Ухвала
від 25.03.2024 по справі 399/787/23
ОНУФРІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 399/787/23

провадження № 2/399/36/2024

УХВАЛА

25 березня 2024 року смт Онуфріївка

Онуфріївський районний суд Кіровоградської області в складі:

головуючого судді Шульженко В.В.,

при секретарі судового засідання Бобрик І.О.,

за участі прокурора відділу Кіровоградської обласної прокуратури Лагоди О.В.,

представника позивача, ОСОБА_1 ,

представника ДП "Конярство України" - адвоката Т. Нестеришина,

представника відповідача Онуфріївської селищної ради, ОСОБА_2 ,

представника відповідача ТОВ "Агродар ЛТД" - адвоката Горобець О.Л.,

відповідача ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в режимі відеоконференції цивільну справу за позовом заступника керівника Кіровоградської обласної прокуратури О. Нестерової в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру в Кіровоградській області до Онуфріївської селищної ради Олександрійського району Кіровоградської області, ОСОБА_3 , Товариства з обмеженою відповідальністю "Агродар ЛТД", третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача Державне підприємство "Конярство України" про визнання недійсними рішень, визнання недійсним договору оренди землі, витребування землі,-

встановив:

Ухвалою суду від 01.11.2023 позовну заяву прийнято до розгляду. Відкрито позовне провадження у справі та постановлено розгляд справи здійснювати за правилами загального позовного провадження, призначено підготовче засідання. Встановлено відповідачам строк для подачі відзиву на позовну заяву протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення копії даної ухвали та третій особі, яка не заявляє самостійні вимоги на предмет спору, на стороні позивача строк для надання пояснень до позову та щодо відзиву.

17.11.2023 року від представника відповідача Онуфріївської селищної ради надійшов відзив на позовну заяву.

27.11.2023року відпредставника Головногоуправління Держгеокадаструу Кіровоградськійобласті черезелектронний суднадійшли додатковіпояснення усправі здоданими до них доказами, які протокольною ухвалою в підготовчому судовому засіданні 01.02.2024 року постановлено не брати до уваги відповідно до ч.9 ст.83 ЦПК України.

05.12.2023року відпредставника відповідачаТОВ "АгродарЛТД"-адвоката Горобець О.Л. надійшов відзив на позов.

08.12.2023 року до суду представником третьої особи, яка не заявляє самостійні вимоги на предмет спору, на стороні позивача ДП "Конярство України" подано пояснення щодо позовної заяви.

Ухвалою суду від 13.12.2023 року встановлено позивачу строк для подання відповіді на відзив та встановлено відповідачам строк на подання заперечення. Постановлено, що інші учасники справи мають право надати свої письмові пояснення щодо відповіді на відзив та заперечення до закінчення підготовчого провадження. Учасники справи мають право надати відповідь на пояснення третьої особи до закінчення підготовчого провадження. Визнано потрібним, щоб представник позивача надав суду в судовому засіданні особисті пояснення, явку останнього в судове засідання визнано обов`язковою. Продовжено строк підготовчого провадження на тридцять днів.

07.02.2024 надійшла відповідь на відзив від представника позивача.

Учасники судового провадження вважали за можливе закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті.

За змістом ч.1 ст.189ЦПК України завданнями підготовчого провадження є: остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з`ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; вирішення відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Під час підготовчого провадження у справі судом остаточно визначено предмет спору та характер спірних правовідносин, позовні вимоги та склад учасників судового процесу, визначено обставини справи, які підлягають встановленню, відводів не надійшло, визначено порядок розгляду справи з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті (встановити порядок з`ясування обставин справи та дослідження доказів: надання вступного слова учасникам справи та їх представникам, з`ясування обставин, на які учасники посилаються як на вимогу своїх підстав та заперечень, дослідження письмових доказів, подання учасниками справи додаткових пояснень, які можуть доповнити матеріали справи).

З огляду на подані учасниками справи під час підготовчого провадження письмові заяви, суд доходить висновку про реалізацію наданих їм процесуальних прав в порядку, передбаченому ст.ст. 43, 49, 174, 183 ЦПК України.

Відповідно до положень п.3 ч.2 ст. 200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

На підставі викладеного, виконавши завдання підготовчого провадження, суд дійшов висновку про необхідність закриття підготовчого засідання та призначення справи до судового розгляду по суті.

Керуючись ст.ст.12, 13, 189, 197, 200, 258, 260, 261, 353 ЦПК України, суд,-

постановив:

Закрити підготовче провадження у даній цивільній справі.

Призначити справу до судового розгляду по суті за правилами загального позовного провадження на 29.04.2024 року 10:00 год. в залі судових засідань Онуфріївського районного суду Кіровоградської області, що знаходиться за адресою: вул. Назаренка, 23 смт. Онуфріївка Кіровоградської області, про що повідомити учасників справи в порядку, визначеному ЦПК України.

Ухвала не підлягає оскарженню окремо від рішення суду. Заперечення на ухвалу включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення.

Повний текст ухвали складено 02.04.2024 року у зв`язку з перебуванням судді у відпустці.

Суддя Онуфріївського районного суду

Кіровоградської області В.В. Шульженко

Дата ухвалення рішення25.03.2024
Оприлюднено08.04.2024
Номер документу118145718
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання недійсними рішень, визнання недійсним договору оренди землі, витребування землі

Судовий реєстр по справі —399/787/23

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Онуфріївський районний суд Кіровоградської області

Шульженко В. В.

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Онуфріївський районний суд Кіровоградської області

Шульженко В. В.

Ухвала від 31.01.2024

Цивільне

Онуфріївський районний суд Кіровоградської області

Шульженко В. В.

Ухвала від 13.12.2023

Цивільне

Онуфріївський районний суд Кіровоградської області

Шульженко В. В.

Ухвала від 12.12.2023

Цивільне

Онуфріївський районний суд Кіровоградської області

Шульженко В. В.

Ухвала від 13.12.2023

Цивільне

Онуфріївський районний суд Кіровоградської області

Шульженко В. В.

Ухвала від 28.11.2023

Цивільне

Онуфріївський районний суд Кіровоградської області

Шульженко В. В.

Ухвала від 01.11.2023

Цивільне

Онуфріївський районний суд Кіровоградської області

Шульженко В. В.

Ухвала від 31.10.2023

Цивільне

Онуфріївський районний суд Кіровоградської області

Шульженко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні