Ухвала
від 04.04.2024 по справі 697/301/24
КАНІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 697/301/24

№ пров. 2-н/697/24/2024

У Х В А Л А

про відмову у видачі судового наказу

04 квітня 2024 року м. Канів

Суддя Канівського міськрайонного суду Черкаської області Скирда Б.К., розглянувши заяву Канівського комунального підприємства теплових мереж до боржника ОСОБА_1 про видачу судового наказу з відшкодування заборгованості по оплаті за житлово-комунальні послуги з постачання теплової енергії, -

ВСТАНОВИВ:

Заявник Канівське комунальне підприємство теплових мереж звернулося до суду із заявою про видачу судового наказу за вимогою про стягнення з ОСОБА_1 на користь Канівського комунального підприємства теплових мереж заборгованості за послуги з постачання теплової енергії в сумі 37975,54 грн.

Суд, розглянувши матеріали заяви, встановив наступне.

Згідно з ч. 5 ст. 165 ЦПК України, у разі, якщо боржником у заяві про видачу судового наказу вказана фізична особа, яка не має статусу підприємця, суддя не пізніше двох днів з дня надходження такої заяви, крім випадків подання заяви про видачу судового наказу в електронній формі до боржника, який має офіційну електронну адресу, звертається до відповідного органу реєстрації місця перебування та місця проживання особи про надання інформації про зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання фізичної особи - боржника.

Після визначення системою автоматизованого розподілу справ головуючого судді у вказаній справі та передачі її судді, на виконання вимог ч. 5 ст. 165 ЦПК України, судом 14.02.2024 направлено запит до Управління «Центр надання адміністративних послуг» виконавчого комітету Канівської міської ради для встановлення зареєстрованого у встановленому законом порядку місця проживання боржника.

27.02.2024 на запит суду надійшла відповідь старости сіл Межиріч, Лука, Бабичі Канівської міської ради Черкаської області з якої вбачається, що згідно реєстру територіальної громади інформація про реєстрацію місця проживання ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 відсутня.

28.02.2024 судом направлено запит до Департаменту з питань громадянства, паспортизації та реєстрації для встановлення зареєстрованого у встановленому законом порядку місця проживання боржника ОСОБА_1

03.04.2024 на запит суду надійшла відповідь Департаменту з питань громадянства, паспортизації та реєстрації з якої вбачається, що за наявною в ДМС інформацією, відомості щодо місця проживання ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , не встановлено.

Відповідно до ч. 1 ст. 160 ЦПК України, судовий наказ є особливою формою судового рішення, що видається судом за результатами розгляду вимог, передбачених ст. 161 цього Кодексу.

Питання відмови у видачі судового наказу регулюється статтею 165 ЦПК України.

Відповідно до ч. 9 ст. 165 ЦПК України, у разі якщо отримана судом інформація не дає можливості встановити зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання (перебування) фізичної особи - боржника, суд відмовляє у видачі судового наказу.

Таким чином, у видачі судового наказу слід відмовити.

На підставі викладеного та керуючись ст. 165 ЦПК України, суддя, -

УХВАЛИВ:

Відмовити у видачі судового наказу за заявою Канівського комунального підприємства теплових мереж до боржника ОСОБА_1 про видачу судового наказу з відшкодування заборгованості по оплаті за житлово-комунальні послуги з постачання теплової енергії.

Роз`яснити заявникові, що у відповідності до ч. 2 ст. 164 ЦПК України, у разі відмови у видачі судового наказу внесена сума судового збору стягувачу не повертається. У разі пред`явлення стягувачем позову до боржника у порядку позовного провадження сума судового збору, сплаченого за подання заяви про видачу судового наказу, зараховується до суми судового збору, встановленої за подання позовної заяви.

Копію ухвали направити заявнику.

Ухвала суду може бути оскаржена до Черкаського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження: на ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом 15 днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя Б. К . Скирда

Дата ухвалення рішення04.04.2024
Оприлюднено08.04.2024
Номер документу118136294
СудочинствоЦивільне
Сутьвидачу судового наказу з відшкодування заборгованості по оплаті за житлово-комунальні послуги з постачання теплової енергії

Судовий реєстр по справі —697/301/24

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Канівський міськрайонний суд Черкаської області

Скирда Б. К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні