Ухвала
від 04.04.2024 по справі 240/20591/20
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

(про заміну сторони у виконавчому провадженні)

04 квітня 2024 року м. Житомир справа № 240/20591/20

категорія 112030300

Житомирський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Шимоновича Р.М.,

розглянувши у письмовому провадженні заяву про заміну сторони у виконавчому провадженні в адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 в інтересах неповнолітньої дитини: ОСОБА_2 до Управління праці та соціального захисту населення Олевської районної державної адміністрації про визнання протиправною бездіяльності, зобов`язання вчинити дії,

встановив:

До Житомирського окружного адміністративного суду надійшла заява ОСОБА_1 в інтересах неповнолітньої дитини: ОСОБА_2 , у якій він просить замінити сторону у виконавчому провадженні - Управління праці та соціального захисту населення Олевської районної державної адміністрації його правонаступником - Управлінням соціальної політики Коростенської районної державної адміністрації Житомирської області.

Керуючись приписами КАС України, суд дійшов висновку про можливість розгляду заяви про заміну сторони виконавчого провадження у порядку письмового провадження.

Дослідивши доводи заяви, суд дійшов такого висновку.

Рішенням Житомирського окружного адміністративного суду від 25.08.2021 позов задоволено.

Визнано протиправною бездіяльність Управління праці та соціального захисту населення Олевської районної державної адміністрації щодо не проведення нарахування та невиплат ОСОБА_2 з 17 липня 2018 року щомісячної грошової допомоги у зв`язку з обмеженням споживання продуктів харчування місцевого виробництва та особистого підсобного господарства, встановленої статтею 37 Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи".

Зобов`язано Управління праці та соціального захисту населення Олевської районної державної адміністрації поновити нарахування та виплату ОСОБА_2 з 17.07.2018року щомісячну грошову допомогу у зв`язку з обмеженням споживання продуктів харчування місцевого виробництва та особистого підсобного господарства, встановленої статтею 37 Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" в розмірі, що дорівнює 40% від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого на 01 січня календарного року.

04.05.2023 Житомирським окружним адміністративним судом видано позивачу виконавчий лист.

Порядок здійснення заходів щодо утворення та реорганізації районних державних адміністрацій, а також правонаступництва щодо майна, прав та обов`язків районних державних адміністрацій, що припиняються, затверджений постановою КМУ від 16.12.2020 №1321. Управління праці та соціального захисту населення Олевської районної державної адміністрації реорганізовано шляхом приєднання до Коростенської районної державної адміністрації Житомирської області відповідно до розпорядження Олевської РДА Житомирської області від 30.12.2020 №198, структурний підрозділ якої - Управління соціальної політики Коростенської районної державної адміністрації Житомирської області - забезпечує в районі реалізацію державної політики у сфері соціальної підтримки та надання соціальних послуг вразливим верствам населення, зокрема громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи; організовує роботу з призначення та виплати компенсацій, надання інших соціальних гарантій громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, відповідно до законодавства України.

Тобто обов`язок щодо призначення та виплати компенсацій, надання інших соціальних гарантій громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, перейшов від Управління праці та соціального захисту населення Олевської районної державної адміністрації Житомирської області до Управління соціальної політики Коростенської районної державної адміністрації Житомирської області.

Частиною 4 ст. 379 КАС України передбачено, що положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження.

За таких обставин, враховуючи приписи ст. 379 КАС України, суд вважає, що заява підлягає задоволенню.

Керуючись статтями 243, 248, 256, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ухвалив:

Заяву ОСОБА_1 в інтересах неповнолітньої дитини: ОСОБА_2 про заміну сторони у виконавчому провадженні - задовольнити.

Замінити сторону у виконавчому провадженні Управління праці та соціального захисту населення Олевської районної державної адміністрації на його правонаступника Управління соціальної політики Коростенської районної державної адміністрації Житомирської області.

Ухвала суду набирає законної сили негайно після її підписання суддею.

Ухвала суду може бути оскаржена до Сьомого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Суддя Р.М.Шимонович

Дата ухвалення рішення04.04.2024
Оприлюднено08.04.2024
Номер документу118140748
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправною бездіяльності, зобов`язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —240/20591/20

Ухвала від 04.04.2024

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Шимонович Роман Миколайович

Рішення від 25.08.2021

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Шимонович Роман Миколайович

Ухвала від 25.02.2021

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Шимонович Роман Миколайович

Ухвала від 03.12.2020

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Шимонович Роман Миколайович

Ухвала від 03.12.2020

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Шимонович Роман Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні