Ухвала
від 03.04.2024 по справі 320/7051/21
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УХВАЛА

про прийняття заяви про зменшення позовних вимог

03 квітня 2024 року м. Київ №320/7051/21

Київський окружний адміністративний суд у складі судді Донця В.А., розглянувши у спрощеному позовному провадженні без повідомлення (виклику) сторін заяву про зменшення розміру позовних вимог в адміністративній справі за позовом Головного управління Держпраці у Київській області до Комунального некомерційного підприємства Київської обласної ради "Обласне психіатрично-наркологічне медичне об`єднання", третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмата спору на стороні позивача Приватне акціонерне товариство "ДТЕК Київські регіональні електромережі" про визнання дій протиправними, зобов`язання вчинити певні дії,

ВСТАНОВИВ:

Головне управління Держпраці у Київській області звернулось до суду з позовом:

- заборони експлуатації ЗТП-242; КЛ-10 кВ: ЗТП-242 - ЗТП-391; ПЛ-10 кВ: ЗТП 242 - Л-ТП-100 шляхом відключення від електромереж електропостачальної організації на межі балансової належності;

- заборони виконання робіт з технічного обслуговування, устаткування напругою понад 1000 В;

- заборони виконання робіт в діючих електроустановках напругою понад 1000 В і в зонах дії струму високої частоти.

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 16.06.2021 відкрито провадження у справі, постановлено здійснити розгляд за правилами спрощеного позовного провадження.

Відповідно до розпорядження керівника апарату суду та протоколу повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями, справу №320/7051/21 передано для розгляду судді Донцю В.А.

Відповідно до частини другої статті 35 Кодексу адміністративного судочинства України в разі зміни складу суду розгляд справи починається спочатку, за винятком випадків, визначених цим Кодексом.

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 02.04.2024 прийнято справу до провадження, постановлено здійснити розгляд за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін.

Представником позивача 19.07.2022 до суду, з доказами направлення відповідачу, заяву про зменшення розміру позовних вимог:

- заборони експлуатації ЗТП-242; КЛ-10 кВ: ЗТП-242 - ЗТП-391; ПЛ-10 кВ: ЗТП 242 - Л-ТП-100 шляхом відключення від електромереж електропостачальної організації на межі балансової належності;

- заборони виконання робіт з технічного обслуговування, устаткування напругою понад 1000 В;

Відповідно до частини першої статті 47 КАС України: крім прав та обов`язків, визначених у статті 44 цього Кодексу, позивач має право на будь-якій стадії судового процесу відмовитися від позову. Позивач має право змінити предмет або підстави позову, збільшити або зменшити розмір позовних вимог шляхом подання письмової заяви до закінчення підготовчого засідання або не пізніше ніж за п`ять днів до першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження.

Оскільки заяву про зменшення розміру позовних вимог подано відповідно до вимог статті 47 КАС України, заява відповідає вимогам статей 160, 161 КАС України, суд дійшов висновку про наявність підстав для прийняття такої заяви до розгляду.

Керуючись статтями 47, 49 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

1. Прийняти заяву про зменшення розміру позовних вимог від 19.07.2022,

2. Встановити строки для подання заяв по суті та доказів (за потреби):

відповідачу п`ятнадцять днів з дня вручення (отримання) цієї ухвали для подання відзиву на позовну заяву з доказами, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача;

позивачу десять днів, з дня наступного за днем отримання відзиву, для подання відповіді на відзив;

відповідачу десять днів, з дня наступного за днем отримання відповіді на відзив, для подання заперечень;

третій особі десять днів, з дня наступного за днем отримання відзиву, для подання письмових пояснень;

сторонам п`ять днів, з дня наступного за днем отримання письмових пояснень третьої особи, для подання відповіді на такі пояснення.

Докази подаються в строки, встановлені для подання заяв по суті.

Роз`яснити, що подання заяв по суті справи є правом сторони, такі заяви повинні відповідати вимогам, встановленим статтями 162-164 КАС України та подаватись до суду з доказами їх направлення з додатками іншій стороні.

Відповідно до частини другої статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею. Кодексом адміністративного судочинства України не передбачено оскарження ухвали про прийняття заяви про зменшення позовних вимог.

Суддя Донець В.А.

Дата ухвалення рішення03.04.2024
Оприлюднено08.04.2024
Номер документу118141129
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання дій протиправними, зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —320/7051/21

Ухвала від 03.04.2024

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Донець В.А.

Ухвала від 03.04.2024

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Донець В.А.

Ухвала від 16.06.2021

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Харченко С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні