Ухвала
від 04.04.2024 по справі 689/644/24
ЯРМОЛИНЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 689/644/24

2/689/275/24

УХВАЛА

04.04.2024 року Ярмолинецький районний суд Хмельницької області -

головуючий-суддя Баськов М. М.

за участю:

секретаря судового засідання Грановської Д. А.

представника позивача ОСОБА_1

розглянувши в підготовчому судовому засіданні в залі суду в селищі Ярмолинці цивільну справу за позовом органу опіки та піклування при виконавчому комітеті Розсошанської сільської ради в інтересах малолітньої ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача: Служба у справах дітей Розсошанської сільської ради, Комунальне некомерційне підприємство "Хмельницький обласний спеціалізований будинок дитини", про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів,

встановив:

В провадженні Ярмолинецького районного суду перебуває цивільна справа за позовом органу опіки та піклування при виконавчому комітеті Розсошанської сільської ради до ОСОБА_3 про позбавлення її батьківських прав відносно малолітньої доньки ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , а також про стягнення з відповідачки на користь дитини аліментів в розмірі 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку щомісячно, починаючи з дня пред"явлення позову і до досягнення дитиною повноліття.

На обґрунтування заявлених вимог позивач вказав, що ІНФОРМАЦІЯ_1 в Красилівській багатопрофільній лікарні відповідачка народила дочку, яку не забрала з пологового будинку без поважної причини. 06.01.2023 ОСОБА_3 з"явилася до лікарняного закладу з прохонням видати їй медичне свідоцтво про народження дитини, проте протягом 06-10 січня народження власної дитини не зареєструвала. Заходами сільської ради 10.01.2023 встановлено тимчасове місце перебування жінки та забезпечено реєстрацію народження ОСОБА_2 . Батько дитини записаний зі слів матері згідно із ч. 1 ст. 135 Сімейного кодексу України. Того ж дня на адресу голови Розсошанської сільської ради відповідачка написала заяву щодо сприяння у влаштуванні малолітньої ОСОБА_2 до державного закладу терміном на півроку у зв"язку із складними життєвими обставинами. Після лікування в КНП "Хмельницька обласна дитяча лікарня" на підставі заяви матері та з метою захисту прав та законних інтересів дівчинки за рішенням виконавчого комітету ОСОБА_2 було влаштовано до КНП "Хмельницький обласний спеціалізований будинок дитини". За час перебування дитини у закладі відповідачка відвідала дитину лише два рази 17.04.2023 та 07.05.2023, в телефонному режимі донькою не цікавилася, посилок на адресу закладу не направляла. 18.05.2023 ОСОБА_3 знову звернулася із заявою про погодження продовження терміну перебування доньки у закладі ше на півроку, аргументуючи тим, що їде за кордон, але надалі знаходилася на території Розсошанської громади.

За таких обставин, оскільки відповідачка не забезпечує дитину матеріально, не цікавиться її життям та розвитком, станом здоров"я, не зустрічається з дитиною, не вчинила жодних дій для повернення дитини в сім"ю, не створила умов для проживання дитини, зловживає спиртними напоями, веде аморальний спосіб життя, неодноразово відбувала покарання в місцях позбавлепння волі, позивач просить позбавити її батьківських прав щодо дочки ОСОБА_2 та стягнути кошти на її утримання.

В підготовчому засіданні представник позивача заявлені вимоги підтримала.

Відповідачка, яка у встановленому порядку оповіщена про час і місце розгляду справи, в підготовче судове засідання не з"явилася, причини неявки не повідомила.

Представник третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача - Комунального некомерційного підприємства "Хмельницький обласний спеціалізований будинок дитини", який у встановленому порядку оповіщений про час і місце розгляду справи, в підготовче судове засідання не з"явився.

Спір між сторонами не врегульовано.

Клопотань, що перешкоджають призначенню справи до судового розгляду, не заявлено.

Підстав для залишенння позовної заяви без розгляду чи закриття провадження у справі судом не встановлено, а тому підготовче провадження слід закрити та призначити справу до судового розгляду по суті.

На підставі викладеного, керуючись ст. 189, 196-200, 260 ЦПК України, -

ухвалив:

Закрити підготовче провадження у цивільній справі за позовом органу опіки та піклування при виконавчому комітеті Розсошанської сільської ради в інтересах малолітньої ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача: Служба у справах дітей Розсошанської сільської ради, Комунальне некомерційне підприємство "Хмельницький обласний спеціалізований будинок дитини", про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів, призначити справу до розгляду у відкритому судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін на 11 год 00 хв 16 травня 2024 року в приміщенні Ярмолинецького районного суду Хмельницької області (селище Ярмолинці, вул. Петропавловська, 71, Хмельницького району Хмельницької області).

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Микола БАСЬКОВ

Дата ухвалення рішення04.04.2024
Оприлюднено08.04.2024
Номер документу118151047
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавлення батьківських прав та стягнення аліментів

Судовий реєстр по справі —689/644/24

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Ярмолинецький районний суд Хмельницької області

Баськов М. М.

Ухвала від 22.03.2024

Цивільне

Ярмолинецький районний суд Хмельницької області

Баськов М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні