Ухвала
від 02.04.2024 по справі 756/650/22
ОБОЛОНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

02.04.2024 Справа № 756/650/22

Номер справи 756/650/22

Номер провадження 2/756/216/24

У Х В А Л А

ПРО ЗАЛУЧЕННЯ ТРЕТЬОЇ ОСОБИ ТА ВИТРЕБУВАННЯ ДОКАЗІВ

02 квітня 2024 року суддя Оболонського районного суду м. Києва Белоконна І.В., розглянувши у підготовчому судовому провадженні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: Служба у справах дітей та сім`ї Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації про стягнення аліментів та визначення місця проживання дитини та за зустрічною позовною заявою ОСОБА_2 до ОСОБА_1 третя особа: Служба у справах дітей та сім`ї Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації про визначення місця проживання дітей, -

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Оболонського районного суду м. Києва перебуває первісна позовна заява, у якій позивач просить суд стягувати з відповідача на свою користь аліменти на утримання дітей в твердій грошовій сумі в розмірі по 2600 грн., на кожного, щомісячно, але не менше, ніж 50 відсотків прожиткового мінімуму і до досягнення повноліття дітей і визначення місця проживання дітей, та зустрічна позовна заява ОСОБА_2 про визначити місце проживання малолітніх дітей, ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 і ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , разом із батьком.

Згідно ч. 4 та 5 ст. 19 СК України, при розгляді судом спорів щодо участі одного з батьків у вихованні дитини, місця проживання дитини, виселення дитини, зняття дитини з реєстрації місця проживання, визнання дитини такою, що втратила право користування житловим приміщенням, позбавлення та поновлення батьківських прав, побачення з дитиною матері, батька, які позбавлені батьківських прав, відібрання дитини від особи, яка тримає її у себе не на підставі закону або рішення суду, управління батьками майном дитини, скасування усиновлення та визнання його недійсним обов`язковою є участь органу опіки та піклування, представленого належною юридичною особою. Орган опіки та піклування подає суду письмовий висновок щодо розв`язання спору на підставі відомостей, одержаних у результаті обстеження умов проживання дитини, батьків, інших осіб, які бажають проживати з дитиною, брати участь у її вихованні, а також на підставі інших документів, які стосуються справи.

Згідно постанови Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 року № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов?язаної із захистом прав дитини», висновок органу опіки та піклування готується за місцем проживання дитини.

З матеріалів справи вбачається, що молодший син ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , фактично проживає разом з мамою, ОСОБА_1 , за адресою: АДРЕСА_1 , а старший син ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , фактично проживає з батьком ОСОБА_2 , за адресою: АДРЕСА_2 .

Згідно з ч. 1 ст. 53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Відповідно до ч. 3 ст. 53 ЦПК України, якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

З урахуванням вищевказаного, беручи до уваги зміст позову щодо визначення місця проживання дітей: ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , та ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , суд вбачає правильним залучити по справі в якості третьої особи Гостомельську селещну військову адміністрацію Бучанського району Київської області.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Враховуючи зміст та обсяг заявлених вимог, суд також вважає правильним вжити заходи щодо витребування доказів шляхом зобов`язання Гостомельську селещну військову адміністрацію Бучанського району Київської області до наступного підготовчого судового засідання (22.05.2024) надати висновок щодо доцільності місця проживання дітей з одним із батьків: ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 і ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , .

Зважаючи на викладене, суд вважає за можливе відкласти підготовче судове засідання для залучення третьої особи по справі та витребування доказів по справі.

На підставі викладеного, керуючись ст. 13, 53, 84 ЦПК України, суд,

У Х В А Л И В:

Залучити Гостомельську селещну військову адміністрацію Бучанського району Київської області (адреса місцезнаходження: 08290, Київська обл., сел. Гостомель, вул. Свято-Покровська, будинок 125, ЄДРПОУ 44825757) в якості третьої особи по справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: Служба у справах дітей та сім`ї Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації про стягнення аліментів та визначення місця проживання дитини та за зустрічною позовною заявою ОСОБА_2 до ОСОБА_1 третя особа: Служба у справах дітей та сім`ї Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації про визначення місця проживання дітей.

Витребувати Гостомельської селещної військової адміністрації Бучанського району Київської області (адреса місцезнаходження: 08290, Київська обл., сел. Гостомель, вул. Свято-Покровська, будинок 125, ЄДРПОУ 44825757) висновок щодо доцільності місця проживання дітей з одним із батьків: ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 і ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , .

Вказані документи необхідно направити на адресу суду до 17 травня 2024 року: 04212, м. Київ, вул. Л. Лук`яненка, 2Є.

У випадку не можливості подати докази, які вимагає суд, взагалі або у встановлений судом строк зобов`язати повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

За неповідомлення суду про неможливість подати докази, а також за неподання доказів, у тому числі і з причин, визнаних судом неповажними, винні особи несуть відповідальність, встановлену законом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати суду докази.

Відкласти підготовче судове засідання для залучення третьої особи по справі до 14 год. 15 хв. 22 травня 2024 року.

У підготовче судове засідання викликати учасників справи.

Встановити третій особі без самостійних вимог п`ятиденний строк з дня отримання даної ухвали для подання своїх міркувань, аргументів, відповідних доказів та пояснень до позову або відзиву, які мають відповідати вимогам ч. 3-6 ст. 178 ЦПК України.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя І.В. Белоконна

Дата ухвалення рішення02.04.2024
Оприлюднено08.04.2024
Номер документу118138582
СудочинствоЦивільне
Сутьвизначення місця проживання дітей

Судовий реєстр по справі —756/650/22

Ухвала від 02.04.2024

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Белоконна І. В.

Ухвала від 09.10.2023

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Белоконна І. В.

Ухвала від 24.01.2022

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Белоконна І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні