Ухвала
від 04.04.2024 по справі 712/4146/24
СОСНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 712/4146/24

Номер провадження 2-о/712/128/24

04 квітня 2024 року м. Черкаси

Суддя Соснівського районного суду м. Черкаси м. Черкаси Марцішевська О.М. розглянувши матеріали заяви Черкаської міської ради, зацікавлена особа: Перша Черкаська державна нотаріальна контора про визнання спадщини відумерлою, -

ВСТАНОВИВ:

03 квітня 2024 року заявник Черкаська міська рада (м. Черкаси, вул. Б.Вишневецького, 36), зацікавлена особа: Перша Черкаська державна нотаріальна контора (м. Черкаси, вул. Хрещатик, 255) звернувся до суду з заявою про визнання спадщини відумерлою.

Заява подана з додержанням вимог ст.293, 316, 318 ЦПК України.

Підстав для відмови у відкритті, залишення без руху чи повернення позову суд не вбачає.

У відповідності до ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Суд приходить до висновку, що клопотання про витребування доказів підлягає до задоволення, оскільки заявником обґрунтовано, що вказані у клопотанні відомості можуть мати доказове значення у справі та заявником обґрунтовано виникнення труднощів у їх отриманні у позасудовому порядку.

Відповідно до ч.2 ст.294 ЦПК України з метою з`ясування обставин справи суд може за власною ініціативою витребувати необхідні докази.

Оскільки рішення у справі може вплинути на обсяг прав та законних інтересів осіб, які претендують або можуть претендувати на майно вказаного спадкодавця, для цілей з`ясування кола заінтересованих осіб, а також з`ясування обставин справи, суд вважає за необхідно витребувати відомості Спадкового реєстру щодо реєстрації заповітів та спадкової справи після смерті ОСОБА_1 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 , відомості про коло родичів спадкодавця.

Керуючись ст. ст. 294, 316, 318 ЦПК України,-

ПОСТАНОВИВ:

Відкрити провадження у справі та розгляд справи здійснювати за правилами окремого провадження.

Призначити справу до судового розгляду на 21травня 2024р.о 11год.00хв. у відкритому судовому засіданні у приміщенні Соснівського районного суду м. Черкаси за адресою м. Черкаси, вул. Гоголя, 316.

Клопотання заявника про витребування доказів задовольнити.

Витребувати від Першої Черкаської державної нотаріальної контори відомості з Спадкового реєстру про наявність (відсутність) посвідченого заповіту і спадкового договору, заведеної спадкової справи після смерті ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Витребуватиувідділі ДРАЦС у м.Черкаси (код ЄДРПОУ 05387096) відомості щодо наявності у ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_3 , братів, сестер, батьків, (чоловіка, дружини), дітей, для визначення кола спадкоємців після її смерті.

Строк наданнядоказів встановити-10днів здня отриманняухвали. Роз`яснити, що в разі неможливості подати докази, які вимагає суд, взагалі або у встановлені судом строки, особи зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня отримання ухвали. За неповідомлення суду про неможливість подати докази, а також за неподання доказів, у тому числі і з причин, визнаних судом неповажними, судом можуть бути застосовані заходи процесуального примусу.

Роз`яснити учасникам справи право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду та наявність у суді відповідної технічної можливості, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення учасник справи подає суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання з одночасним надісланням копії заяви в той самий строк іншим учасникам справи (ст.212 ЦПК України).

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://court.gov.ua.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: О.М. Марцішевська

Дата ухвалення рішення04.04.2024
Оприлюднено08.04.2024
Номер документу118149622
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання спадщини відумерлою

Судовий реєстр по справі —712/4146/24

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Марцішевська О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні