Рішення
від 02.04.2024 по справі 604/383/24
ПІДВОЛОЧИСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 604/383/24

Провадження № 2-о/604/27/24

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02 квітня 2024 року Підволочиський районний суд Тернопільської області в складі:

головуючого судді Сіянко В.М.,

за участю секретаря Феньо О.В.,

розглянувши увідкритому судовомузасіданні взалі судовихзасідань сел.Підволочиськ цивільнусправу зазаявою ОСОБА_1 ,заінтересована особа-Західноукраїнський національнийуніверситет,про встановленняфакту належностіправовстановлюючого документу,

у с т а н о в и в :

18 березня 2024 року до Підволочиського районного суду Тернопільської області надійшла заява ОСОБА_1 про встановлення факту належності йому диплому серії НОМЕР_1 , виданого 30.06.1985 про закінчення Тернопільського фінансово-економічного інституту.

В судове засідання заявник надав заяву про розгляд справи за його відсутності, заяву про встановлення факту підтримує.

Заінтересована особа - Західноукраїнський національнийуніверситет,направив до суду заяву про розгляд справи за відсутності представника університету, проти задоволення заяви не заперечує.

Проаналізувавши матеріали справи, суд дійшов висновку, що заява підлягає задоволенню.

Відповідно до п.5 ч.2 ст. 293 ЦПК України справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, розглядаються судами в порядку окремого провадження.

Статтею 315 ЦПК України встановлено перелік справ про встановлення фактів, які розглядаються судом.

Відповідно до п.6 ч.1 ст.315 ЦПК України суд розглядає справи про встановлення факту належності правовстановлюючих документів особі, прізвище, ім`я, по батькові, місце і час народження якої, що зазначені в документі, не збігаються з прізвищем, ім`ям, по батькові, місцем і часом народження цієї особи, зазначеним у свідоцтві про народження або в паспорті.

Відповідно до п. 12 Постанови Пленуму Верховного Суду України від 31.03.1995 року № 5 зі змінами, внесеними згідно з постановою Пленуму Верховного Суду України № 15 від 25.05.1998 року «Про судову практику в справах про встановлення фактів, що мають юридичне значення» при розгляді справи про встановлення факту належності правовстановлюючих документів особі, прізвище, ім`я, по батькові, місце і час народження якої, зазначені в документі, не збігаються з ім`ям, по батькові, прізвищем, місцем і часом народження цієї особи, вказаними у свідоцтві про народження або в паспорті, у тому числі, факту належності правовстановлюючого документа, в якому допущені помилки у прізвищі, імені, по батькові або замість імені чи по батькові зазначені ініціали суд повинен запропонувати заявникові подати докази про те, що правовстановлюючий документ належить йому і що організація, яка видала документ, не має можливості внести до нього відповідні виправлення.

В судовому засіданні встановлено, що 30 червня 1985 року на ім`я ОСОБА_2 видано диплом НОМЕР_1 про закінчення Тернопільського фінансово-економічного інституту.

В документі про освіту міститься розбіжність в написанні по батькові заявника, а заявник не має іншої можливості внести виправлення до документів.

Згідно з листом проректора з НПР Західноукраїнського національного університету, університет не може виправити помилкув написанні по батькові у дипломі, оскільки дане питання не входить до компетенції ЗУНУ.

Факт належностізаявнику дипломуЛВ №366765 підтверджується його паспортом (серія НОМЕР_2 ), свідоцтвом про народження (серія НОМЕР_3 ). У вказаних документах персональні дані заявника збігаються з даними, що вказані в документах про освіту.

Враховуючи викладене, а також те, що неправильне написання по батькові заявника в документі про освіту не може бути підставою для позбавлення його конституційних прав, суд дійшов висновку про обґрунтованість заяви.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 12, 81, 89, 141, 263-265, 293, 315 ЦПК України, суд, -

у х в а л и в :

Заяву ОСОБА_1 провстановлення фактуналежності правовстановлюючогодокументузадовольнити.

Встановити факт належності ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_4 , диплому серії НОМЕР_1 , реєстраційний номер НОМЕР_5 , виданого 30 червня 1985 року про закінчення Тернопільського фінансово-економічного інституту.

Рішення суду може бути оскаржене безпосередньо до Тернопільського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги в тридцятиденний строк з дня проголошення судового рішення.

До початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційна скарга подається учасниками справи через Підволочиський районний суд Тернопільської області.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Суддя В. М. Сіянко

Дата ухвалення рішення02.04.2024
Оприлюднено08.04.2024
Номер документу118137545
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановленняфакту належностіправовстановлюючого документу

Судовий реєстр по справі —604/383/24

Рішення від 02.04.2024

Цивільне

Підволочиський районний суд Тернопільської області

Сіянко В. М.

Ухвала від 19.03.2024

Цивільне

Підволочиський районний суд Тернопільської області

Сіянко В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні