядку спадкування

Судовий реєстр по справі —405/286/24

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Кіровоградський районний суд Кіровоградської області

Гершкул І. М.

Ухвала від 23.02.2024

Цивільне

Кіровоградський районний суд Кіровоградської області

Гершкул І. М.

Ухвала від 19.01.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Драний В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні