Ухвала
від 05.04.2024 по справі 576/800/24
ГЛУХІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 576/800/24

Провадження № 6/576/14/24

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

05.04.24 м. Глухів

Суддя Глухівського міськрайонного суду Сумської області Сапон О.В., розглянувши справу за поданням заступника начальникаГлухівського відділуДВС уШосткинському районіСумської областіСхідного міжрегіональногоуправління Міністерстваюстиції Українипро розшук боржника,-

В С Т А Н О В И В:

Заступник начальника Глухівського відділуДВС уШосткинському районіСумської областіСхідного міжрегіональногоуправління Міністерстваюстиції УкраїниАнтонцева І.О. звернулась до суду з поданням про розшук боржника ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 . Дане подання мотивується тим, що на виконанні у Глухівському відділі ДВСу Шосткинськомурайоні Сумськоїобласті Східногоміжрегіонального управлінняМіністерства юстиціїУкраїниперебуває виконавче провадження № 66876666 щодо виконання виконавчого листа Глухівського міськрайонного суду № 1-кп/576/7/14 від 23.06.2015 про стягнення з ОСОБА_1 на користь фінансового управління Глухівської міської ради витрат на стаціонарне лікування потерпілого в сумі 643,45 грн.

21 вересня 2021 року державним виконавцем винесені постанови про відкриття виконавчого провадження, копії яких були направлені сторонам. Боржник до відділу не з`явився, підтвердження щодо самостійного виконання рішення суду не надав. Тому, на виконання вимог Закону України «Про виконавче провадження» вчинялись заходи примусового виконання шляхом перевірки майнового стану боржника та виявлення у боржника майна та коштів на яке може бути звернено стягнення.

Так, з метою перевірки майнового стану боржника відповідно до ст. 18 Закону України «Про виконавче провадження» були надіслані запити до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Міністерства внутрішніх справ, банківських установ, Державної фіскальної служби України, Пенсійного фонду України щодо реєстрації за боржником нерухомого майна, земельних ділянок, транспортних засобів, відкритих рахунків у банківських та фінансових установах, офіційного працевлаштування, отримання ним пенсії.

Згідно отриманих відповідей, нерухомого майна, земельних ділянок, транспортних засобів, відкритих рахунків у банківських та фінансових установах за боржником не зареєстровано. Боржник ніде не працює, пенсії не отримує.

У Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно та Державному реєстрі обтяжень рухомого майна накладено арешти на все нерухоме та рухоме майно боржника.

З метою виконання судового рішення державним виконавцем 22.11.2023 та 18.03.2024 здійснено вихід за місцем проживання боржника, вказаному у виконавчому документі по АДРЕСА_1 . При виході за вказаною адресою встановлено, що боржник там не тпроживає і на даний момент його місце проживання встановити не вдалося, про що складено акт державного виконавця.

За вказаних обставин державний виконавець просить оголосити розшук боржника ОСОБА_1 .

Представник Глухівського відділу ДВС у Шосткинському районі Сумської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Українив судове засідання не з`явився, а представив заяву, в якій просить справу розглядати без його участі.

Вивчивши матеріали справи, суд вважає, що дане подання є обґрунтованим та підлягає задоволенню з огляду на таке.

Так, судом встановлено, що на виконанні у Глухівському відділі ДВСу Шосткинськомурайоні Сумськоїобласті Східногоміжрегіонального управлінняМіністерства юстиціїУкраїниперебуває виконавче провадження № 66876666 щодо виконання виконавчого листа Глухівського міськрайонного суду № 1-кп/576/7/14 від 23.06.2015 про стягнення з ОСОБА_1 на користь фінансового управління Глухівської міської ради витрат на стаціонарне лікування потерпілого в сумі 643,45 грн.

21 вересня 2021 року державним виконавцем винесені постанови про відкриття виконавчого провадження, копії яких були направлені сторонам. Боржник до відділу не з`явився, підтвердження щодо самостійного виконання рішення суду не надав. Тому, на виконання вимог Закону України «Про виконавче провадження» вчинялись заходи примусового виконання шляхом перевірки майнового стану боржника та виявлення у боржника майна та коштів на яке може бути звернено стягнення.

Відповідно до ч. 1 ст. 36 Закону України «Про виконавче провадження» у разі відсутності відомостей про місце проживання, перебування боржника фізичної особи, а також дитини за виконавчими документами про відібрання дитини виконавець звертається до суду з поданням про винесення ухвали про розшук боржника або дитини.

У відповідності до ч. 1 ст. 438 ЦПК України розшук боржника або дитини, привід боржника оголошуються за місцем виконання рішення або за останнім відомим місцем проживання (перебування) боржника або дитини чи місцезнаходженням їхнього майна, або за місцем проживання (перебування) стягувача.

За таких обставин суд вважає необхідним задовольнити клопотання державного виконавця і оголосити розшук боржника по справі.

Керуючись ст. 438 ЦПК України, ст. 36 Закону України «Про виконавче провадження», суд -

У Х В А Л И В:

Оголосити розшук боржника ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , останнє відоме місце проживання якого АДРЕСА_1 .

Копію ухвали направити у відділ поліції № 1 (м. Глухів) Шосткинського РУП Головного управління національної поліції в Сумській області для виконання.

Ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

Апеляційна скарга на ухвалу подається безпосередньо до Сумського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Якщо в судовому засіданні було проголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя Глухівського міськрайонного суду О.В.Сапон

Дата ухвалення рішення05.04.2024
Оприлюднено08.04.2024
Номер документу118152040
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —576/800/24

Ухвала від 05.04.2024

Цивільне

Глухівський міськрайонний суд Сумської області

Сапон О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні