Ухвала
від 13.02.2024 по справі 673/1403/23
ДЕРАЖНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 673/1403/23

Провадження № 2/673/167/24

У Х В А Л А

13 лютого 2024 р. м. Деражня

Деражнянський районний суд

Хмельницької області

в складі: головуючий суддя Дворнін О.С.

за участю секретаря судового засідання - Демчишиній Н.Г.,

розглянувши у підготовчому засіданні справу за позовом ОСОБА_1 до Деражнянської міської ради про визнання права на земельну частку (пай) в порядку спадкування,-

В С Т А Н О В И В :

Позивач звернувся до суду із вказаною вище позовною заявою, яку ухвалою судді від12.01.2024 року було прийнято до розгляду, відкрито провадження в зазначеній справі та призначено підготовче засідання.

В підготовче засідання позивач не з`явився, натомість його представник адвокат Довгаль П.С. подав клопотання про розгляд справи за його відсутності. Разом з тим, просив витребувати у приватного нотаріуса Хмельницького районного нотаріального округу Мельник Альони Василівни копії спадкової справи №149/2013, заведеної після смерті ОСОБА_2 ; витребувати з Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області копії Проекту землеустрою щодо організації земельних часток (паїв) на території Яблунівської сільської ради Деражнянського району Хмельницької області, розробленого Приватним підприємством «Єкзакт» та затвердженого рішенням сесії Деражнянської міської ради народних депутатів Хмельницької області від 12.11.2002 року №4.

Представник відповідача Деражнянської міської ради Хмельницької області в судове засідання не з`явився, подавши клопотання про розгляд справи за його відсутності, зазначив, що в прийнятті рішення покладається на розсуд суду.

За таких обставин суд вважає за можливе проводити розгляд справи за відсутності сторін.

Ознайомившись з матеріалами справи, суд вважає, що є підстави для закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті, оскільки на стадії підготовчого провадження судом проведено дії, передбачені ст.197ЦПК України, з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті протягом розумного строку.

Відповідно до ч.2ст.200 ЦПК України,за результатамипідготовчого судовогозасідання судпостановляє ухвалупро залишення позовної заяви без розгляду, закриття провадження у справі, закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

На підставі викладеного суд вважає, що підготовче судове засідання підлягає закриттю, а справа призначенню до судового розгляду по суті за правилами загального позовного провадження.

Крім того, з огляду на наведене, з метою повного і всебічного розгляду справи, слід витребувати у приватного нотаріуса Хмельницького районного нотаріального округу Мельник Альони Василівни копії спадкової справи №149/2013, заведеної після смерті ОСОБА_2 ; витребувати з Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області копії Проекту землеустрою щодо організації земельних часток (паїв) на території Яблунівської сільської ради Деражнянського району Хмельницької області, розробленого Приватним підприємством «Єкзакт» та затвердженого рішенням сесії Деражнянської міської ради народних депутатів Хмельницької області від 12.11.2002 року №4.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 187-200 та 258-260 ЦПК України, суд, -

П О С Т А Н О В И В :

Закрити підготовче провадження в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Деражнянської міської ради про визнання права на земельну частку (пай) в порядку спадкування.

Призначити справу до судового розгляду по суті, який відбудеться в приміщенні Деражнянського районного суду Хмельницької області по вул. Миру, 43 о 13 год. 10 хв. 04 червня 2024 року, про що повідомити учасників справи.

Витребувати у приватного нотаріуса Хмельницького районного нотаріального округу Мельник Альони Василівни копії спадкової справи №149/2013, заведеної після смерті ОСОБА_2 ;

Витребувати з Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області копії Проекту землеустрою щодо організації земельних часток (паїв) на території Яблунівської сільської ради Деражнянського району Хмельницької області, розробленого Приватним підприємством «Єкзакт» та затвердженого рішенням сесії Деражнянської міської ради народних депутатів Хмельницької області від 12.11.2002 року №4.

Встановити строк для надання до суду витребовуваного доказу до 04червня 2024року.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: https://dg.km.court.gov.ua/sud2205.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя: О. С. Дворнін

Дата ухвалення рішення13.02.2024
Оприлюднено08.04.2024
Номер документу118143061
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права на земельну частку (пай) в порядку спадкування

Судовий реєстр по справі —673/1403/23

Ухвала від 13.02.2024

Цивільне

Деражнянський районний суд Хмельницької області

Дворнін О. С.

Ухвала від 12.01.2024

Цивільне

Деражнянський районний суд Хмельницької області

Дворнін О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні