Ухвала
від 04.04.2024 по справі 671/622/24
ВОЛОЧИСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 671/622/24

У Х В А Л А

04 квітня 2024 року Волочиський районний суд Хмельницької області

в складі головуючої - судді Бабій О.М.,

з участю секретаря судового засідання Кошонько Н.С.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Волочиську подання державного виконавця Волочиського відділу державної виконавчої служби у Хмельницькому районі Хмельницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) Ткаченко Оксани Вікторівни,

встановив:

На виконанні у Волочиському відділі державної виконавчої служби у Хмельницькому районі Хмельницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) перебуває виконавче провадження № 42556633, з примусового виконання судового наказу № 2-н/604/13 виданого 05.07.2013 року Підволочиським районним судом Тернопільської області про стягнення з ОСОБА_1 на користь ОСОБА_2 аліменти на утримання сина ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , в розмірі 30% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку щомісячно, починаючи з 07.06.2013 року та до досягнення дитиною повноліття.

Державний виконавець Волочиського відділу державної виконавчої служби у Хмельницькому районі Хмельницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) Ткаченко О.В., звернулася до суду з поданням про розшук боржника ОСОБА_1 , посилаючись на те, що в останньої утворилась заборгованість по сплаті аліментів у сумі 99731 грн. 70 коп., станом на 27.03.2024 року, а місце проживання її невідоме.

Так, 18.03.2014 року було винесено постанову про відкриття виконавчого провадження.

09.02.2024 року державним виконавцем винесено постанову про арешт коштів боржника. З рахунку боржника списано кошти в сумі 200 грн. 59 коп. та перераховано стягувачу.

Також, 09.02.2024 року стягувачу було направлено роз`яснення щодо права на звернення до органів досудового розслідування із заявою про вчинення кримінального правопорушення, що полягає в ухиленні від сплати аліментів.

Відповідно до інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотеки, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо суб`єкта, за боржником не виявлено зареєстрованого майна.

Згідно із відповіді на запит до Пенсійного фонду України про фізичних осіб боржників, які отримують пенсії, розмір їх пенсій та найменування органу Пенсійного фонду України, на обліку в якому перебуває боржник, та інформацію про фізичних осіб-боржників, які працюють за трудовими та цивільно-правовими договорами, про їх останнє місце роботи інформації не виявлено.

Згідно із довідками Копачівського старостинського округу Волочиської міської територіальної громади від 29.11.2021 року та від 21.02.2024 року, боржник ОСОБА_1 зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 , але не проживає.

14.03.2024 року державним виконавцем здійснено вихід на територію за адресою: АДРЕСА_1 та складено акт, відповідно до якого ОСОБА_1 тривалий період часу не проживає за зазначеною адресою. Орієнтовно мешкає в Одеській області. Точне місце проживання встановити не вдалося.

В судове засідання представник Волочиського відділу державної виконавчої служби у Хмельницькому районі Хмельницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) не з`явився, у поданому клопотанні просив проводити розгляд справи у відсутності представника відділу.

Розглянувши подання,суд вважає,що поданняпро оголошеннярозшуку підлягаєзадоволенню,виходячи знаступного.

Судом встановлено, що на виконанні у Волочиському відділі державної виконавчої служби у Хмельницькому районі Хмельницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) знаходиться виконавче провадження № 42556633, про стягнення з ОСОБА_1 на користь ОСОБА_2 аліменти на утримання сина ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , в розмірі 30% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку щомісячно, починаючи з 07.06.2013 року та до досягнення дитиною повноліття (а.с. 6).

Згідно із довідкою старости сіл Копачівка, Мислова № 62 від 21.02.2024 року, боржник ОСОБА_1 зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 , але не проживає (а.с. 19).

Відповідно до акту державного виконавця від 14.03.2024 року, було здійснено вихід за адресою боржника: АДРЕСА_1 , де встановлено, що ОСОБА_1 , за даною адресою тривалий час на території села не проживає. Точне місце проживання встановити не вдалося (а.с. 17).

Згідно із ч. ч. 1, 2 ст. 36 Закону України «Про виконавче провадження», у разі відсутності відомостей про місце проживання, перебування боржника-фізичної особи, а також дитини за виконавчими документами про відібрання дитини виконавець звертається до суду з поданням про винесення ухвали про розшук боржника або дитини. Розшук боржника - юридичної особи, майна боржника організовує виконавець шляхом подання запитів до відповідних органів, установ або проведення перевірки інформації про майно чи доходи боржника, що міститься в базах даних і реєстрах, та перевірки майнового стану боржника за місцем проживання (перебування) або його місцезнаходженням.

Відповідно до ст. 438 ЦПК України, розшук боржника або дитини, привід боржника оголошуються за місцем виконання рішення або за останнім відомим місцем проживання (перебування) боржника або дитини чи місцезнаходженням їхнього майна, або за місцем проживання (перебування) стягувача. Суд має право витребувати від виконавця всі необхідні документи для вирішення питання про оголошення розшуку.

Дослідивши матеріали подання, суд вважає, що подання підлягає задоволенню, оскільки місцезнаходження боржника ОСОБА_1 невідоме.

Керуючись ст. 438 ЦПК України, суд

ухвалив:

Подання задовольнити.

Оголосити розшук ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , РНОКПП - НОМЕР_1 , останнє відоме місце проживання якої: АДРЕСА_1 .

Проведення розшуку доручити відділу поліції № 2 Хмельницького районного управління поліції ГУНП в Хмельницькій області.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя О.М. Бабій

Дата ухвалення рішення04.04.2024
Оприлюднено08.04.2024
Номер документу118150858
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —671/622/24

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Волочиський районний суд Хмельницької області

Бабій О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні