Ухвала
від 04.04.2024 по справі 140/2330/24
ВОЛИНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ВОЛИНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про внесення виправлень у судове рішення

04 квітня 2024 року ЛуцькСправа № 140/2330/24

Волинський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого-судді Сороки Ю.Ю.,

розглянувши в письмовому провадженні заяву ОСОБА_1 про виправлення описки в ухвалі суду в адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 до Ковельського відділу державної виконавчої служби у Ковельському районі Волинській області західного Міжрегіонального управління Міністерства юстиції України про визнання неправомірною та скасування заборгованості, стягнення моральної шкоди та зобов`язання вчинити дії,

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою Волинського окружного адміністративного суду від 04 березня 2024 року відмовлено у відкритті провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Ковельського відділу державної виконавчої служби у Ковельському районі Волинській області західного Міжрегіонального управління Міністерства юстиції України про визнання неправомірною та скасування заборгованості, стягнення моральної шкоди та зобов`язання вчинити дії.

01 квітня 2024 року на адресу суду надійшла заява ОСОБА_1 про виправлення описки в ухвалі Волинського окружного адміністративного суду від 04 березня 2024 року в адміністративній справі №140/2330/24, допущено помилку в прізвищі позивача, а саме замість « ОСОБА_2 » помилково зазначено « ОСОБА_3 ».

Заяву про внесення виправлення в ухвалі суду належить задовольнити, з огляду на таке.

Як вбачається в ухвалі, судом зазначено прізвище позивача « ОСОБА_3 » в той час, як правильно « ОСОБА_2 ».

Відповідно до частини першої статті 253 Кодексу адміністративного судочинства України (далі КАС України) суд, який постановив судове рішення, може з власної ініціативи або за заявою учасника справи чи іншої заінтересованої особи виправити допущені в судовому рішенні цього суду описки, очевидні арифметичні помилки незалежно від того, набрало судове рішення законної сили чи ні.

Так, в ухвалі Волинського окружного адміністративного суду від 04 березня 2024 року у цій справі дійсно допущено описку в прізвищі позивача.

Згідно із частиною другою статті 253 КАС України питання про внесення виправлень суд може вирішити в порядку письмового провадження.

Відтак, допущена в ухвалі суду описка підлягає виправленню у спосіб постановлення судом ухвали в порядку письмового провадження.

Керуючись статтями 248, 253 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву ОСОБА_1 про виправлення описки в ухвалі суду - задовольнити.

Виправити допущену описку в ухвалі Волинського окружного адміністративного суду від 04 березня 2024 року у справі №140/2330/24 за позовом ОСОБА_1 до Ковельського відділу державної виконавчої служби у Ковельському районі Волинській області західного Міжрегіонального управління Міністерства юстиції України про визнання неправомірною та скасування заборгованості, стягнення моральної шкоди та зобов`язання вчинити дії, та читати прізвище позивача « ОСОБА_2 » замість « ОСОБА_3 ».

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена шляхом подання апеляційної скарги до Восьмого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Суддя Ю.Ю. Сорока

Дата ухвалення рішення04.04.2024
Оприлюднено08.04.2024
Номер документу118140058
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання неправомірною та скасування заборгованості, стягнення моральної шкоди та зобов`язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —140/2330/24

Ухвала від 15.04.2024

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Матковська Зоряна Мирославівна

Ухвала від 04.04.2024

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Сорока Юрій Юрійович

Ухвала від 04.03.2024

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Сорока Юрій Юрійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні