Ухвала
від 29.03.2024 по справі 461/2503/24
ГАЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 461/2503/24

Провадження № 6/461/202/24

УХВАЛА

29.03.2024 року Галицький районний суд м. Львова у складі:

головуючого судді Мироненко Л.Д.

за участю секретаря судового засідання Курилюк А.І.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні подання начальника Галицького відділу державної виконавчої служби у місті Львові Західного міжрегіонального управління міністерства юстиції Тетюка Р.М. про розшук боржника, -

ВСТАНОВИВ:

Начальник Галицького ВДВС у м. Львові ОСОБА_1 звернувся до суду з вказаним поданням про розшук боржника.

Подання державний виконавець мотивує тим, у Галицькому відділі державної виконавчої служби у місті Львові ЗМУМЮ на виконанні перебуває виконавче провадження № 59121368 з примусового виконання виконавчого листа № 2-279/2008 від 09.04.2015 року, виданого Бродівським районним судом Львівської області про стягнення з ОСОБА_2 аліментів на користь ОСОБА_3 , на утримання двох дітей: дочки ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та сина ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_1 в твердій грошовій сумі в розмірі 400,00 грн. щомісячно, починаючи з 19.02.2008 року і до досягнення найстаршою дитиною повноліття.

16.05.2019 державним виконавцем Галицького ВДВС м. Львів винесено постанову про відкриття виконавчого провадження.

В той же час за місцем реєстрації боржника не розшукано, місцезнаходження та перебування останнього не встановлено. На неодноразові виклики виконавця боржник до відділу не з`являється, вимогу щодо сплати боргу не виконує.

Згідно розрахунку державного виконавця, заборгованість ОСОБА_2 зі сплати аліментів становить 210034,00 грн., та виконавчий збір у розмірі 21003,40 грн.

На підставі вищенаведеного, державний виконавець просить оголосити розшук ОСОБА_2

Державний виконавець в судове засідання не з`явився, хоча був належним чином повідомлений про дату і час розгляду подання.

Боржник в судове засідання не з`явився, повістка про виклик до суду була направлена боржнику за його зареєстрованим місцем проживання.

Відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України у зв`язку з неявкою в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Вивчивши матеріали справи, суд дійшов висновку про необхідність в задоволенні подання про розшук боржника з таких підстав.

Відповідно до положень ст. 438 ЦПК України, розшук боржника або дитини, привід боржника оголошуються за місцем виконання рішення або за останнім відомим місцем проживання (перебування) боржника або дитини чи місцезнаходженням їхнього майна, або за місцем проживання (перебування) стягувача. Суд має право витребувати від виконавця всі необхідні документи для вирішення питання про оголошення розшуку. Суд розглядає подання виконавця протягом десяти днів.

За положеннями ч. 1 ст. 1 Закону України «Про виконавче провадження», виконавче провадження як завершальна стадія судового провадження і примусове виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб) (далі - рішення) - сукупність дій визначених у цьому Законі органів і осіб, що спрямовані на примусове виконання рішень і проводяться на підставах, у межах повноважень та у спосіб, що визначені Конституцією України, цим Законом, іншими законами та нормативно-правовими актами, прийнятими відповідно до цього Закону, а також рішеннями, які відповідно до цього Закону підлягають примусовому виконанню.

В силу ч. 1ст. 18 Закону України «Про виконавче провадження», виконавець зобов`язаний вживати передбачених цим Законом заходів щодо примусового виконання рішень, неупереджено, ефективно, своєчасно і в повному обсязі вчиняти виконавчі дії.

Згідно із ст. 36 Закону України «Про виконавче провадження»: у разі відсутності відомостей про місце проживання, перебування чи місцезнаходження боржника - фізичної особи, а також дитини за виконавчими документами про відібрання дитини державний виконавець звертається до суду з поданням про винесення ухвали про розшук боржника або дитини. У разі необхідності розшуку транспортного засобу боржника державний виконавець виносить постанову про такий розшук, яка є обов`язковою для виконання органами Національної поліції. Розшук боржника - фізичної особи, дитини, розшук транспортних засобів боржника здійснюють органи Національної поліції, а розшук боржника - юридичної особи та іншого майна боржника організовує державний виконавець. Розшук оголошується відповідно за місцем виконання рішення або за останнім відомим місцем проживання, перебування, місцезнаходженням боржника чи місцезнаходженням його майна, або за місцем проживання (місцезнаходженням) стягувача. Витрати органів Національної поліції, пов`язані з розшуком боржника - фізичної особи, дитини за виконавчими документами про відібрання дитини або транспортних засобів боржника, стягуються з боржника за ухвалою суду. Витрати, пов`язані з організацією розшуку боржника - юридичної особи або іншого майна боржника, стягуються з боржника у порядку, встановленому цим Законом. Незвернення державного виконавця до суду у випадках, передбачених частиною першою цієї статті, а також інші дії та бездіяльність державного виконавця, пов`язані з розшуком боржника або його майна, можуть бути оскаржені у десятиденний строк у порядку, встановленому цим Законом.

Аналіз вищенаведених норм права дає підстави для висновку, що звернення державного виконавця до суду із поданням про розшук боржника повинно бути підтверджене відповідними документами, що підтверджують підстави та наявність невиконаного виконавчого провадження з вини боржника.

Підставою для звернення виконавця до суду з поданням про розшук боржника, є відсутність відомостей про місце перебування та проживання боржника-фізичної особи. Виконавцем здійснюється перевірка місця проживання боржника, місце реєстрації - якщо вони відрізняються. Про встановлення факту відсутності боржника за місцем реєстрації (проживання) складається акт. Додатково здійснюється перевірка майнового стану, надсилаються запити про встановлення факту працевлаштування та отримання доходів.

Отже, звернення державного виконавця до суду із поданням про розшук боржника повинно бути підтверджене відповідними документами, що обґрунтовують наявність невиконаного виконавчого провадження з вини боржника та безрезультатність виконавчих дій по виявленню місця знаходження боржника.

Судом встановлено, що у Галицькому відділі державної виконавчої служби у місті Львові ЗМУМЮ на виконанні перебуває виконавче провадження № 59121368 з примусового виконання виконавчого листа № 2-279/2008 від 09.04.2015 року, виданого Бродівським районним судом Львівської області про стягнення з ОСОБА_2 аліментів на користь ОСОБА_3 , на утримання двох дітей: дочки ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та сина ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_1 в твердій грошовій сумі в розмірі 400,00 грн. щомісячно, починаючи з 19.02.2008 року і до досягнення найстаршою дитиною повноліття.

16.05.2019 державним виконавцем Галицького ВДВС м. Львів винесено постанову про відкриття виконавчого провадження.

Згідно відповіді з відділу адресно-довідкової роботи ГУ МВСУ у Львівській області боржник ОСОБА_2 значиться за адресою: АДРЕСА_1 .

Постановами державного виконавця боржнику ОСОБА_2 було встановлено тимчасові обмеження у праві керування транспортними засобами, праві полювання, праві виїзду за межі України, праві користування вогнепальною зброєю.

Згідно акту державного виконавця від 05.03.2024 при виході на територію за місцем реєстрації боржника, а саме: АДРЕСА_1 , встановлено, що двері зачинені, застати боржника вдома не вдалось.

Крім того, ОСОБА_2 неодноразово викликався держаним виконавцем, однак на вказані виклики не відреагував, умисно ухиляється від виконання рішення суду.

У зв`язку із наявністю у боржника заборгованості понад три роки, постановою державного виконавця від 27.09.2023 року на ОСОБА_2 було накладено штраф у розмірі 95973,5 грн на користь держави.

Окрім того, постановами державного виконавця від 13.07.2020 року та від 27.09.2023 року було накладено арешт на грошові кошти ОСОБА_2 , що містяться на відкритих рахунках, а також на рахунках, що будуть відкриті після винесення вказаних постанов.

Згідно розрахунку державного виконавця, заборгованість ОСОБА_2 зі сплати аліментів станом на 11.03.2024 року становить 210034,00 грн., та виконавчий збір у розмірі 21003,40 грн.

Таким чином, судом встановлено, що місцезнаходження боржника ОСОБА_2 невідомо, боржник переховується від державного виконавця та не намагається виконати рішення суду.

Враховуючи викладене вище, суд вважає подання начальника Галицького відділу державної виконавчої служби у місті Львові Західного міжрегіонального управління міністерства юстиції Тетюка Р.М про розшук боржника - обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню, оскільки останнє відповідає вимогам Закону України «Про виконавче провадження».

Керуючись статтями 259, 261, 353-355, 438 ЦПК України, Законом України «Про виконавче провадження», суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Подання начальника Галицького відділу державної виконавчої служби у місті Львові Західного міжрегіонального управління міністерства юстиції Тетюка Р.М. про розшук боржника - задовольнити.

Оголосити розшук боржника ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , РНОКПП НОМЕР_1 , останнє місце проживання: АДРЕСА_1 .

Копію ухвали у двох примірниках направити для виконання до Львівського районного управління поліції № 1 ГУНП у Львівській області та Галицького відділу державної виконавчої служби у місті Львові Західного міжрегіонального управління.

Повний текст ухвали виготовлено 02 квітня 2024 року.

Ухвала може бути оскаржена до Львівського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня проголошення.

Суддя Мироненко Л.Д.

Дата ухвалення рішення29.03.2024
Оприлюднено08.04.2024
Номер документу118135649
СудочинствоЦивільне
Сутьрозшук боржника

Судовий реєстр по справі —461/2503/24

Ухвала від 29.03.2024

Цивільне

Галицький районний суд м.Львова

Мироненко Л. Д.

Ухвала від 29.03.2024

Цивільне

Галицький районний суд м.Львова

Мироненко Л. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні