Ухвала
від 07.03.2024 по справі 607/2718/24
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

07.03.2024 Справа №607/2718/24 Провадження №2/607/1326/2024

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області у складі головуючого судді Дзюбича В.Л., за участю секретаря судового засідання Кочмар С.М.,

розглянувши питання виправлення описки у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 , в інтересах якої діє адвокат Дембіцький Павло Дмитрович до Байковецької сільської ради Тернопільського району Тернопільської області, треті особи Національна соціальна сервісна служба України яка реалізує політику у сфері захисту прав дітей, здійснення державного контролю за дотриманням вимог законодавства під час надання соціальної підтримки та за дотриманням прав дітей, ОСОБА_2 про визнання протиправним та скасування рішення,

у с т а н о в и в:

08.02.2024 Тернопільським міськрайонним судом Тернопільської області постановлено ухвалу про відкриття провадження у справі за позовом ОСОБА_1 , в інтересах якої діє адвокат Дембіцький Павло Дмитрович до Байковецької сільської ради Тернопільського району Тернопільської області, треті особи Національна соціальна сервісна служба України яка реалізує політику у сфері захисту прав дітей, здійснення державного контролю за дотриманням вимог законодавства під час надання соціальної підтримки та за дотриманням прав дітей, ОСОБА_2 про визнання протиправним та скасування рішення.

Судом встановлено, що в тексті ухвали суду допущено описку, а саме помилково не зазначено даних, щодо третьої особи Національна соціальна сервісна служба України яка реалізує політику у сфері захисту прав дітей, здійснення державного контролю за дотриманням вимог законодавства під час надання соціальної підтримки та за дотриманням прав дітей.

Відповідно до ч. 1, 2 ст. 269 ЦПК України суд може з власної ініціативи або за заявою учасників справи виправити допущені в рішенні чи ухвалі описки чи арифметичні помилки. Питання про внесення виправлення вирішується без повідомлення учасників справи, про що постановляється ухвала. За ініціативою суду питання про внесення виправлень вирішується в судовому засіданні за участю учасників справи, проте їхня неявка не перешкоджає розгляду питання про внесення виправлень.

Виправленню підлягають лише ті описки, що мають істотний характер. До таких належать: написання прізвищ та імен, адрес, назв, зазначення дат і строків, зокрема, у резолютивній частині судового рішення, оскільки будь-яка описка має істотне значення і може ускладнити виконання рішення.

У правовій позиції Верховного Суду України від 29 січня 2021 року у справі № 22-ц/354/11 (провадження № 61-13870св20) зазначено, що суд може виправити лише ті описки або арифметичні помилки, яких він сам припустився.

Враховуючи ту обставину, що в ухвалі суду було допущено описку, а саме помилково не вказано даних про третю особу - Національна соціальна сервісна служба України яка реалізує політику у сфері захисту прав дітей, здійснення державного контролю за дотриманням вимог законодавства під час надання соціальної підтримки та за дотриманням прав дітей, керуючись ст. 269 ЦПК України, суд,

п о с т а н о в и в :

Виправити описку допущену в ухвалі Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 08.02.2024, а саме в тексті ухвали суду, вказати третю особу - Національна соціальна сервісна служба України яка реалізує політику у сфері захисту прав дітей, здійснення державного контролю за дотриманням вимог законодавства під час надання соціальної підтримки та за дотриманням прав дітей.

Копію ухвали направити учасникам справи.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення до Тернопільського апеляційного суду.

Учасник справи, якому ухвала не була вручена в день її проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом 15 днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Головуючий суддя В. Л. Дзюбич

Дата ухвалення рішення07.03.2024
Оприлюднено08.04.2024
Номер документу118152190
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання протиправним та скасування рішення

Судовий реєстр по справі —607/2718/24

Ухвала від 07.03.2024

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дзюбич В. Л.

Ухвала від 08.02.2024

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дзюбич В. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні