Ухвала
від 04.04.2024 по справі 464/648/24
СИХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа №464/648/24

пр № 2/464/679/24

У Х В А Л А

04 квітня 2024 року м. Львів

Сихівський районний суд м.Львова

в складі: головуючого Мички Б.Р.

секретар судового засідання Севери Ю.В.

за участі представника позивача ОСОБА_1

представника третьої особи ОСОБА_2

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в м.Львові в порядку загального позовного провадження цивільну справу №464/648/24 за позовом ОСОБА_3 до ОСОБА_4 , треті особи Залізнична районна адміністрація Львівської міської ради як орган опіки та піклування про розірвання шлюбу та визначення місця проживання дитини,

у с т а н о в и в:

на розгляді у суді перебуває вищезазначена цивільна справа.

У підготовчому судовому засіданні представник позивача заявив клопотання про витребування висновку у Залізничній районній адміністрації Львівської міської ради як органу опіки щодо розв`язання спору відповідно до ст. 19 СК України.

Відповідач у судове засідання не з`явився, про час та місце розгляду справи повідомлявся належним чином.

Представник третьої особи клопотання представника позивача підтримав.

Заслухавши представника позивача, представника третьої особи, дослідивши матеріали цивільної справи, суд приходить до наступного висновку з огляду на таке.

Відповідно до ч.1 ст.84 Цивільного процесуального кодексу України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Відповідно до ст. 19 СК України при розгляді судом спорів щодо участі одного з батьків у вихованні дитини, місця проживання дитини, виселення дитини, зняття дитини з реєстрації місця проживання, визнання дитини такою, що втратила право користування житловим приміщенням, позбавлення та поновлення батьківських прав, побачення з дитиною матері, батька, які позбавлені батьківських прав, відібрання дитини від особи, яка тримає її у себе не на підставі закону або рішення суду, управління батьками майном дитини, скасування усиновлення та визнання його недійсним обов`язковою є участь органу опіки та піклування, представленого належною юридичною особою. Орган опіки та піклування подає суду письмовий висновок щодо розв`язання спору на підставі відомостей, одержаних у результаті обстеження умов проживання дитини, батьків, інших осіб, які бажають проживати з дитиною, брати участь у її вихованні, а також на підставі інших документів, які стосуються справи.

За наведеного клопотання представника позивача слід задовольнити та витребувати висновок органу опіки та піклування.

Керуючись ст.ст.84, 200, 223, 260, 261, 294 ЦПК України, суд,

п о с т а н о в и в:

Витребувати у Залізничній районній адміністрації Львівської міської ради як органу опіки та піклування письмовий висновок щодо розв`язання спору на підставі відомостей, одержаних у результаті обстеження умов проживання дітей ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_6 ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Підготовче судове засідання відкласти на 10.05.2024 року о 09 год. 00 хв.

Вказану інформацію направити на адресу Сихівського районного суду м.Львова /79018, м.Львів, вул. Чоловського, 2, 404 кабінет .

Копію ухвали, яка підлягає до виконання направити Залізничній районній адміністрації Львівської міської ради як органу опіки та піклування.

Одночасно суд роз`яснює, що особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені Цивільним процесуальним кодексом України. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Ухвала набирає законної сили негайно після її підписання та оскарженню не підлягає.

Головуючий Б.Р. Мичка

Дата ухвалення рішення04.04.2024
Оприлюднено08.04.2024
Номер документу118135951
СудочинствоЦивільне
Сутьрозірвання шлюбу та визначення місця проживання дитини

Судовий реєстр по справі —464/648/24

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Мичка Б. Р.

Ухвала від 08.02.2024

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Мичка Б. Р.

Ухвала від 05.02.2024

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Мичка Б. Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні