Ухвала
від 11.03.2024 по справі 125/363/24
БАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

125/363/24

2/125/91/2024

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

11.03.2024 м. Бар Вінницької області

Суддя Барськогорайонного судуВінницької областіСалдан Ю.О.,ознайомившись ізпозовною заявою ОСОБА_1 до Северинівської сільської ради Жмеринського району Вінницької області про визнання права власності на спадкове майно,

УСТАНОВИЛА:

ОСОБА_1 звернулася до Барського районного суду Вінницької області із позовом до Северинівської сільської ради Жмеринського районе відповідає вимогам статті 175 ЦПК України. ну Вінницької області, однак зміст позовної заяви

Так, позовна заява відповідно до приписів частини 2 статті 174 ЦПК України є завою по суті справи.

Частиною 1 статті 174 ЦПК України передбачено, що при розгляді справи судом у порядку позовного провадження учасники справи викладають письмово свої вимоги, заперечення, аргументи, пояснення та міркування щодо предмета спору виключно у заявах по суті справи, визначених цим Кодексом.

Пунктом 5 частини 3 статті 175 ЦПК України передбачено, що позовна заява повинна містити виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини.

Однак позовназаява немістить викладуобставин,якими позивачобґрунтовує своївимоги до Северинівської сільської ради Жмеринського району Вінницької області, зокрема, у чому саме полягає порушення прав позивача Северинівською сільською радою Жмеринського району Вінницької області. Крім того, не обґрунтовано відсутності інших спадкоємців і не зазначено, якими саме доказами підтверджуються вказані обставини.

Вищезазначене є істотною перешкодою для відкриття провадження у справі.

Відповідно до ч. 1, 2 ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху; в ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Ураховуючи зазначене, позовну заяву слід залишити без руху і надати позивачеві десятиденний строк для усунення вказаних недоліків.

Відповідно до ч. 3 ст. 185 ЦПК України, якщо позивач не виконає вимоги суду у встановлений строк, заява вважається неподаною та повертається позивачеві.

Керуючись ч. 1 ст. 185 ЦПК України, суддя

ПОСТАНОВИЛА:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Северинівської сільської ради Жмеринського району Вінницької області про визнання права власності на спадкове майно залишити без руху.

Надати позивачу п`ятиденний строк з дня отримання копії ухвали суду для усунення вказаних в ухвалі недоліків, а саме для подання новоїредакціїпозовноїзаяви,уякій слід зазначити наступні відомості, із посиланням на докази, якими підтверджуються зазначені відомості, зокрема:

У разі не усунення вказаних недоліків у встановлений строк, заява вважається неподаною та повертається позивачеві.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Юлія САЛДАН

Дата ухвалення рішення11.03.2024
Оприлюднено08.04.2024
Номер документу118148767
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на спадкове майно

Судовий реєстр по справі —125/363/24

Ухвала від 11.03.2024

Цивільне

Барський районний суд Вінницької області

Салдан Ю. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні