Ухвала
від 03.04.2024 по справі 560/3621/24
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія

Справа № 560/3621/24

УХВАЛА

іменем України

03 квітня 2024 рокум. Хмельницький

Суддя Хмельницького окружного адміністративного суду Тарновецький І.І., розглянувши позовну заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області до Приватного підприємство "Сігма" про стягнення заборгованості,

ВСТАНОВИВ:

Головне управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області звернулось до суду з адміністративним позовом до Приватного підприємство "Сігма" про стягнення заборгованості.

Ухвалою від 15 березня 2024 року Хмельницький окружний адміністративний суд позовну заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області залишив без руху, надав позивачу строк для усунення недоліків позовної заяви - 5 днів з дня вручення.

До суду 20.03.2024 надійшла заява Головного управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області про продовження строку для виконання вимог ухвали Хмельницького окружного адміністративного суду від 15.03.2024 та надання додаткового терміну для усунення недоліків позовної заяви.

Розглянувши подану заяву, суд враховує таке.

За змістом частини 1 статті 118 Кодексу адміністративного судочинства України процесуальні строки - це встановлені законом або судом строки, у межах яких вчиняються процесуальні дії. Процесуальні строки встановлюються законом, а якщо такі строки законом не визначені - встановлюються судом.

Частиною 2 вказаної норми передбачено, що процесуальні строки визначаються днями, місяцями і роками, а також можуть визначатися вказівкою на подію, яка повинна неминуче настати.

Процесуальні строки запроваджуються з метою дисциплінування учасників справи.

У заяві про продовження строку для виконання ухвали Хмельницького окружного адміністративного суду заявник не вказав дату, до якої просить продовжити зазначений строк.

При цьому, в обґрунтування заяви не надав жодного доказу, який свідчить про наявність у проекті бюджету Пенсійного фонду України на 2024 рік відповідних призначень.

Таким чином, підстави для продовження строку для виконання вимог ухвали Хмельницького окружного адміністративного суду від 15.03.2024 відсутні.

Зважаючи на викладене, Головне управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області не усунуло недоліки позовної заяви.

Відповідно до пункту 1 частини 4 статті 169 Кодексу адміністративного судочинства України, позовна заява повертається позивачеві, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви, яку залишено без руху, у встановлений судом строк.

За таких обставин, враховуючи, що вимоги ухвали суду про залишення позовної заяви без руху не виконані, недоліки позивачем усунуто не було, наявні підстави для повернення позовної заяви.

При цьому, згідно ч.8 ст.169 КАС України повернення позовної заяви не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

Керуючись пунктом 1 частини 4 статті 169, статтею 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя

УХВАЛИВ:

В задоволенні заяви Головного управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області про продовження строку для виконання вимог ухвали Хмельницького окружного адміністративного суду від 15.03.2024 та надання додаткового терміну для усунення недоліків позовної заяви - відмовити.

Позовну заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області до Приватного підприємства "Сігма" про стягнення заборгованості - повернути позивачеві.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Сьомого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її підписання.

Головуючий суддя/підпис/І.І. Тарновецький "Виготовлено з автоматизованої системи документообігу суду" Суддя І.І. Тарновецький

Дата ухвалення рішення03.04.2024
Оприлюднено08.04.2024
Номер документу118143517
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —560/3621/24

Ухвала від 03.04.2024

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Тарновецький І.І.

Ухвала від 15.03.2024

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Тарновецький І.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні