Ухвала
від 04.04.2024 по справі 442/2507/24
ДРОГОБИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 442/2507/24

Провадження № 2-н/442/605/2024

УХВАЛА

іменем України

04 квітня 2024 року суддя Дрогобицького міськрайонного суду Львівської області Нагірна О.Б., розглянувши заяву КП «Дрогобичтеплоенерго» Дрогобицької міської ради про видачу судового наказу із вимогою про стягнення з ОСОБА_1 заборгованості за послуги теплопостачання,

встановив:

КП «Дрогобичтеплоенерго» Дрогобицької міської ради звернулося до суду із заявою про видачу судового наказу про стягнення з ОСОБА_1 заборгованості за теплопостачання в розмірі 12484,62 грн та витрати по судовому збору.

Відповідно до ч. 1ст. 4 ЦПК України, кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

04.04.2024 до суду надійшла інформація про зареєстроване місце проживання боржника.

Вивченням матеріалів заяви, встановлено, що дана заява містить спір про право, виходячи з наступного.

Згідно п. 3 ч. 1 ст. 161 ЦПК України, судовий наказ може бути видано якщо, зокрема, заявлено вимогу про стягнення заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг, телекомунікаційних послуг, послуг телебачення та радіомовлення з урахуванням індексу інфляції та 3 відсотків річних, нарахованих заявником на суму заборгованості.

З матеріалів справи встановлено, що заявник просить стягнути з ОСОБА_1 заборгованості за теплопостачання в розмірі 12484,62 грн.

Із поданого розрахунку заборгованості вбачається, що така є неповною, з такої не можливо встановити дату виникнення початкової заборгованості. Станом на листопад 2021 року у ОСОБА_1 існувала заборгованість перед КП «Дрогобичтеплоенерго» Дрогобицької міської ради за послуги теплопостачання в розмірі 12484,62грн., а отже стягувачем заявлено вимогу про стягнення заборгованості з боржника поза межами строку позовної давності.

Згідно ст. 257 ЦК України загальна позовна давність встановлюється тривалістю у три роки.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 165 ЦПК України суддя відмовляє у видачі судового наказу, якщо з моменту виникнення права вимоги пройшов строк, який перевищує позовну давність, встановлену законом для такої вимоги, або пройшов строк, встановлений законом для пред`явлення позову в суд за такою вимогою.

За наведених обставин, у задоволенні заяви КП «Дрогобичтеплоенерго» Дрогобицької міської ради про видачу судового наказу слід відмовити.

Відповідно до ч. 2ст. 164 ЦПК Україниу разі відмови у видачі судового наказу або в разі скасування судового наказу внесена сума судового збору стягувачу не повертається. У разі пред`явлення стягувачем позову до боржника у порядку позовного провадження сума судового збору, сплаченого за подання заяви про видачу судового наказу, зараховується до суми судового збору, встановленої за подання позовної заяви.

На підставі викладеного та ст.ст.п.5 ч.1 ст.165 ЦПК України, суддя

постановив:

у видачі судового наказу за заявою КП «Дрогобичтеплоенерго» Дрогобицької міськоїради провидачу судовогонаказу ізвимогою простягнення з ОСОБА_1 заборгованості запослуги теплопостачання відмовити.

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Львівського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя Нагірна О.Б.

Дата ухвалення рішення04.04.2024
Оприлюднено08.04.2024
Номер документу118135719
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення з ОСОБА_1 заборгованості за послуги теплопостачання

Судовий реєстр по справі —442/2507/24

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області

Нагірна О. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні